Diverse

Cum replantezi florile de primăvară din ghiveci în grădină

Moda oferirii florilor plantate în ghivece este tot mai des întâlnită tocmai pentru a ne bucura de frumusețea lor și în anii următori. Vezi care sunt pașii de replantare ale florilor de primăvară.

Moda oferirii florilor plantate în ghivece este tot mai des întâlnită tocmai pentru a ne bucura de frumusețea lor și în anii următori. Vezi care sunt pașii de replantare ale florilor de primăvară.

Zilele de 1 și 8 martie s-au lăsat cu multe „atenții” plantate direct în ghiveci, și nu știi cum să procedezi pentru a avea niște plante frumos înflorite anul viitor? Iată cum trebuie să procedezi:

  • pentru început, trebuie să știi că zambilele, lalelele şi narcisele nu au nevoie decât de puțină apă pentru a supraviețui, așa că evită să faci solul să băltească de apă, pentru a evita putrezirea bulbului. Vei avea nevoie ca acesta să fie puternic și sănătos pentru replantare.
  • acestor flori nu le plac sursele mari de căldură, însă lumina și aerul le sunt cei mai buni prieteni.
  • un balcon deschis (dacă locuiești la apartament), sau curtea casei, sunt spațiile ideale de depozitare ale ghivecelor cu flori, deoarece preferă aerul curat.
  • după ce planta se ofilește i se va îndepărta tija, urmând să se procedeze la fel și cu frunzele (acestea din urmă se ofilesc mai greu). După ce tijele și frunzele s-au uscat și au fost îndepărtate, puteți scoate bulbul cu grijă din pământ și să-l depozitați într-un loc uscat și răcoros. Pentru a se evita încolțirea acestuia îl puteți înveli într-o pungă de hârtie, pentru a nu avea contact cu umiditatea.
  • se replantează apoi în grădină toamna, începând cu sfârșitul lunii septembrie, până la primul îngheț (chiar și după acesta, dacă solul este suficient de moale şi permite plantarea). Trebuie să țineți cont că pentru a avea cât mai devreme în primăvară zambile, lalele sau narcise, este indicat să plantați bulbii la început de toamnă. Dacă doriți le puteţi planta şi la o distanţă de o săptămână, doua sau trei pentru a avea gradina înflorită pe o perioadă mai lungă a primăverii.
  • bulbii care au fost proaspăt plantați în grădină au nevoie de apă dar nu atunci când este ger afară.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.