Diverse

Cum să devii imun în faţa comentariilor negative

Comentariile negative devin tot mai răspândite, mai ales în mediul online. Ce trebuie să faci ca să nu te afecteze?

Comentariile negative devin tot mai răspândite, mai ales în mediul online. Ce trebuie să faci ca să nu te afecteze?

Există mai multe motive pentru care nu trebuie să laşi comentariile răutăcioase ale cuiva, să te afecteze. În primul rând, de cele mai multe ori te vei enerva atât de tare, încât îţi vei strica dispoziţia pe toată ziua. Trebuie să înveţi că uneori, lumea nu este aşa cum ţi-ai dori şi poţi fi atacat/ă oricând cu nişte comentarii necugetate sau rău intenţionate. Oricum ar fi, un lucru este cert: Nu merită să te superi din cauza acestor persoane, căci omul care împrăştie în jurul său doar lucruri negative şi instigă la ură şi repulsie, va primi acelaşi lucru de la Univers. Ţine cont şi de următoarele sfaturi şi vei vedea cum totul nu te mai afectează atât de uşor:

1. Nu lua totul personal

Nu ţine de tine să schimbi gândirea celor din jurul tău, ci mai degrabă trebuie să înveţi să nu te mai laşi atât de uşor doborât/ă de un comentariu negativ. Persoanele mai sensibile, sunt foarte vulnerabile în faţa unor astfel de remarci şi din nefericire în urma acţiunilor repetate, ajung să se izoleze şi să dezvolte depresii. Este foarte trist că uneori chiar şi persoanele creative se lasă prea uşor doborâte de răutate, de invidie şi renunţă la operele sale, tocmai pentru a nu se face de râs. Pentru unii dintre ei contează enorm părerea celor din jur şi nu doresc să fie criticaţi, iar ceea ce nu realizează este ca teama de această critică distruge adevărate talente!

Tu trebuie să te gândeşti că ceea ce spune fiecare persoană, este un rezultat al propriilor convingeri, care uneori pot fi diferite de ale tale. Gândurile noastre sunt influenţate de mai mulţi factori: educaţia primită, experienţa de viaţă şi de propria personalitate unică. De cele mai multe ori comentariile negative se bazează pe percepţie şi nu pe realitate şi de aceea produc indignare celor ce se simt neîndreptăţiţi. Aşadar, nu te lasă influenţat/ă de ele şi mergi mai departe, căci indignarea şi nervii te vor face să te simţi şi mai rău!

2. Persoana respectivă poate are o zi mai grea

Înainte de a pune la colţ o persoană care ţi-a adresat o vorbă mai grea, gândeşte-te că este posibil să aibă o zi dificilă. Cu toţii cunoaştem că nu este prea uşor să ne păstrăm cumpătul şi să fim cât mai calzi şi sociabili, după ce am avut o zi foarte grea. Comentariile negative pe care ţi le aruncă acea persoană sunt rezultatul propriilor supărări aşa că dă-i răgazul necesar să îşi revină, deoarece atunci tinde să ia totul personal. Cel mai rău lucru pe care îl poţi face este să ripostezi şi să începeţi cearta.

3. Încearcă să înţelegi mesajul primit

Fii cât mai open-mind şi încearcă să descifrezi mesajul transmis de comentariu, în loc să adopţi din start o atitudine defensivă. Analiza trebuie să se bazeze pe cât adevăr conţine remarca făcută. Dacă simţi că există un sâmbure de adevăr, încearcă să înveţi ceva din el, dacă nu ignoră-l total şi mergi mai departe. Tu te cunoşti cel mai bine, aşa că nu lăsa pe nimeni să schimbe acest lucru!

4. Trebuie să realizezi că aşa sunt unii oameni

Oricât de mult te-ai strădui, este imposibil să fii plăcut/ă de toată lumea. Tipologiile oamenilor sunt atât de diferite: întinzându-se de la faimoşii „hateri”, până la nebuni. Există tot felul de frustraţi şi răutăcioşi care nu au realizat nimic în viaţa şi cărora le este mult mai uşor să îi critice pe alţii. Dacă lor le place să îşi piardă timpul şi să îşi irosească energia pe ceva necreativ şi inutil, tu nu le lua exemplul şi alege să îi ignori, folosindu-ţi cât mai util timpul. Pentru astfel de persoane nu se merită să iţi iroseşti nici măcar o secundă, aşa că de fiecare dată când te atacă, aminteşte-ţi de la ce fel de persoană vine această insultă şi ignor-o! Nimic nu doare mai tare ca nepăsarea!

În încheiere, doresc să subliniez din nou că nu se merită să îţi strici ziua pentru comentarii negative. La început îţi va fi destul de greu să nu te laşi afectat/ă, însă în timp vei vedea că poţi deveni chiar imun/ă la răutatea celor din jurul tău. Pentru a te detaşa de sentimentul de supărare apelează la ceva ce te linişteşte şi te binedispune. Ascultă muzică, ieşi la o plimbare, citeşte o carte, uită-te la o comedie şi râzi cu lacrimi, fă tot ce îţi place ţie!

Tu ştii prea bine cine eşti, cum gândeşti, ce idealuri ai şi pentru ce te lupţi în această viaţă şi dacă eşti mulţumit/ă de ceea ce vezi în oglindă, atunci la ce îţi baţi capul inutil cu lucruri şi persoane invidioase si răutăcioase?

Aminteşte-ţi că viaţa este prea scurtă şi prea preţioasă pentru a o irosi cu persoane care nu merită!

Foto: Pinterest

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Un comentariu

  1. Scurtu Sorin Izvoras

    Cel mai important lucru este să fii pregătit/ă să faci faţă unor asemenea tipuri de comentarii , adică să studiezi, să te perfecţionezi continuu, inclusiv din asemenea mesaje negative ! Din primele cuvinte vei „citi” caracterul respectiv, putând astfel să-ţi organizezi tactica de apărare atac , diplomatic în primul rând . Am avut astăzi asemenea comment -urin in număr de 4 , iar finalul ….scuze pentru ne-citirea cu atenţie a răspunsurilor mele, stare de oboseală sau stres ,ZODIE, etc !
    Mai este o problemă de discutat! De ce se petrec asemenea lucruri ! Întotdeauna să iei aceste discuţii , drept un test pe care trebuie să-l treci, pentru a mai urca o treaptă pe drumul devenirii !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.