Dacă te afli într-o relaţie şi simţi că totul devine din ce în ce mai serios, ajungi inevitabil să te întrebi dacă el sau ea reprezintă cu adevărat jumătatea ta. Uneori persoanele îndrăgostite tind să nu vadă cum stau de fapt lucrurile în realitate, de aceea trebuie sa ţină cont de mai multe aspecte, printre care amintim:
1. Ce fel de planuri de viitor îşi face
Analizează cu atenţie modul în care purtaţi o conversaţie legată de eventualele planuri de viitor. Dacă te include şi pe ţine în ele este logic că te vede că pe jumătatea lui şi în concluzie relaţia voastră se îndreaptă către un drum lung.
2. Compatibilitatea
La ce se referă de fapt această compatibilitate? Deşi o vorbă din popor spune că extremele se atrag, atunci când ne raportăm la o relaţie, cel mai bine este să avem preferinţe comune dar şi diferite. Dacă ne-am asemăna prea mult am risca să cădem în rutină, în timp ce gusturile total diferite ar declanşa adevărate războaie. Găsiţi-vă pasiunile comune şi aveţi grijă să vi le respectaţi reciproc pe cele diferite. Fiecare trebuie să fie liber în alegerile sale şi să nu se simtă îngrădit în relaţie.
Aşadar, compatibilitatea se referă de fapt la valorile, interesele şi principiile de viaţă pe care trebuie să le împărtăşiţi în comun.Dacă aici lucrurile stau diferit, trebuie să îţi pui un semn de întrebare în privinţa compatibilităţii relaţiei voastre.
3. Ai parte de susţinere în relaţie?
O relaţie serioasă trebuie să se bazeze pe foarte multă susţine reciprocă. Trebuie să faceţi faţă împreună tuturor obstacolelor şi să aveţi siguranţă că în orice moment vă puteţi baza pe partener. Trebuie să vă susţineţi visele şi să vă încurajaţi în permanenţă. Dacă trăieşti într-o relaţie în care nu ai parte de înţelegere din acest punct de vedere şi eşti descurajat/ă mai tot timpul, trebuie să îţi pui un semn de întrebare în privinţa susţinerii partenerului tău.
4. Vă îndreptăţi în aceeaşi direcţie?
O altă întrebare face referire la direcţia în care se îndreaptă relaţia voastră. Oamenii se schimbă foarte uşor şi este tot mai dificil să îţi imaginezi cum arată relaţia voastră peste cinci ani să zicem.
Dacă totuşi faci acest exerciţiu de imaginaţie şi realizezi că tu visezi la copii şi clopote de nuntă, iar partenerul visează la călătorii şi noi locuri de explorat, este evident că drumurile voastre încep să o ia pe o traiectorie diferită.
4. Cum se comportă în privat şi în public
Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este legat de comportamentul lui în particular vis-a-vis de cel în public. Trebuie să observi dacă te prezintă cu mândrie prietenilor sau dacă dimpotrivă evită astfel de ieşiri.
5. Încrederea
Existenţa încrederii reciproce este baza tuturor relaţiilor serioase şi de lungă durată. În general persoanele care au suferit decepţii şi au înşelate în relaţiile anterioare, au probleme de încredere. Dacă faci parte din această categorie trebuie să te controlezi cât mai bine şi să încerci să nu îţi bagi partenerul în aceeaşi oală cu persoanele din trecut. Nu este de datoria lui să îţi recâştige încrederea deoarece nu el este cel care te-a înşelat, aşa că dacă nu îţi da motive de suspiciune încearcă să te detaşezi de trecut şi uită de paranoia.
6. Comunicarea
Comunicarea este o altă cheie importantă într-o relaţie serioasă. Din cauza acesteia au loc ele mai multe despărţiri deoarece partenerii nu mai sunt pe aceeaşi lungime de undă, discutând parcă fiecare în limbi diferite. Vorbiţi cât mai des despre probleme, despre tot ce vă nelinişteşte şi atunci când observi că partenerul tău se închide în sine, nu îl lasă singur. Acordă-i un răgaz şi când decide să se confeseze arată-i susţinere şi uită de critici. Majoritatea bărbaţilor aleg să se închidă în propriul glob de cristal deoarece primesc în majoritatea timpului critici şi soluţii de rezolvare la problemele pe care le au. Ei nu caută acest lucru, deoarece consideră că este de datoria lor să găsească acele rezolvări.
7. Nu mai eşti fericit/ă
În general femeile renunţă mai greu la o relaţie, chiar dacă este toxică şi le sufocă, în loc să le facă să se simtă împlinite. Acest lucru se întâmplă din teamă de a rămâne singure. Cu toţii ne temem de singurătate însă o relaţie în care nu mai suntem fericiţi lângă partener, nu este benefică.
8. Nu te poţi exterioriza
Teamă de exteriorizare duce în cele din urmă la probleme de comunicare. Dacă nu mai găseşti susţinere în partner şi de fiecare dată când încerci să i te destăinui te abţii doar de teamă de a nu mai primi reproşuri şi critici, atunci este clar că nu vă aflaţi pe drumul cel bun. Asta nu înseamnă că trebuie să te asculte cum te spovedeşti de toate problemele specific femeieşti. Exteriorizarea se referă la puterea de a-i comunica reuşitele şi eşecurile fără teamă de a fi judecat/ă.
9. Nu te lasă să iei decizii
Părerea ta este strict opţională? Nu eşti lăsat/ă să iei nicio decizie legată de bani, vacanţe, ieşiri etc? O astfel de relaţie nu are niciun viitor deoarece te vei simţi că o marionetă şi în cele din urmă vei ceda. Într-o relaţie astfel de decizii trebuie să se ia întotdeauna împreună.
10. Oferi mai mult decât primeşti
Reciprocitatea este un alt cuvânt cheie care trebuie să se regăsească în relaţia voastră. Frustrarea de a nu primi la fel de mult cât oferi, se va acumula în timp şi va conduce relaţia voastră către eşecul sigur!
Uneori trebuie să te bazezi pe intuiţie şi atunci când simţi în sinea ta că ceva este în neregulă, încearcă să nu laşi lucrurile aşa. Nu uită: doar tu eşti în măsură să îţi găseşti răspunsurile la întrebările care te apasă şi nimeni altcineva!
Sursă foto: www.dailyvedas.com.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂
astept noutati.sunteti buni
Multumim.