Frumusete

Cum să-ți albești dinții natural cu turmeric

Poate îți pare ciudat ca un condiment care în general pătează în galben, te ajută să-ți albești dinții, însă această metodă chiar funcționează. Încearc-o și tu!

Poate îți pare ciudat ca un condiment care în general pătează în galben, te ajută să-ți albești dinții, însă această metodă chiar funcționează. Încearc-o și tu!

Pe lângă faptul că este cel mai puternic remediu împotriva cancerului, turmericul ajută și în procesul de înfrumusețare. Acest condiment indian, cunoscut și sub numele de curcuma sau șofran indian (datorită culorii sale puternice), te va ajuta să-ți albești dinții chiar din confortul propriei case.

Dar cine spune că acesta este singurul beneficiu oferite de turmeric, asupra cavității bucale? Datorită puternicelor funcții antimicrobiene, turmericul este ideal și în menținerea cât mai sănătoasă a gingiilor, deoarece ucide toate bacteriile răspunzătoare de îmbolnăvirea gingiilor și apariția cariilor.

Cum este folosit turmericul în procesul de albire al dinților?

Pentru început, trebuie să menționăm că acest condiment pătează hainele și nu numai, și de aceea trebuie să-l folosiți cu grijă.

Metoda I

Puteți prepara o pastă din turmeric. Folosiți o jumătate de linguriță din acest condiment, pe care combinați-o cu puțină apă, astfel încât să obțineți o pastă. Înmuiați-vă periuța în această pastă și sapalați-vă în mod obișnuit pe dinți. La final spălați-vă cu pastă obișnuită și clătiți-vă bine.

Metoda II

Puteți presăra puțin turmeric pe periuța de dinți, ușor umezită. Aici se poată lăsa că turmericul să acționeze aproximativ 5 minute, după care vă puteți peria normal dinții (la fel ca în prima metodă).

Metoda III

Se poate presăra puțin turmeric peste pasta de dinți. Aici trebuie să vă spălați dinții în mod obișnuit și să vă clătiți cu apă din abundență.

Metoda IV

Această metodă este eficientă pentru tratarea afecțiunilor gingivale și constă în prepararea unei ape de gură pe bază de turmeric. Apa de gură din turmeric se prepară dintr-o jumătate de linguriță cu pudră amestecată cu o jumătate de pahar cu apă.

În final, să nu uităm de importanța turmericului în prevenirea cancerului. Consumați-l cât mai des pe post de condiment, în mâncăruri sau în sucuri și veți avea o sănătate de fier.

Sursă de inspirație folosită: lataifas.ro

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.