Frumusete

Apa din flori de salcâm, ideală pentru ten uscat

Apa de flori de salcâm este un remediu natural ideal pentru catifelarea și hidratarea tenului uscat. Vezi cum se prepară și cum trebuie să o folosești.

Apa de flori de salcâm este un remediu natural ideal pentru catifelarea și hidratarea tenului uscat. Vezi cum se prepară și cum trebuie să o folosești.

Pe lângă faptul că au miros foarte frumos, florile de salcâm sunt renumite pentru proprietățile curative pe care le posedă. Folosite intern, florile ajută la tratarea diferitelor afecțiuni (migrene, tuse, afecțiuni gastrice, constipație, afecțiuni genitale, nevralgie) iar extern, acționează cu blândețe asupra tenului uscat, conferindu-i strălucire și elasticitate.

Cum se prepară apa din flori de salcâm

Ingrediente:

  • 4 linguri flori de salcâm uscate;
  • apă.

Mod de preparare:

  1. Pentru început vom pune la macerat două linguri cu flori de salcâm într-o jumătate de ceașcă de apă. Este indicat să faceți acest lucru de seara și să lăsați preparatul să se macereze până a doua zi, dimineața.
  2. A doua zi se filtrează amestecul și se se depozitează într-un recipient curat.
  3. Restul de flori de salcâm rămase, cele două linguri, se pun la infuzat, în apă clocotită, timp de 20 de minute. (Nu uitați să le acoperiți cu un capac sau cu o farfurie).
  4. După cele 20 de minute, se strecoară, iar lichidul astfel obținut se amestecă bine cu cel obținut peste seara.
  5. Se păstrează la frigider până la 4 zile.

Cum se folosește apa din flori de salcâm

Apa din flori de salcâm poate fi folosită pe post de loțiune pentru ten, gât și decolteu. Este de preferat ca înainte de aplicare, să vă demachiați foarte bine.

Un alt mod de folosire este pe bază de comprese calde. Acestea se aplică pe față și pe gât, timp de 15 minute. În acest fel, dacă aveți tenul uscat sau deshidratat, veți reuși să îi dați strălucire și suplețe. Pielea va fi mult mai netedă, catifelată și elastică. Să nu uităm și de mirosul relaxant de flori de salcâm, care vă va învălui și vă va transforma baia, în propriul salon spa.

Ce trebuie să mai cunoașteți despre apa din flori de salcâm este că acționează și asupra cuperozei (acele vinișoare întâlnite în general pe nas și pe pomeți).

Când se recoltează florile de salcâm

Florile se culeg în perioada mai-iunie. Recoltarea se face obligatoriu doar pe vreme însorită, și este de preferat ca salcâmii să fie crescuți într-un mediu cât mai nepoluat. În acest fel vom fi siguri că preparatele din flori de salcâm vor fi de o calitate superioară. Florile se culeg în ciorchine, fără frunze, și se pun la uscat pe hârtie curată, în straturi subțiri. După ce s-au uscat, se depozitează în pungi de hârtie, până la 2 ani.

Sursă foto: paginadeagricultura.ro
Sursă art.: „Elixire de frumusețe”, Formula AS.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.