Frumusete

Cum să-ți refaci rapid părul deteriorat

Ai părul tot mai fragil și lipsit de strălucire? Iată ce trebuie să faci pentru a-l ajuta să devină mai sănătos și lucios!

Ai părul tot mai fragil și lipsit de strălucire? Iată ce trebuie să faci pentru a-l ajuta să devină mai sănătos și lucios!

Părul nostru este atacat din toate părțile de poluare, vânt, umiditate, vopsea, produse și aparate termice de îngrijire, așa că nu este de mirare de ce devine tot mai deteriorat și lipsit de strălucire. Pentru a-l ajuta să se regenereze trebuie să ții cont de câteva ponturi simple:

Folosește mai rar produsele și aparatele de styling

Atunci când alegem să facem o pauză de la produsele profesionale de îngrijire (placă, feon, ondulator, fixativ) nu facem altceva decât să îi dăm un răgaz părului să se regenereze.

Alege șampon fără parabeni

Parabenii prezenți în șampoane și balsamuri favorizează și mai mult distrugerea părului așa că trebuie să citești cu atenție etichetele acestora și să alegi doar variantele care nu îi conțin.

Folosește produse destinate tipului tău de păr

Dacă ai un păr gras trebuie să folosești produse ce conferă volum și previn secreția excesivă de sebum. Pentru părul uscat se recomandă produse de îngrijire puternic hidratante pentru a-l face mai moale și pentru a-i preveni astfel deteriorarea. Măștile preparate în casă pe bază de lămâie, ulei de argan, ulei de cocos sau ulei de măsline pot face adevărate minuni în cazul firelor de păr deteriorate.

Tunde-ți firele deteriorate cât mai des

Firele despicate favorizează deteriorarea părului deoarece ți-l încurcă foarte rău și fiecare pieptănare se transformă într-un adevărat chin. Îți vei da seama că trebuie să te tunzi atunci când vei observa că peria nu îți mai trece ușor prin șuvițele de păr și se oprește de cele mai multe ori în dreptul vârfurilor.

Ai grijă la alimentație

Pentru cele mai bune rezultate trebuie să-ți îngrijești părul atât în interior cât și la exterior. Combină sfaturile de mai sus cu includerea în dieta zilnică a următoarelor alimente: somon, spanac, nuci, cartofi dulci, ouă, fructe (în special cele de pădure) și scoici. Fiind bogate în Zinc, vitamine, Fier și Omega 3, toate aceste alimente îți vor ajuta părul să crească cât mai sănătos.

Nu uita de hidratare

Pentru a avea un păr cât mai frumos și puternic trebuie să ai grijă de sănătatea scalpului. Hidratarea joacă un rol esențial așa că nu uita să consumi minim 8 pahare cu apă pe zi.

Protejează-ți părul de temperaturile extreme

Având în vedere faptul că pălăriile sunt extrem de apreciate în ultimul timp, poartă-le și tu atunci când afară sunt temperaturi extreme sau bate vântul cu putere. În acest fel îți vei proteja părul și vei arăta extrem de chic. Nu uita de căciuli și turbane!

Folosește elastice de păr cât mai simple

Elasticele trebuie să fie cât mai simple și flexibile. Accesoriile metalice întâlnite pe unele dintre acestea, favorizează deteriorarea firelor de păr așa că trebuie să le eviți. La fel de importantă este și peria de păr pe care o folosești, astfel că pieptănarea trebuie să fie relaxantă și nu un moment de tortură. Dacă peria ta în loc să îți descurce firele de păr mai mult la smulge, atunci este momentul să o înlocuiești.

Citeşte şi:  Cele mai bune măști naturale pentru vârfuri despicate
Foto: Pinterest

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.