Frumusete

Cum să obții un machiaj cât mai natural

Cu toate ne dorim să afișăm un aspect cât mai natural și îngrijit. Nu este deloc greu să realizăm acest lucru, dacă ținem cont de câteva reguli extrem de simple.

Cu toate ne dorim să afișăm un aspect cât mai natural și îngrijit. Nu este deloc greu să realizăm acest lucru, dacă ținem cont de câteva reguli extrem de simple.

Specialiştii oferă nişte soluţii foarte simple, menite să te facă să arăţi perfect în orice situaţie.

1. Baza de machiaj

Baza de machiaj are o importanţă foarte mare, deoarece permite fixarea fondului de ten şi a pudrei şi îţi face machiajul să reziste mai mult.

2. Fond de ten

Sunt multe femei care nu doresc să folosească fondul de ten din diverse motive. Dacă nu te afli printre ele, atunci pasul doi se referă la aplicarea unui fondului de ten, de o nuanţă cât mai apropiată pielii tale. O culoare mai închisă de fond de ten, pe lângă faptul că arată inestetic, nu are nicio legătură cu naturalețea. Aşadar, aplică o nuanţă ce ţi se potriveşte, într-o cantitate mică, doar pentru a-ţi acoperi eventualele imperfecţiuni. În acest fel vei obţine un aspect mai natural şi neîncărcat.

3. Anticearcăn

Nu îţi vor trebui mai mult de 30 de secunde pentru aplicarea unui anticearcăn. Folosirea acestuia îţi va face fața mult mai luminoasă şi îţi va scoate ochii în evidenţă.

4. Conturarea sprâncenelor

Sprâncenele au cea mai importantă funcţie în estetica feței. Acordă-le importanță şi conturează-le cu un fard cât mai apropiat culorii părului tău. Încearcă să nu exagerezi pentru a nu căpăta acel aspect de păpuşă. Foloseşte fardul ca bază, iar spaţiile goale rămase completează-le cu un creion special de sprâncene.

5. Pudră

Aceasta are rolul de a fixa cât mai bine fondul de ten şi de a reduce efectul de luciu, pe care îl produce fondul de ten în combinație cu baza. Pudra se foloseşte doar pe tenul normal sau gras, aşa că dacă ai tenul uscat renunţă la ea.

6. Blush

Foloseşte un blush roz ce îţi va defini pomeţii şi te va face să arăţi fresh. Evită nuanţele bronzante, deoarece acestea te fac să arăţi palidă şi lipsită de vlagă.

7. Accentueaza-ți ochilor

Metoda prin care îţi poţi accentua ochii poate să difere de la caz la caz. Totul ţine de îndemânarea şi rapiditatea fiecăreia. Sunt persoane care îşi pot creiona ochii în maxim 5 minute, în timp ce altele pentru acelasi procedeu, au nevoie de mai mult timp. Aici contează şi practica, aşa că nu alege ceva prin care să te sabotezi singură.

Dacă ştii că îţi ia mult timp creionarea ochilor, renunţa la această idee şi foloseşte doar un fard pentru evidentierea acestora. Prin aplicarea corectă a umbrelor unui fard, poţi obţine un machiaj spectaculos, într-un timp minim. Nu uita ca la sfârşit să foloseşti mascara.

8. Gloss-ul

Un machiaj nu poate fi perfect fără aplicarea unui gloss. Pentru un aspect natural, optează pentru un gloss de culoare uşor rozalie, ce nu va da niciodată greş.

9. Trusa pentru machiaj rapid

Toate aceste produse enumerate mai sus, pot fi depozitate intr-un singur loc. In acest mod vei avea totul  la indemana si vei caștiga timp prețios atunci când ești pe fugă.

Sursă foto: www.hercampus.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.