Sanatate

Vitamina D – izvor de sănătate ce combate depresia?

Studiile recent realizate au arătat că există o legătură directă între depresie şi deficienţa de vitamina D.

Studiile recent realizate au arătat că există o legătură directă între depresie şi deficienţa de vitamina D.

Ce este vitamina D?

Înainte de toate, trebuie menţionat că vitamina D nu este chiar o vitamină, ci mai degrabă un hormon şi un nutriment esenţial pentru sănătatea oaselor. Se pare că vitamina D, prezintă o relaţie biochimică aflată în strânsă legătură cu creierul, şi de aceea oamenii de ştiinţa consideră că o terapie bazată pe aceasta poate ameliora simptomele depresiei.

Vitamina D ajută de asemenea corpul să absoarbă cât mai bine calciul şi fosforul. Ţinând cont de faptul că avem nevoie de calciu şi de fosfor mai multe decât orice alt mineral, Vitamina D joacă un rol vital pentru sănătatea umană.

Putem obţine vitamina D prin două modalităţi: sintetizată natural de piele prin expunerea la soare sau prin administrarea ca şi supliment alimentar prin pastile sau injecţii.

Ce avantaje prezintă vitamina D?

Aşa cum am menţionat şi mai sus, vitamina D ajută la absorbţia şi fixarea calciului în oase. În urma unui studiu efectuat în 2012, s-a observat că aceasta poate trata unele cazurile serioase de depresie.

Lipsa de vitamina D a fost asociată cu apariţia obezităţii extreme la adolescenţi şi creşte riscul de apariţie a diabetului de grad 2 în rândul adulţilor.

Ce riscuri prezintă vitamina D?

Prea multă vitamina D, favorizează apariţia unei afecţiuni medicale grave ce duce la acumularea calciului în sânge (hipercalcemie), manifestată prin greaţă, stări de vomă, slăbiciune şi probleme cu rinichii.

Aşadar este obligatoriu ca o doză mărita de vitamina D, să se administreze sub strictă supraveghere medicală, pentru a vă asigura că vă vindecaţi corect şi nu vă creaţi complicaţii din punct de vedere mental şi fizic.

Concluzie:

Depresia este una dintre cele mai dificile boli, tocmai datorită stării oscilante de gândire pe care o provoacă: acum eşti plină de optimism şi îţi pui toată încrederea în ceva (de exemplu, în această vitamină) şi într-un minut cazi în deznădejde, şi te gândeşti că dacă atâtea metode nu au funcţionat până acum, de ce ar merge tocmai aceasta, pentru care nu există nici o bază solidă, ci doar studii.

Important este următorul aspect: rezultatele acestor studii au fost unele ce oferă o speranţă aşa că dacă suferiţi de depresie, includeţi vitamina D în regimul zilnic de viaţă.

Fiecare caz de depresie diferă de la o persoana la alta, aşa că şi tratamentul trebuie personalizat. Dacă aveţi lipsă de vitamina D, atunci apelaţi la suplimente, la alimente ce conţin vitamina D sau staţi mai mult la soare pentru a ajuta corpul să o sintetizeze. Consultaţi-vă medicul de familie pentru o doză corectă şi în acest fel veţi observa nişte schimbări notabile de dispoziţie şi sănătate.

Surse art.: www.tomcorsonknowles.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

De ce este atât de periculos consumul de zahăr? Vezi de ce nu este bine să consumi zahăr în cantități mari și care este doza zilnică permisă.
Cum să scapi de colesterolul mărit Ai probleme cu nivelul colesterolului? Nu te impacienta şi află ce metode de abordare trebuie să urmezi.
Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele! Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii...
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
De ce nu reuşeşti să slăbeşti – top 10 greşeli Află care sunt aceste greşeli pe care poate le faci şi tu!
De ce este bine să mănânci semințe de floarea-soarelui Modestele semințe de floarea-soarelui combat cu succes arterioscleroza, însă lista beneficiilor acestora continuă. Află la ce mai sunt bune!
Cum sa-ti accelerezi metabolismul in timp record Metabolismul devine mai lent odata cu inaintarea in varsta asa ca o persoana, cu cat este mai tanara, cu atat are metabolismul mai rapid. Cea mai buna solutie pentru accelerarea metabolismului in timp...
Lista cu 100 de alimente ce au calorii negative Dorești să slăbești sănătos? Nimic mai simplu! Include aceste alimente în dieta zilnică.
Multiplele beneficii ale consumului de caise Suntem în plin sezon, așa că de ce să nu profităm din plin de numeroasele beneficii ale acestora? Află de ce este bine să consumi caise.
Deodorantul tău este toxic? Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *