Frumusete

6 obiceiuri zilnice care te îmbătrânesc prematur

Faţa noastră este asemeni unei oglinzi în care ni se reflectă toate problemele de sănătate. Dacă vrei să arăţi cât mai bine pe termen lung, aruncă-ţi o privire peste următoarele obiceiuri ce conduc la îmbătrânirea prematură a tenului:

Faţa noastră este asemeni unei oglinzi în care ni se reflectă toate problemele de sănătate. Dacă vrei să arăţi cât mai bine pe termen lung, aruncă-ţi o privire peste următoarele obiceiuri ce conduc la îmbătrânirea prematură a tenului:

1. Fumatul şi alcoolul

Cel mai nociv viciu, fumatul îţi afectează toate organele, în special pe cel mai mare dintre acestea: pielea. Acesta nu este singurul rezultat negativ al tutunului, deoarece medicii au ajuns la concluzia că scurtează 10 ani din viaţa fiecărui fumător. De fiecare dată când fumezi câte o ţigară inhalezi toxine care te vor afecta grav în timp.
La fel de periculos este şi consumul excesiv de alcool, astfel că persoanele care au astfel de vicii vor îmbătrâni prematur.

2. Nu foloseşti protecţie solară

Este deja cunoscut faptul că bronzatul fără protecţie solară, îmbătrâneşte pielea şi o pătează. Nu trebuie să ne conformăm acestei reguli, doar atunci când mergem la plajă, ci trebuie să folosim zilnic (în special vara) o cremă cu protecţie solară pentru a ne apăra pielea de efectul nociv al radiaţiilor ultraviolete. Protejează-ţi faţa, gâtul şi nu uita de restul zonelor expuse razelor solare (mâinile, de exemplu).

3. Consumul de dulciuri

Încearcă să stai departe de dulciuri, deoarece acestea îţi distrug proteinele responsabile de frumuseţea şi tonusul pielii: colagenul şi elastina. Pielea îşi pierde abilitatea de elasticitate şi supleţea şi astfel vei face riduri.

4. Nu porţi ochelari de soare

Atunci când porţi ochelari de soare nu îţi protejezi doar ochii ci şi pielea din zona acestora. Dacă ai şi sensibilitate la lumină vei sta tot timpul încruntată şi astfel te vei trezi cu nişte riduri de toată frumuseţea. Expunerea repetată la soare fără protecţie poate cauza cancer la pielea din zona ochilor, cataractă şi poate duce chiar şi la orbire.

5. Mesteci des gumă

Deşi există exerciţii speciale pentru tonifierea muşchilor fetei, afla că mestecatul gumei nu se număra printre acestea. Chirurgii plasticieni ne sfătuiesc să renunţăm la acest obicei, deoarece ne cauzează riduri în jurul gurii. Prin acest proces repetat, pielea îşi poate pierde elasticitatea.

6. Poziţia în care dormi

Dormitul într-o anumită poziţie poate provoca linii pe faţă şi nu numai, ce pot deveni permanente în timp. Cele mai expuse zone sunt: bărbia, obrajii şi pieptul. Încearcă să dormi cât mai des pe spate, pentru a preveni aceste apariţia acestora.

Sursa art.: alldaychic.com
Sursa foto: tbo.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

2 Comments

  1. Otilia

    Cel mai tare ma bucur ca nu intra si cafeaua….in cele 6!
    🙂 Bun de stiut!

  2. Cafeaua este bogata in antioxidanti, care incitenesc procesul de imabtranire, deci clar nu face parte din lista interzisa. Si sa nu uitam de zatul acesteia ne ajuta foarte mult la infrumusetarea tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.