Frumusete

7 pași ce previn îmbătrânirea prematură a tenului

Ține cont de următoarele sfaturi și astfel poți avea tenul lipsit de riduri, care va radia de frumusețe pentru un timp îndelungat!

Ține cont de următoarele sfaturi și astfel poți avea tenul lipsit de riduri, care va radia de frumusețe pentru un timp îndelungat!

Ridurile sunt un adevărat coșmar atât pentru doamne, cât și pentru domni, iar trecerea de la un un an la altul ne face să ne gândim cu înfrigurare la acest subiect. Asta nu înseamnă că trebuie să fim niște persoane false și astfel să apelăm la tot felul de metode chirurgicale, menite mai mult să ne schimonosească aspectul fizic, ci trebuie să învăţăm cum să îmbătrânim frumos. Acest lucru se poate întâmpla dacă ne respectăm corpul și facem tot posibilul să nu-l supunem exceselor, încă din tinerețe. Iată care sunt pașii care te vor ajuta să nu-ți trădezi prea ușor vârsta:

1. Odihnă, odihnă și iar odihnă

Expresia somnului de frumusețe nu a fost inventată întâmplător! Pentru a avea un ten cât mai tânăr trebuie să respecți orele de odihnă. Asta înseamnă că trebuie să dormi minim 7 ore și să îți stabilești un interval orar fix la care să te pui la somn și să te trezești. Nopțile albe își pun întotdeauna amprenta asupra chipului nostru, așa că trebuie să le evităm pe cât posibil.

2. Evită ţigările, drogurile sau tutunul

Pe lângă nenorocirile pe care ştim că le provoacă cele trei vicii mai sus menționate, acestea afectează în mod iremediabil și aspectul pielii. Nefumătorii au și ei de suferit atunci când sunt expuși fumului de țigară, deoarece le poate afecta considerabil calitatea pielii. Cel mai bine pentru aceștia este să evite locurile în care se fumează excesiv (în special cluburile).

3. Hidratează-te corespunzător

Ridurile apar mult mai ușor pe tenul deshidratat și mai rău este că se formează până în profunzime. Pentru a preveni apariția acestora consumă zilnic minim 8 pahare cu apă. Cantitatea trebuie mărită pe timpul canicular! Dacă ai un ten uscat sau predispus la deshidratare folosește măști puternic hidratante.

4. Consumă cât mai multe fructe și legume

Bogate în antioxidanți și vitamine, fructele și legumele sunt cele mai bune prietene ale tenului. Include-le cât mai des în dieta ta și tenul tău va avea numai de câștigat!

5. Folosește zilnic creme cu protecție solară

Indiferent că este vară sau iarnă, radiațiile solare îți pot afecta oricând tenul, așa că folosește zilnic doar creme ce au și factor de protecție solară. La fel de important este să porți ochelari de soare pentru a evita apariția ridurilor în zona ochilor sau pe frunte (datorită încruntării).

6. Bea ceai verde

Nu degeaba asiaticii au un ten demn de invidiat! Unul din secretele acestora constă în consumul de ceai verde, așa că trebuie să îl adaugi neapărat pe lista ceaiurile tale preferate!

7. Evită consumul de zahăr

Un alt dușman al tenului tău este zahărul. Pe lângă faptul că îți usucă tenul și duce la apariția coșurilor, zahărul îți îmbătrânește prematur tenul așa că încearcă să îl consumi cât mai rar!

Sursă foto: Pinterest.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.