Diverse

Grupul de pe Facebook al clienţilor care au credite în franci elveţieni

Ai credite în franci elveţieni sau cunoşti pe cineva în această situaţie? Înscrie-te pe Facebook în grupul clienţilor cu credite în CHF!

Ai credite în franci elveţieni sau cunoşti pe cineva în această situaţie? Înscrie-te pe Facebook în grupul clienţilor cu credite în CHF!

Românii care au credite în franci elveţieni au avut parte de o altă surpriză neplăcută, atunci când zilele trecute francul elveţian (CHF) a început din nou să crească. Au fost propuse mai multe soluţii pentru persoanele aflate într-o astfel de situaţie, şi chiar a fost înfiinţat şi un nou grup pe Facebook. Denumirea acestuia este: Grupul Clienţilor cu Credite în CHF. Iată ce propunere are:

„Bună tuturor,

Aşa cum spuneam, revenim cu planul făcut de organizatorii acestui grup civic – Andreea Cristoforidis, Voivozeanu Cătălin şi Sorin Augustin:

I. Întocmirea unei solicitări oficiale

Toţi vrem denominarea creditelor în valută. În acest moment, există mai multe petiţii online şi cel puţin două propuneri legislative.

I.1 – Noi, ca şi grup, dorim să centralizăm toate aceste iniţiative într-un efort comun. Cum?
Prin a aduce la un loc grupul civic (noi, deţinătorii creditelor, prin cei trei organizatori) + asociaţiile care au demersuri de protecţie a consumatorilor din industria bancară (ACCBAR, AURSF, Parakletos) + avocaţii care sunt activi în domeniu (Dl. Piperea, dl. Cuculis, Dl. Coltuc şi alţii care vor să fie prezenţi).
În următoarele ore, o să trimitem pe mail invitaţia oficială către cei menţionaţi pentru o întâlnire în cadrul zilei de luni, 19 ianuarie, în care o să discutăm aceste aspecte.

Rezultatul discuţiei de luni va face obiectul unei petiţii pentru o ordonanţă de urgenţă care să aducă modificări legislative.

I.2 – Discuţie cu oficialităţile pe acest subiect – Primul Ministru (grupul extins – parte civică, asociaţii şi avocaţi – ne poate ajuta în obţinerea unei întrevederi), Preşedintele Comisiei de Buget şi Finanţe, reprezentanţi BNR.
Invitaţia va fi făcută săptămâna viitoare, întâlnirea în funcţie de răspunsul oficialităţilor.

I.3 – Discuţie cu directorii juridici ai băncilor implicate.

II. Susţinerea iniţiativei

II.1 – Organizarea unui miting de lansare a petiţiei, în faţa Guvernului:
Când? Cu siguranţă weekendul viitor, revenim cu ziua exactă şi ora.

II. 2 – Planul de strângere al semnăturilor – aici o să revenim cu toată organizarea, pe oraşe şi pe bănci. Voluntarii vor fi cei care ne pot ajuta cel mai mult.

Ce puteţi face între timp?

A. Promovaţi grupul, pentru că asta ne face puternici.

B. Trimiteţi formulare de adeziune la cele 3 asociaţii (necotizante sau cotizante, dacă puteţi). Ele pot demara procese colective, dar au nevoie de membri.

Mulţumim şi vă ţinem la curent cu toate demersurile.”

Dacă vă aflaţi într-o astfel de situaţie, vă puteţi înscrie în acest grup de pe Facebook sau îl puteţi sugera cunoştinţelor despre care ştiţi că au credite în franci elveţieni.

Update: 20.01.2015 – FOARTE IMPORTANT!

A fost lansată PETIȚIA ONLINE în care se cere denominarea în lei a tuturor creditelor în valută (CHF, EUR, USD), la cursul de la data semnării contractului + maximum 20%. Așa sună postarea de pe grupul clienților cu credite în chf:

„Dragi membri,
A sosit și PETIȚIA de susținere a Solicitării Grupului înaintată către Guvern, Camera Deputaților și Senat. Vă rugăm să o semnați și să o dați și prietenilor și familiei.
Textul integral al solicitării noastre se găsește în Files.
Nu uitați, demersul nostru se adresează clienților cu credite în toate valutele străine – CHF, EUR, USD.
Target – cel puțin 100,000 de semnături!!!!!!!
Haideți, avem multă treabă!
P.S.: Mulțumim din nou asociațiilor de protecție a consumatorilor de servicii financiare – ACCBAR, AURSF și PARAKLETOS – pentru consiliere și feedback rapid. Mai mult,ne bazăm pe ele să ne reprezinte interesele în Comisia de Buget mâine, deoarece se pare că nu vom putea avea acces noi.”

AICI găsiţi PEŢITIA ONLINE.

Foto: www.impactingorj.com.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

5 Comments

 1. Stoica Iulian

  trebui sa fim cat mai multi pentru a ne cere drepturile

 2. constantin costel

  Ma uit pe realitatea tv si cred ca vom avea castig de cauza, mai ales dupainterventia dlui av. Piperea.

 3. Anghel

  Eu nu înțeleg bancile de ce zic ca dau faliment ca revin la cursul de atunci cand am facut creditul , cum de au semnat pe 10 ,20 30 de ani la curs de 1,8 lei / Chf , deci știau ca Chf ajunge la acest curs , am fost pacăliți chiar si de BNR care știau ca ajunge la acest curs si nu au facut nimic

 4. felicia

  Se tot vorbeste de falimentul unor banci daca se face conversia in lei la cursul de la data semnarii contractului. Adica banca ar fii incheiat un contract daca ar fii fost pe pierdere?Daca nu ar fii crescut chf banca ar fii fost pe pierdere? Nu pot sa cred. Minciuni.

 5. Cristi

  GRUPUL CLIENTILOR CU CREDITE IN CHF organizeaza un miting de protest prin care sustine solicitarea conversiei creditelor in valuta (CHF, EUR, USD) in lei.

  PETITIA se gasese aici – http://www.petitieonline.com/denominarea_in_lei_a_creditelor_in_valuta_straina_chf_eur_usd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.