Aceste biluțe sunt foarte gustoase și sunt o alternativă sănătoasă la cele din comerț. Se prepară foarte rapid, astfel că nu-ți vei petrece prea mult timp în bucătărie.
Ingrediente:
- 150 g migdale crude;
- 350 g smochine uscate;
- 100 g fulgi nucă de cocos;
- esenţă de rom/vanilie;
- 1 lingură sirop de agave sau miere (opțional).
Mod de preparare:
- Smochinele se pun la hidratat într-un bol cu apă și esență de rom sau vanilie (în funcție de preferințe). Se mărunțesc apoi în robotul de bucătărie, sau în mașina de tocat.
- Se mărunțesc foarte bine migdalele, într-o râşniţă sau în robot, după care se adăugă smochinele, o lingură din apa în care au stat la hidratat, și mierea sau siropul de agave. Se amestecă foarte bine, cu mâna sau cu o spatulă, până se omogenizează toată compoziția.
- Pentru un plus de savoare puteți adăuga în compoziție fulgi de ciocolată neagră cu un conținut mare de cacao.
- Din compoziția rezultată formăm mici biluțe pe care le tăvălim prin fulgii de nucă de cocos. (Dacă doriți puteți adăuga puțină nucă de cocos și în compoziție.)
- În loc de smochine puteți folosi și curmale.
Beneficii:
- fibrele conținute de smochine ajută la menținerea cât mai sănătoasă a tractului intestinal;
- dau senzație de sațietate și o mențin, astfel că ajută foarte mult în procesul de slăbire, dacă sunt consumate cu moderație;
- inhibă pofta de dulce;
- dau energie și oferă o senzație de revigorare generală (astfel că sunt indicate în timpul examenelor sau pentru persoanele care depun efort);
- țin la distanță stresul și stările de nervozitate;
- previn apariția constipației;
- sunt excelente în cazurile de anemie;
- sunt ușor digerabile.
Așadar, dacă te-ai convins încearcă și tu această rețetă. Aceste biluțe de smochine sunt indicate atât pentru adulți cât și pentru copii. Se mențin foarte bine în frigider, într-o recipient bine închis. Cu acestea îți poți surprinde și musafirii (mai ales cei veniți pe neanunțate).
Sursă foto: 4.bp.blogspot.com
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂