Nu cu mult timp în urmă am văzut într-o imagine a unui videoclip chinezesc un astfel de pepene.. Crezând că este vreun truc, nici nu am dat click pe el. Surpriza a venit câteva zile mai târziu când, în timp ce-mi făceam cumpărăturile, am dat “nas în nas” cu un astfel de pepene verde cu miez galben, tăiat pe jumătate. Imediat mi-a venit în minte imaginea din videoclipu’ MADE ÎN CHINA și mi-am dat seama că era cât se poate de real! Nu am stat mult pe gânduri și am și înfăşcat una bucată exemplar. Este cea prezentată în videoclip!
Să nu vă zic cât de tare “m-am dezumflat” atunci când mi-au spus cunoștințele că astfel de pepeni erau întâlniți încă de pe vremea bunicilor. Eu care mă gândeam că am descoperit gaura de la covrig…
Ce gust are pepenele verde cu miez galben
Mie mi s-a părut că are gustul foarte asemănător cu cel roșu și că își aduce puțin și cu cel galben. Alte persoane spun că se aseamănă cu ananasul sau cu mango.
Cum să tai rapid un pepene, fără risipă de pulpă
Metoda de curățare și feliere a unui pepene, prezentată şi în videoclip, mi se pare cea mai ușoară. Îmi place că în acest fel nu arunc prea mult din miez. Secretul constă că atunci când îl decojești, să treci cuțitul cât mai aproape de partea albă. Ce nu se îndepărtează din prima, se retușează pe urmă.
Later edit: Un cititor mi-a spus că acest pepene are denumirea de pepene Boșar. L-am căutat pe internet și l-am găsit fix în DEX: BOȘÁR, boșari, s. m. (Regional) Pepene verde cu miezul galben; pepene de Brăila.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂