Dacă faci parte din rândul persoanelor care preferă mâncarea picantă, atunci acest ceai va fi cu siguranță pe placul tău!
Ingrediente:
- 1 rădăcină ghimbir (de aproximativ 2-3 cm);
- 1/2 lămâie;
- 1 linguriță de miere.
Mod de preparare:
- Se curăța ghimbirul de coajă și se dă pe răzătoare sau se taie in rondele subţiri. Pentru o cană de ceai, aveți nevoie de 2-3 lingurițe de ghimbir ras sau de o rădăcină de 2-3 cm, tăiată rondele.
- Se pune o cană de apă la fiert și după ce dă în clocot, se adăugă ghimbirul și se fierbe timp de un minut.
- Se lasă apoi la infuzat timp de 30 de minute, după care se strecoară.
- Se adăugă apoi sucul de la o jumătate de lămâie.
- După ce se mai răcește, opţional, se poate adăuga și o linguriță de miere sau mentă.
Cum ne ajută acest tip de ceai să slăbim?
Datorită gustului picant dat de uleiurile volatile pe care le conține, ghimbirul ajută la arderea rapidă a tuturor grăsimilor. Tot gustul picant al acestuia ne ajută să ne ținem senzația de foame sub control. Mai mult acesta combate constipație cronică (ce netratata duce în cele din urmă la îngrășare) și ne reglează tranzitul intestinal. Ghimbirul ne mai ajută să slăbim rapid și datorită puternicei funcții de detoxifiere pe care o deține. Combinat cu vitamina C din lămâie, ceaiul de ghimbir se transformă și în cea mai puternică armă de luptă cu răceala și gripă.
Așadar, dacă te-ai convins încearcă și tu acest ceai. Indicat este să faci acest lucru dimineața la prima oră sau la prânz. Nu este bine să îl consumi seara, deoarece pe lângă faptul că te ajută să slăbești rapid, acest ceai te umple de energie. Nu te rezuma să consumi ghimbirul doar sub această formă și adaugă-l în sucurile naturale, salate, mâncăruri, sosuri, etc.
Contraindicații:
- pacienții cu probleme renale;
- în ciuda faptului că se consideră că ghimbirul alungă grețurile de dimineață ale femeilor însărcinate, nu s-a demonstrat clar că acesta nu afectează fătul, așa că cel mai bine se recomandă consultarea medicului ginecolog, înainte de administrare;
- diabeticii (ghimbirul consumat în cantități mari poate scădea considerabil glicemia);
- evitați consumul de ghimbir înaintea intervențiilor chirurgicale deoarece această plantă interferează cu anestezia;
- ulcer sau gastrite;
- nu trebuie consumat în cantități excesive.
Sursă: csid.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂