Diverse

Cum să ai încredere în tine la locul de muncă

Simţi că inima îţi bate cu putere şi ai un nod în gât, doar când te gândeşti la o confruntare cu superiorul? Nu te impacienta, nu eşti singura persoană căreia i se întâmpla acest lucru. În următorul articol vei învăţa cum să scapi de această senzaţie de frică, ba chiar vei reuşi să întorci situaţia în favoarea ta şi să te afirmi cu succes.

Simţi că inima îţi bate cu putere şi ai un nod în gât, doar când te gândeşti la o confruntare cu superiorul? Nu te impacienta, nu eşti singura persoană căreia i se întâmpla acest lucru. În următorul articol vei învăţa cum să scapi de această senzaţie de frică, ba chiar vei reuşi să întorci situaţia în favoarea ta şi să te afirmi cu succes.

Un experiment inedit vine în ajutorul persoanelor ce au probleme cu încrederea în sine la job. Astfel, un grup de femei a fost pus să vorbească despre reuşitele personale, în timp ce alt grup a trebuit să vorbească despre realizările altor persoane.
Rezultatul a fost unul surprinzător, deoarece femeile care au vorbit despre propriile reuşite au arătat mai puţin interes în comparaţie cu cea de-a doua categorie. Cu alte cuvinte o sursă a lipsei de performanţă la serviciu şi a fricii o reprezintă de fapt lipsa de încredere în propriile forţe, ce duce în cele din urmă la o stare de dezinteres. Nu ai încredere în tine la job, şi ţi se pare că nu reuşeşti niciodată să îţi susţii cauza şi în cele din urmă renunţi.
Ai mai multe soluţii la dispoziţie pentru a scăpa din această capcană.

Prima problemă se referă la identificarea principalei surse de stres. Trebuie să te întrebi astfel: De ce îmi este frică de şef? De ce îmi este ruşine să vorbesc deschis despre o eventuală mărire de salariu sau promovare, pe care ştiu sigur că o merit?
Un răspuns constă evident în teamă pierderii locului de muncă. Cu toţii cunoaştem cât de greu se obţine un loc de muncă, însă trebuie să te gândeşti că nu doar România se află în această situaţie delicată.
Dacă simţi că eşti îndreptăţită în demersul tău, continuă şi nu te lasă mai prejos. Specialiştii în cariere ne sfătuiesc să nu acceptăm situaţii de compromis atunci când vine vorba de locul de muncă. Compromisul nu face altceva decât să îi confirme superiorului că nu ai încredere în tine şi accepţi cu uşurinţă situaţii ce nu te vor avantaja în viitor.
Gândeşte-te bine la ce răspuns îţi vei oferi şi astfel îţi vei da seama dacă teamă ta este întemeiată sau nu.

A doua problemă, constă în atribuirea acestei stări de frică altei cauze. Atunci când încep emoţiile: palme transpirate, bătăi puternici de inimă, mai bine realizează o activitate ce necesită mai mult efort. Poţi de exemplu să urci sau să coborî câteva trepte în ritm alert. Nu trebuie să fie un exerciţiu prea greu, care să te facă să transpiri, ci îţi trebuie doar un mic imbold de energie. Tot ce trebuie să faci acum este să atribui toate stările de palpitaţii micului exerciţiu şi nu anxietăţii.

Ultima problemă constă în faptul că îţi focalizezi toată energia doar pe ce te nemulţumeşte. Încearcă să te detaşezi de ceea ce este strict personal atunci când mergi la masa tratativelor. Adoptă o atitudine pozitivă şi expune toate reuşitele tale. Astfel vei demonstra că meriţi cu adevărat cele pretinse. În acest fel vei fi pregătită pentru orice fel de răspuns pe care îl vei primi.

Sursă aticol, fotografie: Women’s Health

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.