Frumusete

Cum te scapă scorțișoara de celulită

Pe lângă faptul că ne ajută să dăm savoare prăjiturilor și cafelelor, scorțișoara ne scapă și de celulită. Folosește-o și tu pentru a arăta perfect pe plajă!

Pe lângă faptul că ne ajută să dăm savoare prăjiturilor și cafelelor, scorțișoara ne scapă și de celulită. Folosește-o și tu pentru a arăta perfect pe plajă!

Poate nu știai însă scorțișoara este unul dintre cele mai vechi condimente, fiind folosit de peste 4000 de ani. Pe lângă faptul că ne ajută să dăm un parfum inconfundabil deserturilor sau cafelei, scorțișoara poate fi folosită și pe post de remediu naturist. Funcția sa puternic antimicrobiană o transformă într-o armă perfectă de luptă cu infecțiile și nu numai. Folosită în înfrumusețare, celulita ajută la obținerea unui aspect elastic al pielii. Acest lucru este esențial în lupta cu vergeturile și cu celulita.

Cum acționează mai exact scorțișoara asupra celulitei?

Acest condiment este cunoscut și pentru funcția de accelerare a circulației sângelui, lucru ce se petrece până în profunzime pielii, atunci când îl folosim pentru masaj. În acest fel, grăsimea este drenată, iar sângele circulă mai bine pe suprafața afectată de celulită, iar pielea rămâne astfel elastică și netedă.

Cum folosim scorțișoara în lupta cu celulita?

Rezultatele cele mai bune vor fi obținute dacă vom folosi acest condiment, atât intern cât și extern. Pentru masaj se poate prepara un scrub pe bază de zaț de cafea, amestecată cu puțină scorțișoară și ulei de măsline. Masajul trebuie să se facă prin mișcări circulare, iar scrubul folosit trebuie să acopere bine zonele afectate de celulită sau vergeturi. De asemenea, trebuie să insistați pe locurile cu probleme, cu mențiunea că trebuie să aveți grijă să nu va iritați. La final, clătiți-vă cu apă călduță din abundență.

Sfaturi utile: Dacă nu ați mai folosit până acum scorțișoară pentru masaj, mai întâi testați-vă pe o porțiune mică de piele, pentru a vă asigura că nu dezvoltați o alergie. Pentru cele mai bune rezultate, aplicați scrubul pe bază de scorțișoară de două ori pe săptămână.

Foto: pixabay.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.