Frumusete

Cele mai bune remedii naturale împotriva pistruilor

Ai pistrui și nu reușești deloc să scapi de ei? Folosește următoarele remedii naturale și vei obține cele mai bune rezultate!

Ai pistrui și nu reușești deloc să scapi de ei? Folosește următoarele remedii naturale și vei obține cele mai bune rezultate!

Pistruii sunt niște acumulări de pigment, care devin mai pronunțați pe timpul primăverii și verii, datorită expunerii la soare. Ceea ce poate nu știai este că pistruii pot fi diminuați cu ajutorul remediilor naturale. Indiferent de modul de aplicare pe care îl vei alege, rezultatele vor începe să apară în cel puțin 2-3 săptămâni.

În continuare vă vom prezenta principalele remedii naturale împotriva pistruilor:

Lămâia

Lămâia este cel mai bun remediu natural pe care îl poți folosi împotriva pistruilor. Se stoarce zeama de la o lămâie și se aplică pe zonele cu pistrui, de două ori pe zi. Se lasă să acționeze timp de 10-15 minute, după care se clătește cu apă. Având în vedere faptul, că pistruii devin mai evidenți prin expunerea la soare, tratamentul pe bază de lămâie se poate realiza chiar înainte de a ieși afară.

Frunzele de pătrunjel

Cu ajutorul frunzelor de pătrunjel se prepară un decoct. Mai exact, de adaugă 50 g de frunze proaspete de plantă la un litru de apă fiartă. Decoctul astfel obținut se folosește pe bază de loțiune și se aplică prin tamponări ale zonei afectate de pistrui, 2 ori pe zi. La fel de bun este și leușteanul, așadar alternează-l cu pătrunjelul.

Păpădia

Ai observat cu siguranță că atunci când rupi o păpădie, din tulpină începe să curgă un lichid laptos (latex). Folosește acel suc și aplică-l, de 2 ori pe zi, pe zonele cu pistrui. Pentru rezultate și mai bine, poți combina acest remediu cu decoctul din păpădie. Acesta se prepară din 4 linguri de flori la o cană de apă. Se aplică tot de 2 ori pe zi.

Castravetele

Feliile de castravete aplicate direct pe față acționează eficient împotriva pistruilor. Nu trebuie să uităm nici de masca pe bază de castraveți. Pentru rezultate și mai bune se combină sucul de la un castravete, proaspăt râs, cu o linguriță de miere și cu una de suc de lămâie. Se amestecă bine cele trei ingrediente și masca astfel obținută se aplică direct pe față. După aproximativ 10-15 minute se clătește cu apă rece.

Vânăta

Și vânătă este un remediu de luat în calcul pentru diminuarea pistruilor. Se tăie o vânată proaspătă în rondele și se aplică direct pe zona cu probleme. Se masează bine pielea, prin mișcări circulare, și se lasa să acționeze timp de 10-15 minute.

Ceapa

Se ia o ceapa și se zdrobește fie cu podul palmei, fie cu ajutorul unui cuțit. Se amestecă foarte bine bulbul cu oțet și se aplică direct pe față (prin mișcări energice și circulare), de 2 ori pe zi. La final se clătește cu apă rece din abundență.
Atenție: La aplicarea acestui remediu trebuie să eviți contactul cu ochii, pentru a nu-ți provoca iritații!

Vitamina E

Renumită pentru multiplele proprietăți, vitamina E, te poate scăpa și de nedoriții pistrui. Pentru cel mai bun rezultat, se aplică direct vitamina E, pe zona afectată. Acest remediu se poate folosi seara, mai ales că te va ajuta să ții ridurile la distanță, menținându-ți astfel pielea cât mai elastică, netedă și catifelată.

Fragii

Se folosește mască din fragi pasați. Se aplică timp de 10-15 minute pe față, după care se îndepărtează cu apă rece.

Smântâna sau iaurtul

Acizii lactici regăsiți în compoziția iaurtului sau a smântânii, pe lângă faptul că sunt extrem de hrănitori pentru piele, te ajută să scapi și de pistrui. Se aplică direct pe zonele afectate iaurtul sau smantana și se lăsa timp de aproximativ 15 minute (până se usucă foarte bine). Se îndepărtează cu apă călduță.

Hreanul

Hreanul este un alt remediu natural pentru pistrui, foarte eficient. În combinație cu lămâia te va ajuta să scapi cât mai ușor de aceștia. Se prepară o mască din sucul de o lămâie și o bucată de hrean rasă (de mărime medie). Se aplică direct pe față și se lasă până se usucă foarte bine. La final se clătește pielea cu apă rece.

Morcovul

Masca pe bază de morcov râs îți va curăța în profunzime tenul și te va scăpa de pistrui. Se aplică direct pe zonele afectate și se lasă să acționeze timp de 10-15 minute, după care să clătește cu apă rece.

Ciuboțica-cucului

Decoctul de ciubotica-cucului este la fel de eficient împotriva pistruilor. Se obține dintr-o lingură de plantă peste care se adăuga o cană de apă. Se fierbe, la foc mic, timp de 5 minute. Cu decoctul obținut se curăță fața de 2 ori pe zi.

Mierea

Se aplică masca de miere direct pe față și se lasă să acționeze cel puțin 30 de minute. La final se clătește cu apă călduță.

Sfaturi utile:

  • Având în vedere faptul că pistruii devin mai evidenți pe timp de vară, folosește o cremă de protecție solară de fiecare dată când ieși prin soare.
  • Pentru rezultate vizibile, folosește remediu ales, zilnic, timp de minim 2 săptămâni (cu excepția celui de zmeură, care este exfoliant și se recomandă folosirea lui de 2 ori pe săptămână).

Sursa art: „Plantele medicinale și aromatice de la A la Z”, Dr. farm. Ovidiu Bojor & foto: www.mrwallpaper.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.