Sanatate

Usturoiul încolţit – pericol sau beneficiu pentru sănătate?

De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?

De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?

Se pare că acei muguri verzi răsăriţi din usturoi, nu sunt chiar atât de rai pe cum ai crede.
Grâul încolţit este de fapt mult mai bogat în antioxidanţi decât cel proaspăt.

Este un concept ciudat, dar totul căpăta sens dacă iei în considerare actualul trend legat de „germinare”. Un număr tot mai mare de companii de produse alimentare și restaurante, folosesc semințe încolțite deoarece acest proces îmbunătăţeşte de fapt, compoziţia de nutrienţi din aceste alimente. Acest lucru este valabil şi pentru usturoi.

Aşadar, iată despre ce este vorba: plantele sunt predispuse la atacul de bacterii, virusuri, și insecte în timpul perioadei de germinare. Acest lucru le determină să producă o varietate de produse chimice numite phytoalexins pentru a se apăra. Cele mai multe dintre acestea sunt toxice pentru microorganisme și insecte, dar benefice pentru sănătatea umană.

Încolțit sau nu, usturoiul este întotdeauna o alegere bună. Ambele tipuri au compuşi sănătoşi ce conțin sulf, cum ar fi alicina, care lupta foarte eficient cu ateroscleroza (rigidizarea arterelor), previne scăderea tensiunii arteriale, și reduce riscul de apariţie a cancerului.

Sursa: www.prevention.com + foto

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Smoothie din iaurt grecesc și fructe de pădure Slăbește rapid cu ajutorul acestui smoothie delicios și extrem de ușor de preparat!
Principalele greşeli de evitat în timpul unui interviu Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul pr...
Ce trebuie să mănânci ca să ai energie Lipsa de energie te sabotează şi nu te lasă să-ţi desfăşori activităţile? Iată care sunt alimentele care pun oboseala pe fugă!
Campania „Spune NU dietelor drastice” te invită să ne povesteşti experiența ta Povestea ta poate ajuta pe cineva! Alătură-te nouă și spune Nu dietelor drastice!
Alimente ce duc ușor la apariția toxiinfecției alimentare Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:
Află aici la ce se referă de fapt mâncatul sănătos Peste tot auzi vorbindu-se despre cât de benefic este mâncatul sănătos, însă tu ştii la ce se referă de fapt acest regim alimentar?
Alimente ce combat nervozitatea Pentru a-şi îndeplini funcţiile creierul are nevoie de două substanţe: glucoza şi oxigen. Funcţiile superioare: gândirea, memoria şi autocontrolul, necesită însă mulţi alţi nutrienţi.
Află cum poţi scăpa de dureri cu ajutorul uleiurilor esenţiale Aflaţi care sunt aceste uleiuri, ce dureri combat şi cum se folosesc.
Plante care cresc imunitatea Trecerea bruscă de la caldură la frig iţi poate da imunitatea peste cap. Află cum să previi acest lucru, cu ajutorul plantelor!
Cum să prepari un must natural și delicios la blender De ce să bem must doar la culesul viilor, când putem să îl preparăm în orice zi și la blender? În acest fel putem beneficia mai mult timp de proprietățile multiple ale acestui suc delicios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *