Pe lângă faptul că poate fi folosit în bucătărie, uleiul de cocos are multe beneficii care îl fac extrem de util și în procesul de înfrumusețare. Ca și în cazul celorlalte tipuri de uleiuri, varianta cea mai sănătoasă este cea prin presare sau extragere la rece. Prin această metodă i se păstrează toate proprietățile, lucru ce nu se poate spune în cazul uleiului de cocos rafinat chimic. Aici, pe lângă uleiul de cocos vom găsi și alte substanțe chimice potențial nocive, din cauza utilizării temperaturilor ridicate.
Cum te ajută uleiul de cocos în cazul buzelor crăpate?
Răspunsul este foarte simplu: prin proprietățile sale puternic hidratante și calmante reușește să-ți catifeleze și să-ți amelioreze rapid durerile cauzate de fisurile de pe buze. Se aplică în cantități mici și se masează cu ajutorul degetelor până se absoarbe complet! Pentru efecte maxime se recomandă ca înainte de aplicare, să se exfolieze ușor buzele. Poți să te folosești de periuța de dinți. În acest fel vei îndepărta toate celulele moarte și astfel buzele tale vor arăta mult mai estetic după folosirea uleiului de cocos.
Nu trebuie să uiți de factorii care duc la crăparea buzelor: tendința de umezire cu salivă, muşcatul excesiv sau deshidratarea. O altă cauză poate fi lipsa de vitamine, asociată în general cu o dietă nesănătoasă. Așadar, combină toate sfaturile prezentate mai sus și vei obține cele mai bune rezultate.
La ce mai poți folosi uleiul de cocos?
Uleiul de cocos mai poate fi folosit pe post de cremă pentru tenul cu probleme: acneeic, uscat, deshidratat (care îți dă impresia că te strânge), cu pete sau care se descuamează ușor (în special în zona nărilor). Și pielea cu tendințe de iritare este calmată rapid prin masarea cu acest tip de ulei.
Masajul cu ulei de cocos ameliorează vergeturile și celulita, deoarece conferă elasticitate pielii. Insistă în zonele cu probleme și vei vedea cât de catifelată îți va rămâne pielea!
Dacă vrei să ai cel mai frumos păr, folosește uleiul de cocos. Pune într-un bol între 4 și 6 picături (cantitatea diferă în funcție de lungimea părului). Încălzește-l puțin pe baie de aburi (sub nicio formă la microunde, deoarece îi vei distruge toate proprietățile benefice obținute prin presarea la rece, amintite mai sus). După ce atinge o temperatură suportabilă, aplică-l pe părul umezit. Insistă în zona vârfurilor, după care inveleste-ți părul într-un prosop și lasă-l să acționeze o jumătate de oră. La final spală-ți părul în mod obișnuit.
Foto: Pinterest.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂