Frumusete

Cum să ai cele mai frumoase unghii

Având în vedere faptul că manichiura reprezintă cartea noastră de vizită, trebuie să le acordăm o mare importanță. Iată cum poți avea cele mai frumoase unghii!

Având în vedere faptul că manichiura reprezintă cartea noastră de vizită, trebuie să le acordăm o mare importanță. Iată cum poți avea cele mai frumoase unghii!

Nu este greu să avem unghii frumoase dacă ținem cont de câteva sfaturi utile:

1. Îndepărtarea lacului sau a ojei

Aşa cum era logic, primul pas constă în îndepărtarea lacului sau a ojei. Ideal ar fi să îţi laşi unghiile câteva zile să „mai respire”, însă dacă observi că acestea nu ţi s-au îngălbenit prea tare poţi să sari peste acest proces.

2. Cum să scapi de unghiile îngălbenite

Dacă ai unghiile galbene ai la dispoziţie următoarele soluţii:

  • înlocuieşte dizolvantul ce conține acetona cu unul fără, deoarece acetona reprezintă una din cauzele îngălbenirii unghiei;
  • stai câteva zile cu unghiile nefăcute;
  • aplică zeamă de lămâie pe unghie;

3. Îngrijirea cuticulelor

Împinge-ţi cuticulele cu un beţişor de lemn. Pentru a-ţi fi mai uşor ține aproximativ un minut mâinile în apă caldă, pentru a împinge cuticulele mai ușor sau poţi folosi un ulei pentru dizolvarea cuticulelor.

4. Ocupă-te de forma unghiilor

Scurtează-ţi unghiile mai lungi decât celelate, pentru a le aduce pe toate la acelaşi nivel. Dă-le o formă frumoasă şi apoi finisează-le cu o pilă de carton.

5. Aplicarea ojei

După ce ai realizat toate etapele de mai sus, acum a venit rândul aplicării ojei sau a lacului.
Înainte de acest proces, nu agita oja dacă nu prezintă acele mici biluţe în interior, deoarece în acest fel favorizezi apariţia bulelor ce îţi vor arăta inestetic pe unghie şi îţi vor face oja să devină casantă.

Mâinile trebuie să fie perfect uscate, deoarece apa îţi va strica manichiura. Dacă foloseşti oja de culoare închisă, aplica prima dată o bază transparenta pentru a evita colorarea unghiei. Trasează prima linie de ojă pe mijlocul unghiei şi apoi câte una în fiecare parte. Aplică două straturi pentru o culoare intensă. Dacă ai de mai mult timp ojă şi ţi s-a îngroşat, foloseşte doar un singur strat.

6. Uscarea ojei

Poţi apela la soluţia specială de uscare rapidă a unghiilor sau să le laşi pur şi simplu să se usuce singure.
Ai grijă şi nu folosi clasica mişcare a mâinilor ca un evantai, deoarece în acest fel nu îţi vei usca unghiile mai repede, ci vei risca să le loveşti şi să îţi distrugi astfel toată munca depusă.

Sfat: Depozitează-ţi oja în frigider, chiar în uşă. În acest fel nu ţi se va îngroşa şi se păstra la fel de fluidă ca în prima zi.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.