Apa de trandafiri este folosită din timpuri străvechi în cosmetică. Una dintre adeptele acestei poțiuni frumos parfumate, era însăși regina Egiptului, Cleopatra, care o folosea în ritualul de îngrijire a feței.
Iată principalele metode de preparare a apei de trandafiri:
Metoda I
Ingrediente:
- 500 g petale proaspete de trandafiri;
- 30 g sare;
- 1/2 l apă minerală.
Mod de preparare:
- Se zdrobesc foarte bine petalele de trandafiri, pentru a-și degaja toate uleiurile. (Trandafirii galbeni sunt mai parfumați, așadar, pentru un miros puternic, poți opta pentru aceștia).
- Se amestecă foarte bine petele zdrobite cu sarea și cu apa minerală.
- Se lasă la macerat timp de o săptămână. În fiecare zi trebuie amestecată loțiunea, iar petalele se presează puternic cu ajutorul mâinilor.
- După cele 7 zile, se strecoară și se pune lichidul obținut într-o sticlă ce se închide ermetic. În acest fel veți obține apa de trandafiri.
Metoda II
Ingrediente:
- 6 linguri petale proaspete de trandafiri;
- 500 ml de apă.
Mod de preparare:
- Această apă de trandafiri se prepară seara, pentru a o putea folosi a doua zi.
- Petalele se zdrobesc foarte bine, la fel ca în prima metodă.
- Apa se împarte în mod egal în două recipiente diferite. În primul recipient (cu 250 ml de apă), se pun 3 linguri de petale mărunțite, și se lasă la macerat de seara până dimineața. Celelalte 3 linguri de petale se infuzează în restul de 250 ml de apă, timp de 20 de minute. Se strecoară apa și se amestecă a doua zi cu cealaltă apă, în care petalele au stat la macerat (și din aceasta se aruncă petalele).
- Se poate păstra în frigider până la 2-3 zile.
Metoda III
Ingrediente:
- 2 căni de apă distilată;
- 1 ceașcă de petale proaspete de trandafiri;
Mod de preparare:
- Se pun la fiert petalele de trandafiri în apa distilată.
- Se lasă la foc mediu, până când petalele încep să-și piardă din culoare (acesta este semnul că și-au degajat toate uleiurile și proprietățile). Se iau de pe foc și se strecoară.
- Apa obținută se depozitează la frigider într-un recipient de sticlă.
Sfaturi utile:
- Folosește petale cât mai proaspete de trandafiri, pentru a obține o apă cât mai parfumată și catifelată;
- Sunt indicate doar culturile ecologice;
- Spală foarte bine petalele cu apă rece, înainte de folosire.
Surse foto: Pinterest & articol: „Elixire de frumusețe”, Biblioteca „Formula AS”.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂