Sanatate

Usturoiul încolţit – pericol sau beneficiu pentru sănătate?

De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?

De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?

Se pare că acei muguri verzi răsăriţi din usturoi, nu sunt chiar atât de rai pe cum ai crede.
Grâul încolţit este de fapt mult mai bogat în antioxidanţi decât cel proaspăt.

Este un concept ciudat, dar totul căpăta sens dacă iei în considerare actualul trend legat de „germinare”. Un număr tot mai mare de companii de produse alimentare și restaurante, folosesc semințe încolțite deoarece acest proces îmbunătăţeşte de fapt, compoziţia de nutrienţi din aceste alimente. Acest lucru este valabil şi pentru usturoi.

Aşadar, iată despre ce este vorba: plantele sunt predispuse la atacul de bacterii, virusuri, și insecte în timpul perioadei de germinare. Acest lucru le determină să producă o varietate de produse chimice numite phytoalexins pentru a se apăra. Cele mai multe dintre acestea sunt toxice pentru microorganisme și insecte, dar benefice pentru sănătatea umană.

Încolțit sau nu, usturoiul este întotdeauna o alegere bună. Ambele tipuri au compuşi sănătoşi ce conțin sulf, cum ar fi alicina, care lupta foarte eficient cu ateroscleroza (rigidizarea arterelor), previne scăderea tensiunii arteriale, și reduce riscul de apariţie a cancerului.

Sursa: www.prevention.com + foto

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Multiplele beneficii ale lavandei pentru sănătate Află cum te scapă rapid de stres, anxietate și depresie redându-ți calmul interior de care ai atâta nevoie.
Cum previn legumele crucifere apariția cancerului Vezi ce legume fac parte din familia cruciferelor și ce legătură au acestea cu prevenția cumplitei maladii. Include-le și tu cât mai des în meniul zilnic!
Detoxifierea ficatului și scăderea colesterolului cu ajutorul turmericului În acest articol veți găsi două rețete de sucuri pe bază de turmeric, ideale pentru afecțiunile hepatice și nu numai.
Pepenele galben – o adevărată sursă de apă vie Îl cumperi zilnic din piețe și marketuri pentru că suntem în plin sezon. Îți place mirosul parfumat și gustul dulce al acestuia, însă te-ai gândit vreodată la beneficiile pe care ți le oferă?...
Suc natural pentru slăbire rapidă şi sănătoasă Acest suc revigorant arde rapid grăsimile şi de asemenea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ţinându-ne astfel senzaţia de foame sub control.
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
Rodia – fructul ce îţi curăţă arterele şi previne anemia Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de rodie. În articol, vei găsi tot ce trebuie să ştii despre acest fruct minune.
Cele mai bune metode naturale de vindecare a rănilor În acest articol veţi afla cum să vă vindecaţi în mod natural rănile, cu ajutorul unor ingrediente care se afla la îndemâna oricui. Folosiţi-le ca să scăpaţi rapid de plăgi, fără dureri şi mai ales fă...
Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.
De ce este bine să mănânci leurdă Leurda este fără îndoială una dintre cele mai benefice plante ale primăverii, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Consum-o și tu pentru a avea o sănătate de fier!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *