Sanatate

Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele!

Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii şi chiar al adulţilor, aceştia devenind din ce în ce mai violenţi şi agresivi.

Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii şi chiar al adulţilor, aceştia devenind din ce în ce mai violenţi şi agresivi.

Cauze ale apariţiei hiperactivităţii şi agresivităţii

Aceste cauze pot fi alimentare sau de altă natură.
Dieta joacă cel mai important rol în prevenirea acestor tipuri de tulburări comportamentale. Pe lângă produsele ce trebuie înlocuite sau eliminate, mai întâlnim şi alte cauze ale apariţiei hiperactivităţii şi agresivităţii:

  • Micul dejun neadecvat – Copiii care nu îşi încep ziua cu un mic dejun sănătos, cu alimente specifice vârstei lor, suferă de nervozitate, iritabilitate, oboseala şi chiar au un comportament agresiv.
  • Contaminare cu plumb – Un studiu al Universităţii din Pittsburg (SUA) a demonstrat că acei copii care au fost expuşi la o contaminare cu plumb prezintă un risc mai mare de a avea un comportament antisocial, delicvent şi agresiv. Aceasta contaminare se produce prin consumul de carne al animalelor şi peştilor crescuţi în zonele industriale contaminate cu plumb.

Creşteţi consumul de:

  • gemeni de grâu;
  • cereale integrale;
  • vitamina B1;

Reduceţi sau eliminaţi:

  •  zahărul alb;
  • aditivii;
  • carne;
  • dulciuri rafinate;
  • băuturile excitante.

Coloranţii au o influenţa foarte mare în apariţia comportamentul agresiv la copii. Un exemplu îl reprezintă tartrazina, aşa că evitaţi produsele ce conţin acest component.

Cum convingeţi copiii să consume mâncăruri sănătoase?

Am prezentat principalele alimente ce dau cele mai bune rezultate în lupta cu hiperactivitatea copiilor. Uşor de zis dar cum trebuie procedat în cazul copiilor care refuză aceste tipuri de alimente? Acest lucru este foarte posibil să se întâmple, deoarece nici măcar adulţii nu sunt dispuşi să renunţe aşa uşor la junk-food. Ce este însă de făcut?

  • Prima soluţie constă în prevenirea unei situaţii de a schimba dramatic regimul alimentar al copilului. Dacă îl învăţaţi de mic să mănânce sănătos, nu veţi întâmpina nici un fel de probleme pe viitor.
  •  A doua soluţie este în strânsă legătură cu prima. Cel mai bine vă puteţi obişnui copilul cu mâncarea sănătoasă, dacă şi dvs respectaţi acest obicei. Nu îi puteţi da copilului o farfurie plină cu broccoli şi alte legume şi dvs să consumaţi lângă el cartofi prăjiţi cu ceafa de porc. Copii sunt oglinda părinţilor şi tind să copieze întocmai toate acţiunile lor.
  • Realizaţi modele de mâncare interesante – aici puteţi apela la tot felul de trucuri, prin care să animaţi micul dejun şi să îl faceţi să pară mai vesel şi atrăgător. Jucaţi-vă cu alimentele, daţi frâu liber imaginaţiei şi luaţi-vă şi copiii să vă ajute. Rezultatele obţinute vor fi uimitoare!
whattimeisoclock.blogspot.com

whattimeisoclock.blogspot.com

Sursa art. „Sanatate prin alimentatie”- George Pamplona-Roger

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.