Sanatate

Vitamina D – izvor de sănătate ce combate depresia?

Studiile recent realizate au arătat că există o legătură directă între depresie şi deficienţa de vitamina D.

Studiile recent realizate au arătat că există o legătură directă între depresie şi deficienţa de vitamina D.

Ce este vitamina D?

Înainte de toate, trebuie menţionat că vitamina D nu este chiar o vitamină, ci mai degrabă un hormon şi un nutriment esenţial pentru sănătatea oaselor. Se pare că vitamina D, prezintă o relaţie biochimică aflată în strânsă legătură cu creierul, şi de aceea oamenii de ştiinţa consideră că o terapie bazată pe aceasta poate ameliora simptomele depresiei.

Vitamina D ajută de asemenea corpul să absoarbă cât mai bine calciul şi fosforul. Ţinând cont de faptul că avem nevoie de calciu şi de fosfor mai multe decât orice alt mineral, Vitamina D joacă un rol vital pentru sănătatea umană.

Putem obţine vitamina D prin două modalităţi: sintetizată natural de piele prin expunerea la soare sau prin administrarea ca şi supliment alimentar prin pastile sau injecţii.

Ce avantaje prezintă vitamina D?

Aşa cum am menţionat şi mai sus, vitamina D ajută la absorbţia şi fixarea calciului în oase. În urma unui studiu efectuat în 2012, s-a observat că aceasta poate trata unele cazurile serioase de depresie.

Lipsa de vitamina D a fost asociată cu apariţia obezităţii extreme la adolescenţi şi creşte riscul de apariţie a diabetului de grad 2 în rândul adulţilor.

Ce riscuri prezintă vitamina D?

Prea multă vitamina D, favorizează apariţia unei afecţiuni medicale grave ce duce la acumularea calciului în sânge (hipercalcemie), manifestată prin greaţă, stări de vomă, slăbiciune şi probleme cu rinichii.

Aşadar este obligatoriu ca o doză mărita de vitamina D, să se administreze sub strictă supraveghere medicală, pentru a vă asigura că vă vindecaţi corect şi nu vă creaţi complicaţii din punct de vedere mental şi fizic.

Concluzie:

Depresia este una dintre cele mai dificile boli, tocmai datorită stării oscilante de gândire pe care o provoacă: acum eşti plină de optimism şi îţi pui toată încrederea în ceva (de exemplu, în această vitamină) şi într-un minut cazi în deznădejde, şi te gândeşti că dacă atâtea metode nu au funcţionat până acum, de ce ar merge tocmai aceasta, pentru care nu există nici o bază solidă, ci doar studii.

Important este următorul aspect: rezultatele acestor studii au fost unele ce oferă o speranţă aşa că dacă suferiţi de depresie, includeţi vitamina D în regimul zilnic de viaţă.

Fiecare caz de depresie diferă de la o persoana la alta, aşa că şi tratamentul trebuie personalizat. Dacă aveţi lipsă de vitamina D, atunci apelaţi la suplimente, la alimente ce conţin vitamina D sau staţi mai mult la soare pentru a ajuta corpul să o sintetizeze. Consultaţi-vă medicul de familie pentru o doză corectă şi în acest fel veţi observa nişte schimbări notabile de dispoziţie şi sănătate.

Surse art.: www.tomcorsonknowles.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Usturoiul încolţit – pericol sau beneficiu pentru sănătate? De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?
Metode eficiente de tratare a arsurilor solare Așa cum știm cu toții prevenirea este cea mai bună metodă, însă dacă din prea multă dorința de a căpăta un bronz rapid, ai uitat de loțiunea de protecție și de orarul indicat de expunere la soare, fol...
Alimente ce îţi accelerează metabolismul şi te ajută să slăbeşti Vezi care sunt alimentele cu puternică funcţie de accelerare a metabolismul ce te ajută să arzi caloriile de fiecare dată când le consumi.
Cum să slăbeşti sănătos după Sărbători Eşti o pofticioasă şi nu te-ai putut abţine să nu guşti câte puţin din toate pregătirile de Sărbători, şi acum observi cu înfrigurare că te-ai îngrăşat? Nu te impacienta! Urmează aceste simple sfaturi...
Reţete de sucuri care îţi curăţă grăsimile de pe artere – rodia este ingredientul secret... Pe lângă acest beneficiu, rodia previne apariţia cancerului, a anemiei, a depresiei şi îţi protejează ficatul de acţiunea nocivă a toxinelor.
5 metode naturale care te scăpa de migrenă Migrenele sunt dureri cronice ce se pot întinde pe toată durata vieții și sunt asociate cu stări de greață, ameţeală și cu scăderea puterii de concentrare. Vezi cum poţi scăpa de ele în mod natural! ...
Scapă în mod natural de indigestie Ştiai că doar câteva de picături de acid clorhidric au puterea de a distruge orice ţesut din organismul uman, cauzând o durere intensă şi omorând toate celulele cu care intră în contact?
Ridichea neagră, cel mai bun remediu natural pentru gripă și răceală Dacă faci parte din rândul persoanelor care răcesc des, folosește ridichea neagră pe post de remediu natural.
Alternative naturale la antibiotice În acest articol veți găsi 16 alternative naturale ale antibioticelor clasice.
Alergiile de primăvară – metode de prevenire si tratare naturală Nasul îţi curge şi îţi este înfundat, ai gâtul inflamat, strănuţi, ochii îţi sunt roşii şi înlăcrimaţi? Dacă da, suferi de alergie de primăvară! Află cum să o tratezi rapid şi eficient....

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *