Sanatate

Usturoiul încolţit – pericol sau beneficiu pentru sănătate?

De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?

De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?

Se pare că acei muguri verzi răsăriţi din usturoi, nu sunt chiar atât de rai pe cum ai crede.
Grâul încolţit este de fapt mult mai bogat în antioxidanţi decât cel proaspăt.

Este un concept ciudat, dar totul căpăta sens dacă iei în considerare actualul trend legat de „germinare”. Un număr tot mai mare de companii de produse alimentare și restaurante, folosesc semințe încolțite deoarece acest proces îmbunătăţeşte de fapt, compoziţia de nutrienţi din aceste alimente. Acest lucru este valabil şi pentru usturoi.

Aşadar, iată despre ce este vorba: plantele sunt predispuse la atacul de bacterii, virusuri, și insecte în timpul perioadei de germinare. Acest lucru le determină să producă o varietate de produse chimice numite phytoalexins pentru a se apăra. Cele mai multe dintre acestea sunt toxice pentru microorganisme și insecte, dar benefice pentru sănătatea umană.

Încolțit sau nu, usturoiul este întotdeauna o alegere bună. Ambele tipuri au compuşi sănătoşi ce conțin sulf, cum ar fi alicina, care lupta foarte eficient cu ateroscleroza (rigidizarea arterelor), previne scăderea tensiunii arteriale, și reduce riscul de apariţie a cancerului.

Sursa: www.prevention.com + foto

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Principalele greşeli de evitat în timpul unui interviu Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul pr...
Cum să îţi menţii inima cât mai sănătoasă Alimentaţia şi stilul de viaţă sunt de o importanţă vitală în menţinerea sănătăţii inimii.
Cum te scapă caju de stres Datorită conținutului crescut de magneziu, caju devine o bună armă de combatere a stresului. Află cum trebuie să-l consumi pentru efecte maxime!
Salată verde cu ton și dressing de lămâie Această salată este extrem de gustoasă, se prepară rapid și este de ajutor persoanelor care doresc să slăbească sănătos!
Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele! Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii...
De ce este bine să bem apă cu lămâie în fiecare dimineaţă? Află care sunt principalele beneficii ale consumului zilnic de apă cu lămâie! De asemenea, vezi de ce este bine să faci acest lucru la prima oră.
Alternative naturale la antibiotice În acest articol veți găsi 16 alternative naturale ale antibioticelor clasice.
10 utilizări nebănuite ale usturoiului În cele ce urmează voi enumera 10 utilizări mai mult sau mai puţin obişnuite ale usturoiului:
Tratamente cu uleiuri esenţiale pentru picioare şi glezne umflate Cine nu urăşte ca după o zi de muncă să primească drept "recompensă" nişte picioarele şi gleznele umflate? Din fericire uleiurile esenţiale ne sar în ajutor, aşa că încercaţi-le şi rezultatele vă vor ...
Alimentele care previn apariţia tuturor tipurilor de cancer Toate alimentele anticancerigene descrise în acest articol, îndeosebi curele cu fructe, salate şi sucuri naturale, reprezintă adevărate surse de tratament suplimentar care nu ar trebui să fie ignorate...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *