Diverse

3 reţete de băuturi răcoritoare ideale pentru zilele caniculare

Aceste băuturi pe lângă faptul că sunt delicioase, te vor scăpa de senzația de disconfort cauzată de caniculă și te vor răcori.

Aceste băuturi pe lângă faptul că sunt delicioase, te vor scăpa de senzația de disconfort cauzată de caniculă și te vor răcori.

1. Băutură răcoritoare cu mentă și piersici

Ingrediente:

  • 4 piersici de mărime medie
  • 500 ml iaurt
  • 1 lingură miere
  • zeamă de la 1/2 lămâie
  • cuburi de gheaţă
  • câteva frunze de mentă proaspătă

 Mod de preparare:

Cureți piersicile de coajă, le scoți sâmburele și le tăi în cubulețe.

Le stropești foarte bine cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida, apoi adaugi iaurtul (rece), mierea și câteva frunze de mentă.

Le mărunțești bine la blender, apoi băutura rezultată o servești cu gheață.

Se mai pot folosi câteva felii de piersici, lămâie și mentă de decor.

2. Băutură răcoritoare din pepene roșu

Ingrediente:

  •  pepene roșu
  • gheață
  • 1 lingurița miere
  • mentă
  • 1/2  lămâie

Mod de preparare:

Încearcă să alegi semințele a trei felii de pepene roșu (nu este obligatoriu să le alegi pe toate). Taie-le în felii de aproximativ 1 cm și adaugă-le în blender cu o linguriță de miere și zeama de la lămâie. Eu personal, simt ca pepenele roșu este suficient de dulce și nu mai adaug nici un tip de îndulcitor. Mixează amestecul foarte bine și apoi pentru un plus de savoare, servește-l cu câteva cuburi de gheață și câteva frunze de mentă.

În locul pepenelui roșu se poate folosi și cel galben.

 3. Limonadă cu ghimbir și mentă

Ingrediente:

  • 2 lamai
  • mentă proaspătă
  • 1 linguriță de ghimbir ras
  • 2 linguri de miere
  • 1 l apă plată sau minerală
  • gheață

Mod de preparare:

Ghimbirul se curăță și se dă pe răzătoare. Este foarte picant, așa că este indicat a se folosi în cantități foarte mici sau în funcție de preferințe. Lămâile se spala bine, și se taie felii. Se adaugă într-o carafă și se zdrobesc ușor, apoi peste ele se adaugă mierea, ghimbirul și apa. Se amesteca foarte bine, până se omogenizează și se servește cu gheață. Se folosește menta de decor.

Sursa foto: aici

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.