Frumusete

Cum să-ți pregătești pielea pentru bronzat

Dorești să capeți un bronz frumos și uniform, însă îți este frică de arsurile solare? Vezi cum trebuie să-ți pregătești pielea înainte de expunerea la soare.

Dorești să capeți un bronz frumos și uniform, însă îți este frică de arsurile solare? Vezi cum trebuie să-ți pregătești pielea înainte de expunerea la soare.

Cu toate ne dorim ca sfârșitul verii să ne prindă cu un aspect frumos ciocolatiu al pielii, însă arsurile solare sunt cele care de fiecare dată reușesc să ne scadă din entuziasm. Iată ce trebuie să faci pentru a obţine un bronz de invidiat:

Exfoliază-ți pielea

Este foarte important ca înainte de a merge la plajă să-ți exfoliezi pielea. În acest fel vei îndepărta toate celulele moarte, iar bronzul pe care îl vei căpăta va fi astfel cât mai uniform. Îți poți realiza singură un scrub pe bază de zaț de cafea și ulei de măsline. Insistă pe zonele predispuse descuamării, genunchi, coate, călcâie și folosește mișcări blânde și circulare pe restul pielii pentru a nu te irita.

Adoptă o alimentație cât mai sănătoasă

Bronzul va arăta întotdeauna mai bine pe un ten fără probleme și tocmai din acest motiv trebuie să încerci să mănânci cât mai sănătos. Fructele și legumele sunt cele mai bune prietene ale tenului, în special pepenele, așa că profită din plin de beneficiile acestora și include-le cât mai des în alimentația zilnică.

Nu uita de hidratare

Înainte de expunerea la soare, trebuie să ai grijă ca pielea ta să fie hidratată atât în interior cât și la exterior. Consumă minim 2 l de apă pe zi și folosește loțiuni cât mai hidratante. Nu uita de cremele cu factor de protecție solară, care sunt necesare obținerii unui bronz uniform. Să nu uităm că expunerea prelungită la soare, fără a folosi niciun produs de protecție contra radiațiilor UV, poate duce la apariția ridurilor și a petelor solare.

Bronzează-te treptat

În ciuda faptului că ai pielea albă și îți dorești să te bronzezi cât mai rapid, încearcă să te expui treptat la soare, pentru a preveni apariția arsurilor solare. Vei vedea că în cele din urmă și tu vei reuși să obții un bronz demn de invidiat.

Nu uita de cremele de după plajă

Cremele after sun au rolul de a fixa bronzul și ajută la calmarea pielii expuse la soare.

Respectă intervalul orar indicat

Expune-te între 8 și 10 dimineața și după ora 17, dacă vrei să capeți un bronz uniform fără prea mari bătăi de cap (și aici aducem în discuție arsurile solare și insolația).

Fă-ți dușuri reci

După fiecare expunere la soare fă-ți dușuri reci, pentru a-ți răcori pielea și pentru a-ți închide porii. În acest fel pielea ta va căpăta strălucire.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.