Ce afecţiuni sunt tratate cu ajutorul ghiocelului?
1. Cardiopatia ischemică – pentru aceasta afecţiune se prepară o infuzie din bulbi uscaţi şi se beau 2-3 căni pe zi.
2. Sechele în urma poliomielitei – se consuma cât mai mult decoct preparat din bulbi se ghiocei uscaţi.
3. Alungă oboseală fizică şi te scapă de febră musculară;
4. Alungă reumatismul şi lupta contra varicelor – dacă ai probleme cu reumatismul, urmează un tratament de băi în care să torni decoct de ghiocei. Pentru a-şi face efectul aceasta infuzie trebuie să fie mai concentrată decât cea care se bea. Foloseşte-o extern şi pentru durerile provocate de varice şi vei vedea cât de eficienţa este.
5. Leucoree şi afecţiuni vaginale – se prepară o infuzie din bulbi uscaţi de ghiocel, care se toarnă în apă cu care se fac bai de şezut.
O altă metodă de preparare constă în fierberea a 30 de grame de flori şi frunze, pe o perioadă de 15 minute, într-un litru şi jumătate de apă. Lasă-l să se răcească, strecoară-l şi apoi foloseşte-l în spălaturi locale.
6. Afecţiuni dermatologice: eczeme, pete şi pistrui – compresele cu infuzie de ghiocei se folosesc împotriva petelor ce apar odată cu înaintarea în vârstă. Aplicarea acestui decoct simplu sau cu puţină zeamă de lămâie, pe pielea proaspăt spălată, calmează durerile, îndepărtează pistruii şi împiedica apariţia petelor.
O altă metodă constă aplicarea sucului de o lămâie întreagă peste o mână de flori uscate. Se lasă la macerat pentru 3-4 zile şi apoi se fac tamponări pe zonele afectate.
Pentru albirea tenului poţi folosi şi tratamentul cu suc de ghiocei pe o perioadă de 7-10 zile.
7. Vine in ajutorul persoanele ce suferă de Alzheimer – din ghiocei se extrage galantamină, care este un nutriment somnifer ce împreună cu alte substanţe, intra în compoziţia tratamentelor pentru Alzheimer, sau contra altor forme de dementă Acest nutriment se mai găseşte şi în alte plante că narcisa şi crinul păianjen roşu, care de asemenea se utilizează în tratarea bolii Alzheimer.
Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă peste care se adăuga o cană de apă fiartă ( aproximativ 200 ml). Se lasă zece minute după care se filtrează şi se bea cât mai încet.
Atenţie! În tratamentul cu ghiocei nu se foloseşte niciodată plantă în stare proaspătă, ci numai uscată.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂