Frumusete

Cum să îți prepari propria cremă hidratantă pentru călcâie crăpate

Nu o să îți vină să crezi, dar aceasta cremă conține doar trei ingrediente pe care le găsești în orice bucătărie.

Nu o să îți vină să crezi, dar aceasta cremă conține doar trei ingrediente pe care le găsești în orice bucătărie.

Când pielea de pe călcâie se îngroașă sau se usucă, în cele din urmă ajunge să se crape. Aceste crăpături sunt inestetice și pot ajunge chiar și la forme severe, în care să se producă sângerări. Dacă vrei să scapi de acest disconfort, apelează la produsele naturale. În cele ce urmează vă voi prezenta o cremă care vă va hidrata pielea de pe călcâie, lăsându-le catifelate și netede.

Ingrediente:

  • 1 ceașcă de miere;
  • 1-2 linguri de lapte;
  • sucul de la o jumătate portocală.

Mod de preparare:

Încălzește puțin mierea, astfel încât să curgă mai ușor. La fel procedează și cu laptele, și apoi amestecă-le cât mai bine. Adăugă sucul de portocală și amestecă-le din nou. Acesta este tot procedeul!

Înainte de aplicarea pe călcâie, se recomandă îndepărtarea țesuturilor moarte cu o piatră ponce. În acest fel crema va intra mai repede în piele și va acționa până în profunzime. Timpul de acțiune este de 45 de minute. La sfârșit poți să te clătești cu apă călduță. Acest procedeu îl poți repeta de două ori pe săptămână. În caz că ai călcâiele foarte crăpate, poți să aplici aceasta cremă și seara înainte de culcare, lăsând-o să se usuce și îndepărtând-o apoi a doua zi. Aceasta cremă poate rezista în frigider chiar şi până la o lună.

Cum ne ajută mai exact ingredientele conținute de aceasta?

Mierea este puternic umectanta, ceea ce înseamnă că atunci când este aplicată pe călcâie uscate, aceasta face ca pielea sa absoarbă toată umiditatea până în interior. Mierea mai are și o puternică acțiune antiseptică, prevenind astfel infecțiile care pot apărea în urma crăpaturilor adânci.

Laptele este bogat în vitamina A, care este esențială pentru sănătatea pielii, deoarece o ajută să se repare și să se regenereze. În cazul de față, acesta mai subțiază și mierea, făcând astfel această cremă ușor de aplicat.

Sucul de portocale abundă de vitamina C, care are rolul de stimulare a producției de colagen. Colagenul este substanța care îi dă pielii elasticitate și suplețe, producția acestuia scăzând odată cu înaintarea în vârstă. De elasticitate are nevoie și pielea de pe călcâie, pentru a nu se mai crăpa atât de ușor.

Sursă: www.everydayroots.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.