Sanatate

Usturoiul încolţit – pericol sau beneficiu pentru sănătate?

De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?

De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?

Se pare că acei muguri verzi răsăriţi din usturoi, nu sunt chiar atât de rai pe cum ai crede.
Grâul încolţit este de fapt mult mai bogat în antioxidanţi decât cel proaspăt.

Este un concept ciudat, dar totul căpăta sens dacă iei în considerare actualul trend legat de „germinare”. Un număr tot mai mare de companii de produse alimentare și restaurante, folosesc semințe încolțite deoarece acest proces îmbunătăţeşte de fapt, compoziţia de nutrienţi din aceste alimente. Acest lucru este valabil şi pentru usturoi.

Aşadar, iată despre ce este vorba: plantele sunt predispuse la atacul de bacterii, virusuri, și insecte în timpul perioadei de germinare. Acest lucru le determină să producă o varietate de produse chimice numite phytoalexins pentru a se apăra. Cele mai multe dintre acestea sunt toxice pentru microorganisme și insecte, dar benefice pentru sănătatea umană.

Încolțit sau nu, usturoiul este întotdeauna o alegere bună. Ambele tipuri au compuşi sănătoşi ce conțin sulf, cum ar fi alicina, care lupta foarte eficient cu ateroscleroza (rigidizarea arterelor), previne scăderea tensiunii arteriale, și reduce riscul de apariţie a cancerului.

Sursa: www.prevention.com + foto

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

4 tipuri de peşte contaminat cu mercur Află dacă peştele tău preferat se află pe această listă.
Ai auzit de „Miracle Drink” – băutura miraculoasă care previne apariția și dezvolt... Această băutură este consumată de foarte mult timp de chinezi. Iată o rețetă simplă și ieftină a longevității lor!
Suc natural pentru îmbunătățirea digestiei Nu stai prea bine la capitolul digestie? Următorul smoothie verde te va ajuta să-ți refaci flora intestinală și să te bucuri de un tranzit normal.
Cum să previi depresia în mod natural Chiar dacă simți că nu mai ai forțe și stările de depresie te doboră, ridică-te și dă dovadă de curaj și ambiție, învingându-le!
10 utilizări nebănuite ale usturoiului În cele ce urmează voi enumera 10 utilizări mai mult sau mai puţin obişnuite ale usturoiului:
Plante care cresc imunitatea Trecerea bruscă de la caldură la frig iţi poate da imunitatea peste cap. Află cum să previi acest lucru, cu ajutorul plantelor!
Care sunt efectele negative ale utilizării antibioticelor în exces Medicii din Marea Britanie trag un serios semnal de alarmă pentru cei ce obişnuiesc să suprautilizeze antibiotice. Aşa-numiţii "supermicrobi", foarte rezistenţi la orice tip de antibiotic vor aduce pr...
Mersul pe jos – cea mai simplă modalitate de a te menţine în formă Tradiţionala expresie "mersul pe jos face piciorul frumos", este cât se poate de adevărată. Crezi însă că acesta este singurul beneficiu al mersului pe jos? În următorul articol vei vedea cât de benef...
Horoscop săptămânal: 02-08 februarie 2015 Berbecii sunt plini de energie, în timp ce Peștii au parte de multe realizări pe plan profesional. Află ce-ți rezervă astrele!
Cum te scapă caju de stres Datorită conținutului crescut de magneziu, caju devine o bună armă de combatere a stresului. Află cum trebuie să-l consumi pentru efecte maxime!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *