Diverse, Sanatate

7 situaţii în care câştigi timp dar îţi afectezi sănătatea

Eşti pe fugă? De cele mai multe ori sari peste nişte obiceiuri doar ca să fii gata la timp? Te gândeşti că nu e mare lucru, dar tu ştii cât de rău îţi faci?

Eşti pe fugă? De cele mai multe ori sari peste nişte obiceiuri doar ca să fii gata la timp? Te gândeşti că nu e mare lucru, dar tu ştii cât de rău îţi faci?

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci zi de zi, chiar dacă eşti pe fugă sau prea obosită.

1. Purtarea lentilelor de contact atunci când dormi

Ochii au funcţia de autocurăţare. Lentilele de contact nu pot face acest lucru singure şi chiar îţi împiedică ochii să se cureţe. Atunci când nu îţi scoţi lentilele noaptea, rişti să te infectezi cu bacterii ce îţi afectează corneea. Netratată această infecţie poate cauza probleme grave ale vederii.

2. Nu te usuci bine după duş

Acordă o mare importanţă zonei dintre degetele de la picioare şi celei de sub sâni. În aceste locuri, riscul de apariţie a iritaţilor şi a infecţiilor fungice este foarte crescut. Dacă nu îţi doreşti erupţii cutanate de culoare roșie urmează acest sfat.

3. Nu te demachiezi pe timpul nopţii sau atunci când mergi la sală

Nu îţi ia mai mult de câteva secunde să te demachiezi cu un şerveţel umed, aşa că apelează la această metodă chiar dacă eşti în întârziere sau obosită. Machiajul neindepartat îţi astupă porii şi îţi blochează conductele de sudoare. Astfel îţi pot apărea erupţii cutanate sau mici umflături albe, pe care doar dermatologul ţi le poate elimina.

4. Nu foloseşti cremă de protecţie solară

Într-un studiu, cercetătorii australieni au arătat că adulţii de până la 55 de ani care au folosit cremă cu protecţie solară, prezentau mai puţine semne de îmbătrânire a pielii, comparativ cu cei ce au folosit-o mai rar. Efectele soarelui sunt atât de puternice încât se pot vedea modificări moleculare la nivelul pielii, în urma unei expuneri de doar 5 minute. Aplică protecţie solară cu cel puţin 20 de minute înainte de a ieşi afară. Repetă procedeul de la două până la patru ore.

5. Nu stai jos atunci când mănânci

Atunci când stai in picioare, tinzi să mănânci în fugă şi astfel nu mesteci suficient. Hrana nemestecată corect îţi poate provoca boli digestive şi nu îţi menţine silueta, deoarece alegi mâncăruri nesănătoase pe care să le mănânci cât mai repede.

6. Îţi angajezi menajeră

Atunci când faci curăţenie arzi foarte multe calorii, aşa că apucă-te de treabă. O motivare mai bună nu găseai, însă dacă nu îţi este suficientă află că de treburile casnice ţin la distanţă depresia. În plus în acest fel ai siguranţa că totul este curăţat şi igienizat pe măsura pretenţiilor tale.

7. Nu dormi suficient

Poate gândeşti că în acest fel câştigi mai mult timp, însă de fapt câştigi mai multe kilograme. Numeroase studii au relevat că lipsa de somn schimba metabolismul în sens negativ şi îi face pe oameni să mănânce mai mult şi nesănătos. Dormi minim 8 ore pentru a ţine kilogramele la distanţă.

Sursa : Good Housekeeping, Fotografie: News Yahoo

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.