Frumusete

Cum să ai un par mai strălucitor în 5 paşi

Folosești multe produse de îngrijire a părului, dar niciuna nu te mulțumește?
Ține cont de următoarele sfaturi și rezultatele nu vor înceta să apară!

Folosești multe produse de îngrijire a părului, dar niciuna nu te mulțumește?
Ține cont de următoarele sfaturi și rezultatele nu vor înceta să apară!

Cu ajutorul acestor metode, părul tău își va recăpăta strălucirea și suplețea:

1. Tunde-ți părul cât mai des

Strălucirea părului depinde de gradul de deteriorare a acestuia. Firele despicate sunt inestetice și îți fac părul să pară tern și lipsit de luciu. Încearcă să te tunzi o dată la 3 luni și în acest fel vei evita ruperea, iar părul tău va arată mult mai sănătos, îngrijit și strălucitor.
Aici am prezentat un videoclip excelent, ce te va învăţa cum să te tunzi singură, în caz că eviţi să mergi atât de des la salon pentru a-ți lăsa părul sa creasca mai lung.

2. Spală-ţi părul în mod corect

Spalarea zilnică pe cap nu este recomandată în cazul părului lipsit de strălucire. Prin spălarea deasă îndepărtezi tot stratul protector de sebum care are funcţia de a proteja părul împotriva factorilor de mediu nocivi și de a-i conferi stralucire. In plus, spălarea zilnică pe cap duce la îngrăşarea din ce în ce mai rapidă a părului.

3. Clăteşte-ţi părul cu apă rece

Atunci când îți clăteşti părul cu apa medie spre rece, cuticulele părului se închid și astfel lumina se reflectă perfect pe firul de păr, conferindu-i strălucire. Atunci când te clăteşti cu apă prea caldă cuticulele nu se mai suprapun perfect una peste alta, și părul capătă un aspect tern deoarece lumina nu se mai reflectă. Clătirea cu apă rece trebuie făcută doar pe lungimea părului și nu la rădăcină.

4. Folosește produse ce nu conţin alcool

Produsele ce conţin alcool îți distrug părul și îi lasă fără strălucire. Spuma este un astfel de produs, așa că încearcă să o înlocuieşti cu o cremă de păr. Un truc pe care specialiştii ni-l împărtăşesc este legat de folosirea spray-urilor termoprotectoare pe post de tratament de strălucire. Acest lucru este posibil datorită cantităţii reduse de ulei pe care aceste spray-uri o conţin.

O altă metodă excelentă constă în tratamentul cu ulei. Înainte de a te spăla pe cap aplică pe vârfurile umezite cu apă caldă, ulei de măsline sau de floarea soarelui. Lasă-l să acţioneze câteva minute și apoi spală-te normal pe cap. In acest fel vei observa cum părul îți este mai mătăsos și strălucitor.

5. Evită coafatul excesiv

Încearcă să folosești mai rar placa, ondulatorul sau uscatorul pentru ca acestea îți distrug părul. Atunci când simți ca părul nu ți se aranjează cum trebuie, poți să apelezi și la alte metode. De exemplu îl poți prinde în coadă sau realizează câteva împletituri, pentru ca acestea sunt inca la modă. Prin acest mod îți vei lăsa părul să se regenereze după toate şedinţele de îndreptare sau de ondulare.

Aceste sfaturi te vor ajuta, însa trebuie să ții cont de faptul că părul creţ sau ondulat, nu va avea niciodată aceeași strălucire ca părul drept.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.