Această supă este ideală pentru zilele friguroase de iarnă. Se prepară ușor și este foarte gustoasă:
Ingrediente:
- 1 piept de pui (de mărime mai mare);
- 2 morcovi;
- 1 păstârnac;
- 1 țelină (mai mică);
- 1 ceapă mare;
- 1 ou;
- faină;
- ulei;
- sare;
- piper;
- pătrunjel.
Mod de preparare:
- Pieptul de pui se spală bine și se curăță de pielițe, după care se taie în bucăți mici și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare.
- După ce s-a format spumă și a dat în clocot, apa se aruncă. Se pun legumele curățate și spălate bine (dar lăsate întregi) peste pieptul de pui, 2-3 linguri de ulei, se toarnă apa rece peste ele și se pun la fiert.
- În timp ce fierb toate ingredientele prepară tăițeii: sparge oul pe blatul de lucru și se presară peste el faina cât cuprinde, cu un praf de sare.
- Se frământa bine aluatul, după care se lasă la odihnit timp de 10 minute.
- Se ia aluatul și se întinde până se obține o foaie subțire și se taie (în funcție de cât de lați vrei să îți iasă tăițeii).
- Se lăsă puțin la uscat, după care se fierb în apă cu puțină sare.
- La final se trec printr-un jet de apă.
- Acum să revinim la supă. După ce au fiert ingredientele foarte bine, se strecoară.
- Supa astfel obținută, se amesteca bine cu tăițeii.
- La final se pune sarea și piperul după gust.
- Se servește cu pătrunjel verde tocat cât mai mărunt.
Sfaturi utile:
- Nu arunca legumele folosite la prepararea supei. Le poți consuma ca atare în formă nature, sau le poți asezona cu puțin unt, iaurt sau smântână, transformându-le într-o garnitură ideală.
- Tot din legumele rămase de la supa, poți lua un morcov pe care să-l tai în bucăți și să-l presari în supă, pentru un plus de aromă și decor.
- Încearcă să folosești ingredientele doar din surse sigure, pentru a beneficia de calitățile unei astfel de supe. În acest fel vei contribui și tu la extinderea producției autohtone.
Dacă te-ai hotărât să prepari această rețetă, te așteptam cu păreri și sugestii.
Sursa foto: http://goo.gl/2zOzLC
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂