Nu de puţine ori ţi s-a întâmplat să ai poftă de un ou mai moale, dar ai reuşit ca în cele din urmă să-l fierbi prea mult? Iată cum trebuie să procedezi de acum încolo:
- Aşează oul într-o cratiţă şi toarnă apă rece peste el. Apa trebuie să îl depăşească aproximativ 2-3 cm.
- Pune vasul pe foc mediu şi aşteaptă până când apa este aproape de fierbere (încep să apară micile bule de aer).
- Din momentul în care apa se află la un pas de fierbere, redu focul şi respectă următorii timpi:
- pentru ou moale – lasă-l să fiarbă timp de 2 minute;
- pentru ou mediu – lasă-l să fiarbă timp de 4 minute şi jumătate;
- pentru ou tare – lasă-l să fiarbă timp de 8 minute.
În următorul videoclip vei găsi toţi paşii de mai sus explicaţi. Acesta te va ajuta să îţi faci o părere, şi să modifici timpii în funcţie de textura dorită a oului (dacă primul ou din videoclip ţi se pare prea moale, mai poţi adăuga 30 de secunde la timpul de fierbere sau dacă al doilea nu ţi se pare chiar mediu, poţi să îl laşi doar 3 minute la fiert).
Vezi si:
Sfaturi utile:
- Nu trebuie să laşi apa să fiarbă prea tare, aşa că reglează mereu focul atunci când temperatura începe să-i crească.
- Nu trebuie să depăşeşti cele 8 minute pentru a obţine un ou tare, altfel gălbenuşul va căpăta acea culoare verzuie, va fi înecăcios şi nu va avea un gust prea bun.
- Toarnă apă rece peste ou, pentru a opri procesul de fierbere şi pentru a se decoji mai uşor. Important este să laşi oul să se răcească foarte bine.
- Tot pentru o decojire mai uşoară, poţi adăuga în apa de fierbere, puţină sare sau oţet.
Sursa foto: www.taste.com.au & Youtube.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂