Diverse

A fost inventată sticla biodegradabilă din alge

În România pet-urilor plutitoare o astfel de invenţie nu ne-ar mai produce indignare la fiecare ieşire în natură. Viitorul sună bine nu?

În România pet-urilor plutitoare o astfel de invenţie nu ne-ar mai produce indignare la fiecare ieşire în natură. Viitorul sună bine nu?

Veste bună pentru iubitorii naturii! A fost inventată o sticlă biodegradabilă din alge ca alternativă verde la cea de plastic. Această veste este una cât se poate de bună, mai ales dacă luăm în calcul că unei sticle de plastic îi pot lua câteva sute de ani până se descompune complet. O altă statistică dramatică arată că mai mult de 50% din sticlele de plastic sunt aruncate după prima folosire. La nivel global această risipă va căpăta cote alarmante în următorii ani, dacă nu se va face ceva în această privință.

Fiind codași la reciclare, o asemenea invenție ar transforma radical peisajele pitorești poluate de pet-uri. Ari Jónsson, un islandez și-a prezentat proiectul la un festival de design din Reykjavik. Sticla inventată de acesta este 100% biodegradabilă și 100 % naturală, deoarece este creată din agar (pudră produsă din alge). Ea își păstrează forma până la golire, după care începe să se descompună treptat. Să sperăm că marii producători vor avea un spirit mai mare de conservare și vor dori să investească în această invenție.

A fost inventata sticla biodegradabila din alge (2)

Sursă: www.dezeen.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.