Diverse

Ai încercat vreodată cafeaua cu scorțișoară?

Dacă nu, te sfătuiesc să o încerci. În acest fel vei consuma cu mai puțin de 70 de calorii pe ceașca de cafea, te va ajuta să slăbești și vei scăpa de celulită. Află mai multe din articol.

Dacă nu, te sfătuiesc să o încerci. În acest fel vei consuma cu mai puțin de 70 de calorii pe ceașca de cafea, te va ajuta să slăbești și vei scăpa de celulită. Află mai multe din articol.

Dacă îți place scorțișoara, atunci o să îndrăgești pe loc și în cafea, pentru că îi va da gust aparte. Dar acesta nu este singurul lucru de reținut deoarece:

1. Scorțișoara are puterea de a stabiliza nivelul zahărului din sânge, datorită conținutului ridicat de crom mineral.

2. Dacă înlocuiești laptele și zahărul din cafea cu o linguriță de scorțișoară vei consuma cu mai puțin de 70 de calorii pe ceașca și îți vei accelera și metabolismul. (Dacă nu ați mai consumat niciodată cafea cu scorțișoară, vă sfătuiesc să folosiți la început o cantitate mică pentru a vă acomoda cu gustul).

3. Scorțișoara poate încetini viteza de golire a stomacului după fiecare masă, și astfel de ajuta să îți ții senzația de foame sub control. Astfel, acest condiment este de mare folos persoanelor care doresc să slăbească.

5. Scorțișoara poate întări modul de acționare a antioxidanților din celelalte mâncăruri, ajutându-ți astfel corpul să se apare mai bine și îți întărește sistemul imunitar.

6. Scorțișoara este recunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene ce de asemenea stimulează funcționarea sistemului imunitar.

7. Antioxidanții din scorțișoară țin bătrânețea la distanță și luptă foarte eficient cu stresul. Consumă cât mai des scorțișoară și vei avea un ten de invidiat.

În continuare, vă prezint trei rețete de cafea cu scorțișoară:

1. Cafea îndulcită cu scorțișoară

Dacă de obicei consumi cafeaua neîndulcită, atunci această rețetă îți va fi pe plac. Îți prepari cafeaua în mod obișnuit și apoi adaugi un strop de scorțișoară (un vârf de linguriţă) sau un băț de scorțișoară.

2. Cafea cu zahăr și scorțișoară

Această rețetă se adresează persoanelor care preferă cafeaua îndulcită. Nu i-aș sfătui să consume prima rețetă pentru că nu le-ar fi pe plac. Cafeaua cu zahăr nu va avea niciodată gust ca cea îndulcită cu scorțișoară, așa că fiecare trebuie să aleagă ceva ce i se potrivește. Scorțișoara se întâlnește în ambele reţete, așa că toți vor beneficia de efectele acesteia, într-o măsură mai mare sau mai mică. Acesta rețetă se prepară în mod obișnuit numai că la final se adăugă la fel ca în prima: un vârf de linguriţă de scorțișoară la ceașca, sau un băț de scorțișoară.

3. Cafea cu lapte, miere și scorțișoară

Această rețetă se adresează celor care preferă cafeaua mai sănătoasă și astfel o îndulcesc cu miere. Se prepară din 2 cești de cafea fierbinte (neîndulcită), o jumătate de ceașcă de lapte, 4 lingurițe de miere și un vârf de linguriță de scorțișoară (sau un baton de scorțișoară). Se pune cafeaua, laptele și scorțișoara într-un vas și se amestecă până se încorporează bine toate ingredientele. Se lasă să se mai răcească puțin, după care se adăugă mierea.

Pont: Zațul de cafea și scorțișoara sunt ideale în lupta cu celulita, așa că nu le aruncă și profită din plin de beneficiile acestora. Prepară un amestec din două linguri de scorțișoară, una de zaț de cafea și una de ulei de măsline, și masează-te cu acesta pe toate zonele corpului afectate de celulită. După o jumătate de oră, curăță-te cu apă călduță. Zonele în care ai aplicat acest amestec, se pot înroși, însă acest efect va dispărea la o oră după clătire.

Sursa foto: www.mrwallpaper.com.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.