În cele ce urmează vei vedea cât de rapid şi simplu se prepară pasca fără aluat. Textura cremoasă a brânzei îmbiată cu mirosul de coajă de lămâie şi vanilie îţi va parfuma toată bucătăria. Încearcă şi tu reţeta de pască propusă de noi!
Ingrediente:
- 600 g branză proaspătă
- 400 g cremă de brânză
- 100 g făină
- 250 g zahăr pudră
- 25 g griş
- 25 g pesmet
- 100 g stafide
- 5 ouă
- 1 plic aromă vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- coajă de lămâie bio
- 1 cub unt
- sare
Mod de preparare:
- Sepăram albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol punem apoi albuşurile peste care mai adăugăm puţină zeamă de lămâie,un praf de sare şi amestecăm bine cu mixerul sau chiar şi cu telul. La început vom folosi viteză mică, apoi trecem pe treaptă mare până obţinem o spumă fermă, ca de bezea.
- În alt bol punem gălbenuşurile, brânza proaspătă scursă de zer, crema de brânză, zahărul pudră, făina, grişul, coaja de lămâie bio, aroma de vanilie şi zahărul vanilat. Amestecăm toate ingredientele foarte bine. La final adăugăm şi albuşurile bătute spumă şi le încorporăm cât mai bine Vom folosi o spatulă, având grijă să nu scoatem aerul din albuşuri.
- La final, adăugăm stafidele.
- Ungem cu unt o formă de copt cu diametrul de 26 cm și o tapetăm cu pesmet. În acest fel vom obţine un fel de aluat crocant cu gust de unt.
- Punem compoziția în formă de copt cu inel detașabil.
- Pasca o vom pune la copt timp de 60-70 de minute, în cuptorul preîncălzit la 150 °C.
- După ce pasca s-a copt, căpătând o nuanţă uşor aurie, o mai putem lăsa să se odihnească în cuptorul întredeschis.
Sfaturi utile: Cât încă este caldă, pasca are mijlocul moale, asemănător cu un jeleu. Se va întări după ce se va răci.
Poftă bună!
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂