Rolul exfoliantelor este foarte important pentru piele deoarece îndepărtează toate celulele moarte pentru a permite dezvoltarea celor noi. Acest proces de înfrumusețare a pielii îi mărește rezistenta și elasticitatea, desfundă toți porii și reduce apariția liniilor fine și ia ridurilor.
Pentru cele mai bune rezultate se recomandă exfolierea corpului și a feţei de 2 ori pe săptămână. Procesul de exfolierea poate varia în funcție de tipul de piele, astfel că pentru tenul sensibil și uscat se folosește o metodă mai blândă, în timp ce pentru cel normal nu este obligatoriu acest lucru.
Marele avantaj al exfoliantelor naturale este că îți oferă aceleași rezultate ca și cele ce conțin chimicale, fără a fi în schimb prea agresive cu pielea ta. Iată care sunt cele mai bune produse pe care le poți folosi, acasă, pe post de exfoliant:
1. Cafeaua
Boabele de cafea măcinată se află în topul produselor ce îți exfoliază pielea în mod natural și sănătos. Acest lucru se datorează conținutului de vitamina E, magneziu și cafeină care îți tonifica pielea, o lasă cât mai fermă, îndepărtează celulele moarte și reduce celulita. Folosește așadar de 2 ori pe săptămână pe post de exfoliant cafeaua obișnuită sau zațul rămas de la aceasta. Aplică acest scrub sub duș atât pe față cât și pe corp prin mișcări blânde și circulare și insistă în zonele cu probleme (celulită și vergeturi).
Pont: La fel de eficient este și mălaiul!
2. Semințele de la strugurii zdrobiți
Încă nu ne aflăm în sezonul mustului, însă această informație o putem folosi la toamnă. Astfel, află ca semințele și pielea strugurilor rămași de la must se pot folosi pe post de exfoliant. Sursele mari de vitamina C conținute de aceștia, îi transforma în arme perfecte de combatere a ridurilor. Strugurii mai conțin și vitamina E care îți vor menține pielea cât mai netedă.
3. Semințele de merișor
Semințele de merișoare au o puternică funcție antiinflamatoare ce reduce iritația pielii și o menține cât mai netedă. O exfoliere blândă cu semințe de merișoare îndepărtează celulele moarte și uscate și redă pielii aspectul uniform şi tineresc.
4. Căpșunile
Cauți un exfoliant blând care să îți îndepărteze acneea? Atunci folosește căpșunile! Acestea sunt pline de antioxidanți ce reduc roșeața și inflamația cauzată de acnee. Exfolierea cu acestea îți vor curăţa porii până în profunzime și îți vor lăsa pielea luminoasă și clară.
5. Semințele de afine
În comparație cu alte fructe și vegetale, semințele de afine conțin cel mai ridicat nivel de antioxidanți. Astfel aceste mici fructe îți feresc pielea de stricăciunile provocate de acţiunea radicalii liberi și țin îmbătrânirea la distanță.
6. Semințe de zmeură
Semințele de zmeură pot fi considerate surori cu cele de afine. Și acestea sunt bogate în antioxidanți și au puternice efecte antiinflamatorii. Aceste semințe micșorează porii dilatați și îți mențin pielea fermă.
7. Sarea de mare
Sarea de mare este bogată în minerale și ajută la eliminarea toxinelor din organism. În timp ce îți îndepărtează pielea uscată și descuamată, sarea de mare îți va promova secreția de uleiuri și astfel vei avea o pielea vizibil mai netedă și catifelată.
8. Bicarbonatul de sodiu
Ultimul, dar nu cel din urmă este bicarbonatul de sodiu. Acesta se poate folosi atât pe față cât și pe corp. Folosește amestec de bicarbonat de sodiu cu lămâie în zona axilei, pe post de tratament contra transpirației abundente.
Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă, cât să se formeze o pastă, apoi întinde-o cu mișcări blânde pe toată fața și decolteu. Las-o să acționeze câteva minute (până când începe să se usuce) apoi clătește-te cu apă din abundență.
Uneori, în urma procedeului de exfoliere pielea poate să rămână uscată așa că poți aplica o cremă hidratantă.
Dacă nu ați mai folosiți niciodată aceste produse pe post de exfoliant al feței, testați-le în prealabil pe o suprafață mică de piele (pe dosul palmei, de exemplu), pentru a vedea dacă vă apăr iritații.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂