Diverse

Laura Bretan fugi în America și nu te mai întoarce în România

Oare ce credeți că este în sufletul unui copil de 13 ani care, prin talentul pe care îl posedă la o vârstă atât de fragedă, primește multe critici? Păi cum să fii, drăguța mea, apreciată într-o țară în care Guţăăăăă și Beyonce fac audiențe maxime?

Oare ce credeți că este în sufletul unui copil de 13 ani care, prin talentul pe care îl posedă la o vârstă atât de fragedă, primește multe critici? Păi cum să fii, drăguța mea, apreciată într-o țară în care Guţăăăăă și Beyonce fac audiențe maxime?

De ce sunt eu atât de supărată? M-a mâncat nu spun unde…să citesc mesajele de “încurajare” primite de acest copil pe pagina oficială “Românii au talent”. M-am închinat, de parcă l-aș fi văzut pe ăl’ necurat. Unii români se pare că nu se vor schimba în vecii vecilor AMIN! Cu ei oricum ai da-o, bine tot nu e!

Vă dați seama cât de șocați suntem să nu mai câștige un caz social? Nu știu dacă ați observat dar acum “se poartă” să ne spunem necazurile la TV. Mama mea a fost…tatăl meu m-a bătut, pisica mea a decedat…și așa mai departe. Nu contest că persoanele talentate nu ar avea probleme, că mă trăsnește Dumnezeu; mai ales, acum, când stă să înceapă, afară, o furtună de toată frumusețea.

Întrebarea mea este următoare: Unde este acea rușine de a-ți expune chiar toate viața în public? Tu, cititorule, ai avea curaj să mergi așa în fața a milioane de telespectatori și să-ți expui toate traumele vieții? Eu sper că nu, altfel nu te-ai afla pe site-ul meu. Mie mi-ar pica cerul în cap! Cred că dacă ar fi să trec, Doamne ferește, prin așa ceva aș fi genul acela de persoană care ar alege să moară de foame, dar cu demnitatea în brațe. Poate nu e bine să fii nici ca mine, dar m-am săturat de partea în care concurentul își spune greutățile vieții.

Cu toții avem probleme, însă mergem mai departe, demni și nu ne plângem de condiția noastră! Să îmi fie iertate cuvintele dure, dar acum înțeleg de ce ne urăsc străinii! Tocmai pentru felul nostru de a ne plânge de milă! Câștigătorii lui Chirilă de la Vocea României au avut niște povești de viață la fel de grele, dar au preferat să câștige “pe capu’ lor” , cum se zice pe la noi!

Acum, după marea paranteză de mai sus, îți este ușor să îți dai seama de ce Laura a primit multe comentarii răutăcioase (puțin spus). Hai să le sortăm pe cele “mai frumoase” pe care le găsesc în acest moment pe facebook:

„Nu neg că are talent, dar RUȘINE PRO TV să faceți un astfel de blat. Ați schimbat regulile jocului în timpul concursului și ați trimis-o direct în finală! Era clar de atunci că vreți să o scoateți câștigătoare. Încă o dată RUȘINE. Au ajuns americanii să ne cumpere și asta! Mai că încep să-i înțeleg pe ISIS!”.

Teorema conspiraţiei + prostie dusă la exteme, dacă a adus ISIS în această discuţie!

„Hai să fim serioși că nici nu prea s-a bucurat că a câștigat.A spus niște cuvinte frumoase despre România, i-au dat lacrimile și ăia e.Frații se bucurau mult mai mult dacă ar fi câștigat.”

Aici domnul cu pricina se referă la frații cu povestea mai puțin fericită. Acum dacă dăm sentimentalismele la o parte, și am vorbi strict de dans, ce ați spune de Free Balance sau de Bruce&Istvan? Vă spun eu: au dansat la fel de bine!

„Prosti români aceeia care au votat,în loc să votați un român autentic ați votat un român „corcit” no rasism dar showul se numește „românii au talent” nu „sua got talent” totul este un aranjament au dat mita la jurați de la început…”.

Rasist, xenofob. Nici Nadia nu mai este de mult pe meleagurile mioritice, dar asta nu înseamnă că nu o mai considerăm de-a noastră, sau că nu ne mândrim cu ea!

„Eu v-am spus că este falsă modestie şi bucuria ei, este doar o satisfacţie. poate va câştiga şi la restul concursurilor. Eu de când i-au dat extra golden buz, ştiam. mi s-a dat cu câştigătorul pe la nas. atunci participarea altor participanţi ce rol a mai avut? doar să fie înjosiţi şi batjocoriţi. Ruşine pentru nedreptăţile făcute. după mine trebuia să câştige cineva care chiar a muncit. fata asta a venit, va impresionat, dar nu prin talentul ei, ci prin discordanţa că un copil de 13 ani a venit şi a cântat operă. RUŞINE!!! MARE RUŞINE!!!că a-ţi adus spre desfătarea voastră oameni din care scoateţi şi demnitate, dar şi puterea de accepta că după toată supunerea şi munca pentru a intra într-un astfel de şou, nu pot accepta atât de uşor că munca lor a fost călcată în picioare!!!” 

După cum se observă pentru această duduie a cânta operă nu presupune muncă, este ceva banal, ca și cum ai merge cu gâștele la păscut…Probabil din acest motiv cântăreții de operă stau numai prin baruri și nu exersează zilnic.

„Oricum suntem departe de Britain’s got talent sau chiar și America’s got… Păi urmăresc și cele 2 emisiuni și pot spune că unii dintre finaliștii de la noi nici nu treceau de preselecții acolo.Iar românii valoroși se duc acolo nu vin aici la bătaia asta de joc.”.

Acesta este probabil genul ăla de român plecat în afară şi pentru care adevărate valori pleacă din țară, se include și pe el printre ele, și să vezi acolo căcălău de talent. Eh, uite că mai rămân şi români pe aici, prin țară, și luptă pentru un viitor mai bun.

„La vocea americii cu ea,nu la românii au talent , să ne scutească cu talentul ei , are bani să se plimbe din america aici, premiu n o ajuta prea mult , rușine pro tv pt blat.oare o cunoștea raduleasca din chicago?”.

Teoria conspirației rezistă!

„Baaaa ăștia care o pupați atâta în ….vedeava_s pe strada ascultând muzică ei…..așa sunteți de încântați de parcă operetă ascultați….:))baiii artificialilor!!!!!îmi este scârba de voi turma de oi!!!!!”

Aici nu știu ce să comentez.

„A venit în românia din america a cântat 3 cântece a luat 120000 de euro și pleacă înapoi în america și se mai întoarce numai la înmormântare la bunica să. Frații Adrian trebuiau să câștige.”

Haideți să punem și cuvintele de laudă primite de acest copil talentat:

„Și dacă participă și acolo ce?Bravo ei! Să meargă la toate concursurile din lume să le câștige pe toate. Foarte bine. Faptul că stă în altă țară, nu ea a decis, ci părinții ei. Iar când vorbești doar în casa limba româna, de când te naști, da, eu zic că poți avea un lapsus, că până la urmă, oricăruia dintre noi i se poate întâmpla. D-zeu i-a dat talent, iar talentul a câștigat. Nu înțeleg de unde atâta răutate. Să nu te bucuri pt un om, pt că are posibilitatea să ia mai mulți bani? Invidie pe un copil…. Și pt că…. E românca dar acte de Sua, să ia toți banii, că are talent de „țară X are talent” de toți banii!”.

„LAURA FELICITĂRI! Vocea ta izvorăște din cer. Dumnezeu te-a binecuvântat cu acest dar… Ai meritat să câștigi… Talentul tău și interpretarea ta au fost de nota 10! Îmi pare rău ca regulă jocului nu este schimbată și frumos ar fi fost să premieze și locul 2 și 3, pentru că meritau și ei un premiu în bani, nu doar aplauze! LAURA ai o misiune grea pe acest pământ… să cânți și să vindeci sufletele oamenilor cu vocea ta magică!”.

„M-am uitat puțin prin comentarii și observ că , cu românul oricum ai da-o , tot nu e bine … Dacă nu ar fi câștigat ea , ați fi zis : ” Noi nu știm să ne valorăm talentele , Americanii au apreciat-o pe românca noastră… ” , așa că dacă a câștigat , este meritul / talentul ei ! Ce alt copil de 13 ani cânta acest gen de muzică ca și ea , fără greșeală !!! Felicitări Laura Bretan !„.

„Câtă ură pentru un copil de 13 ani. Se cheamă românii au talent, nu românii au haz sau românii arată bine sau românii sunt muncitori. iar ea are de departe cel mai mare talent din finală (pe care îl și dezvolta). eu în locul ei nu aș mai călca prin românia dacă aș vedea asemenea reacții. dar poate aveți dreptate și or fi mai prosti americanii care și aia au trimis-o direct în finală”.

„Am alunecat rău de tot pe panta scenaritei .Cert este ca în finală au ajuns oameni talentați , iar acest copil are un talent înnăscut. . Câți din cei ce dau cu piatra azi ,știu să cânte gama ? Dacă faptul că nu s-a tăvălit de bucurie ,pe jos ,este un criteriu după care judecăm , atunci nu am înțeles nimic din ce s-a întâmplat pe scenă . Ar trebui să ne bucurăm că avem un asemenea talent . Părerea mea .”

„Mereu mă întreb cum de prostia, invidia, răutatea, ura, care, deși văd că sunt boli incurabile, nu dor cumplit. Poate atunci, mințile înguste ar fi preocupate să se văicărească, în loc să emită elucubrații pe aici. Această fetiță, româncă de-a noastră ( deși nu contează deloc originea) a câștigat PE MERIT! Este o VOCE, un GLAS, har de la Dumnezeu, care se naște o dată la o sută de ani, poate! Și este pentru prima oară când cineva câștigă acest concurs pe merit absolut! Acesta este adevăratul talent nativ, pur, un diamant care, șlefuit în timp, va face din ea o soprană strălucitoare pe marile scene ale lumii! Bravo, Laura, te-am văzut de la început câștigătoare și mă bucur enorm pentru tine! Succes și la America’s Got Talent!”

„Și Costel Busuioc a câștigat în Spania,așa că nu văd de ce ne încurca faptul că a câștigat Laura.Așa au votat românii.Să-i vedem Duminică ce talent au la vot….”

„Când te apuci să critici o viitoare soprană de talie mondială ne merităm soarta. Să vă aud comentariile după ce Laura Bretan va urca pe scenele din Milano (Scala), Londra (Covent Garden, Royal Opera House), New York Metropolitan Opera.
FYI a primit invitația de a cânta la New York, Metropolitan în toamnă.”.

În încheiere vreau să vă spun că ar trebui să fim mândri de talentul copiilor noștri și să încercăm, măcar în preajma lor, să nu mai împrăștiem venin. Ei sunt viitorul nostru și dacă vom știi cum să îi apreciam și să-i valorificăm, eu cred că viitorul va suna bine și în România.  Felicitări Laura, ne-ai făcut mândri și sper că acest premiu să fie rampa ta de lansare într-o carieră cel puțin la fel de strălucitoare ca cea a Angelei Gheorghiu. Fugi în America și nu te mai întoarce, prea curând, în România. Nu te merităm! În schimb, vino atunci când generaţia ta este la putere. Ei te vor aprecia la adevărata ta valoare!

Completare: din toate cele de mai sus sper să se desprindă ironia şi că, de fapt, sunt indignată pe cei care nu ştiu să aprecieze adevărate valori. Uite aşa rămânem fără copii talentaţi pentru că nu se mai investeşte în educaţie şi astfel nu au unde să se dezvolte. Performanța se face în săli dărăpănate şi pline de mucegai. Aş fi una dintre cele mai fericite persoane din lume dacă toţi tinerii inteligenţi ar rămâne în ţară sau s-ar întoarce în ea. Până nu vom face curăţenie în clasa politică plină de corupţii care s-au prins de ciolanul puterii ca nişte lei de pradă, acestor copiii le va fi imposibil să facă acest lucru!

Foto: www.agentiadepresamondena.com.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

3 Comments

  1. Andreea

    Felicitari! Un copil talentat!

  2. Dionisie Valentin Emmy

    DA VOI SUNTETI RAI E UN GENIU DE CE NU A T I PUS COVORUL ROȘU FLORI,DE CE NU A PRIMIT PREMII, MEDALII, DISTINCȚII semnate& autograf de Presedintele Romaniei Romanii Au Talent S06 FINALA Partea 3 si Partea 4 comy90 HD IN DESCRIERE!https://youtu.be/t-bobtHvGHo omg OMG omg omg nu este bine ca la o vârstă așa mică așa voce are

  3. Cezar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.