Sanatate

Vitamina D – izvor de sănătate ce combate depresia?

Studiile recent realizate au arătat că există o legătură directă între depresie şi deficienţa de vitamina D.

Studiile recent realizate au arătat că există o legătură directă între depresie şi deficienţa de vitamina D.

Ce este vitamina D?

Înainte de toate, trebuie menţionat că vitamina D nu este chiar o vitamină, ci mai degrabă un hormon şi un nutriment esenţial pentru sănătatea oaselor. Se pare că vitamina D, prezintă o relaţie biochimică aflată în strânsă legătură cu creierul, şi de aceea oamenii de ştiinţa consideră că o terapie bazată pe aceasta poate ameliora simptomele depresiei.

Vitamina D ajută de asemenea corpul să absoarbă cât mai bine calciul şi fosforul. Ţinând cont de faptul că avem nevoie de calciu şi de fosfor mai multe decât orice alt mineral, Vitamina D joacă un rol vital pentru sănătatea umană.

Putem obţine vitamina D prin două modalităţi: sintetizată natural de piele prin expunerea la soare sau prin administrarea ca şi supliment alimentar prin pastile sau injecţii.

Ce avantaje prezintă vitamina D?

Aşa cum am menţionat şi mai sus, vitamina D ajută la absorbţia şi fixarea calciului în oase. În urma unui studiu efectuat în 2012, s-a observat că aceasta poate trata unele cazurile serioase de depresie.

Lipsa de vitamina D a fost asociată cu apariţia obezităţii extreme la adolescenţi şi creşte riscul de apariţie a diabetului de grad 2 în rândul adulţilor.

Ce riscuri prezintă vitamina D?

Prea multă vitamina D, favorizează apariţia unei afecţiuni medicale grave ce duce la acumularea calciului în sânge (hipercalcemie), manifestată prin greaţă, stări de vomă, slăbiciune şi probleme cu rinichii.

Aşadar este obligatoriu ca o doză mărita de vitamina D, să se administreze sub strictă supraveghere medicală, pentru a vă asigura că vă vindecaţi corect şi nu vă creaţi complicaţii din punct de vedere mental şi fizic.

Concluzie:

Depresia este una dintre cele mai dificile boli, tocmai datorită stării oscilante de gândire pe care o provoacă: acum eşti plină de optimism şi îţi pui toată încrederea în ceva (de exemplu, în această vitamină) şi într-un minut cazi în deznădejde, şi te gândeşti că dacă atâtea metode nu au funcţionat până acum, de ce ar merge tocmai aceasta, pentru care nu există nici o bază solidă, ci doar studii.

Important este următorul aspect: rezultatele acestor studii au fost unele ce oferă o speranţă aşa că dacă suferiţi de depresie, includeţi vitamina D în regimul zilnic de viaţă.

Fiecare caz de depresie diferă de la o persoana la alta, aşa că şi tratamentul trebuie personalizat. Dacă aveţi lipsă de vitamina D, atunci apelaţi la suplimente, la alimente ce conţin vitamina D sau staţi mai mult la soare pentru a ajuta corpul să o sintetizeze. Consultaţi-vă medicul de familie pentru o doză corectă şi în acest fel veţi observa nişte schimbări notabile de dispoziţie şi sănătate.

Surse art.: www.tomcorsonknowles.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

14 remedii naturale pentru diverse afecțiuni Știai că sucul de pepene roșu te scapă de durerile de cap cauzate de caniculă?
Cât de sănătos este în realitate sucul de portocale? Ce trebuie să alegem: sucul sau fructul?
Sucul de afine – rețete simple, rezultate maxime Știai că aceste sucuri pe lângă faptul că sunt delicioase și foarte ușor de preparat îți mențin inima, ficatul, rinichii și ochii sănătoși?
Alergiile de primăvară – metode de prevenire si tratare naturală Nasul îţi curge şi îţi este înfundat, ai gâtul inflamat, strănuţi, ochii îţi sunt roşii şi înlăcrimaţi? Dacă da, suferi de alergie de primăvară! Află cum să o tratezi rapid şi eficient....
4 măşti pe bază de miere pentru fiecare tip de ten Folosită ca şi mască, mierea ne ajută pielea să se cureţe şi să devină moale şi netedă
Slăbire, slăbire şi iar slăbire! Dar de unde atâta slăbire? O femeie poate fi considerată frumoasă chiar dacă nu are trup de model! Eu spun NU dietelor restrictive, promovez sănătatea şi încurajez toate femeile (indiferent de greutate) să simtă bine în pielea ...
Lista completă a E-urilor Vezi care sunt cele mai periculoase E-uri și în ce alimente le găsești pentru a te feri de ele! Ai grijă ce mănânci!
Horoscop săptămânal 4-10 august 2014 Află tot ce îţi rezervă astrele!
Ce ne sfătuiește Dr. Oz să facem pentru a fi mai longevivi Cu toții ne dorim să trăim cât mai mult, așa că haideți să vedem ce sfaturi ne oferă Dr. Oz!
Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *