Diverse

Ultimul câine erou după 11 septembrie 2001

Vi-l prezint pe Bretagne, un câine erou care a participat la operațiunile de salvare de la World Trade Center.

Vi-l prezint pe Bretagne, un câine erou care a participat la operațiunile de salvare de la World Trade Center.

Denise Corliss, un inginer electrician din Texas, și câinele său de 2 ani, au lucrat intens la operațiunile de salvare din zona zero a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. În ciuda faptului, că intraseră doar de un an de zile în echipa de salvare din Texas, acest lucru nu i-a împiedicat să se comporte ca niște adevărați eroi.

Ultimul câine erou după 11 septembrie 2001-1

Corliss, a început să o antreneze pe Bretagne, încă de pe vremea când avea doar 8 luni.

„Rolul câinilor salvatori este să caute supraviețuitori într-un mediu în care a avut loc un dezastru … Câinii sunt nevoiți să se cațere pe moloz, pe clădiri prăbușite și scări care sunt gata să cadă.”, a declarat Corliss către BuzzFeed.

13 ani mai târziu, Bretagne nu mai este în serviciul de salvare a oamenilor din dezastre, în schimb ea lucrează cu copii la o școală elementară, având rolul de a ajuta copiii să își exerseze cititul.

Bretagne in ajutorul copiilor

Joia aceasta a reprezentat prima zi când Bretagne a vizitat locul unde se aflau clădirile World Trade Center, înainte de a avea loc dezastrul de la 11 septembrie 2001.

cainele erou de la 11 septembrie 2001

Pentru a onora munca depusă de Bretagne în zilele ce au urmat în urma dezastrului de la 11 septembrie 2001, centrul de pregătire și formare a câinilor pentru situațiile speciale au botezat un pui de golden retriever, pe care îl au în pregătire, Bretagne 2. De asemenea Bretagne a intrat și în competiția Câinele Erou al Anului, competiție organizată de Asociația Americană a Protecției Copiilor și Animalelor.

bretagne si bretagne jr

Sursă: www.buzzfeed.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.