Familie, Sanatate

Tratamente simple pe care le poţi realiza acasă

Cu ajutorul unor produse aflate la îndemna oricui, poţi să scapi de: mâncărimea cauzată de înţepăturile de ţânţari, iritaţii, acnee, arsuri minore, senzaţia de greaţă, răceală sau toxiinfecţie alimentară.

Cu ajutorul unor produse aflate la îndemna oricui, poţi să scapi de: mâncărimea cauzată de înţepăturile de ţânţari, iritaţii, acnee, arsuri minore, senzaţia de greaţă, răceală sau toxiinfecţie alimentară.

„Prevention” a dorit să îţi vină în ajutor şi a cerut sfatul a 14 specialişti din domeniul sănătăţii. Aceştia au fost întrebaţi ce remedii folosesc pentru ei şi familiile lor. Iată ce răspunsuri au oferit:

1. Iritaţii şi mâncărimi

Iritaţiile pot fi cauzate de uleiurile plantelor, parfumuri sau de mâncarea alterată. Pentru a-ţi calma instantaneu pielea, pulverizează apă minerală. În acest fel îţi vei ameliora durerea cauzate de aceste erupţii cutanate, şi de asemenea vei tratata mâncărimea şi roşeaţa, obţinând un ten curat. Totul se datorează proprietăţilor antiinflamatorii prezente în apa minerală.

2. Acnee

Pentru acneea persistentă, curăţă-ţi fata cu sare grunjoasa (sare de mare) şi câteva picături de ulei de neem (un ulei antifungic şi antibacterian ce tratează diverse afecţiuni ale pieliiŞ eczema, psoriazis, răni, negi, herpes, erupţii cutanate şi care este disponibil la magazinele naturiste). Întinde pasta pe toată faţa şi insistă în locurile cu probleme, folosind mişcări blânde pentru a nu te irita. La sfârşit clăteşte-te cu apă din abundenţă, apoi aplică o mască de iaurt simplu, pe care trebuie să o laşi să acţioneze între 15 şi 30 de minute. Acidul lactic din iaurt este un adevărat exfoliant natural ce conferă strălucire pielii, curaţă acneea şi diminuează ridurile fine.

3. Înţepături de ţânţari

Cu toţii ştim cât de chinuitoare sunt mâncărimile şi usturimile cauzate de înţepăturile ţânţarilor. Pentru a scăpa de ele, amesteca nişte aspirină zdrobită cu puţină apă, cât să se dizolve. Aspirina este un antiinflamator ce reduce roşeaţa cauzată de coşuri, fiere de păr crescute sub piele, muşcături şi înţepături de insecte (nu doar ale ţânţarilor, ci şi ale viespilor sau albinelor). Totul se datorează conţinutului de acid salicilic, ingredientul activ al medicamentelor pentru acnee.

4. Arsuri minore

Atunci când suferi de o arsură de grad mic (la bucătărie, solară etc.) aplică pe locul afectat comprese reci cu ceai negru sau verde.

5. Greaţă

Dacă ai de parcurs un drum lung şi suferi de rău de maşină de exemplu, evită să mănânci prea mult şi bea mai bine sucul de la un compot.

6. Toxiinfecţie alimentară

Pentru această problemă, foloseşte ca şi remedii ceaiul negru şi pâinea prăjită. Acidul tanic din ceai și cărbunele din pâine prăjită vor neutraliza toxinele și te va ajuta să te vindeci cât mai repede.

7. Răceală şi gripă

Încă de la primele simptome de gripă sau răceală, foloseşte următoarea reţeta: taie un grapefruit cu tot cu coaja în 4 bucăţi şi adăugă apă cât să îl acopere. Pune-l la încălzit, având grijă să nu îl laşi să atingă temperatura de fierbere (să nu dea în „clocot”). Se lasă la răcit, după care se amestecă cu o lingură de miere (mierea nu se adăugă în lichide fierbinţi, deoarece îşi pierde proprietăţile şi devine nociva pentru corp) şi consumă-l ca pe ceai.

Sursa: Prevention

 

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele! Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii...
Cum să ai parte de un somn liniştit Spune nu insomniei şi nopţilor agitate, cu ajutorul metodelor naturale.
Cum să scapi de colesterolul mărit Ai probleme cu nivelul colesterolului? Nu te impacienta şi află ce metode de abordare trebuie să urmezi.
7 situaţii în care câştigi timp dar îţi afectezi sănătatea Eşti pe fugă? De cele mai multe ori sari peste nişte obiceiuri doar ca să fii gata la timp? Te gândeşti că nu e mare lucru, dar tu ştii cât de rău îţi faci?
Nu ne mai iubim ca la început…Ce e de făcut? Doar voi doi aveți puterea de a reaprinde flacăra iubirii. Este păcat să lăsați ca orgoliul să vă despartă! Nu renunțați la clipele frumoase petrecute împreună și luptați pentru relația voastră....
6 beneficii ale consumului moderat de cafea Cafeaua...cine nu adoră această licoare magică? Odată servită, te vrăjeşte şi nu ai cum să o mai înlături din viaţa ta. Imaginează-ţi cât de monoton ar arăta lumea fără cafea!
10 utilizări nebănuite ale usturoiului În cele ce urmează voi enumera 10 utilizări mai mult sau mai puţin obişnuite ale usturoiului:
Principalele greşeli de evitat în timpul unui interviu Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul pr...
Pepenele galben – o adevărată sursă de apă vie Îl cumperi zilnic din piețe și marketuri pentru că suntem în plin sezon. Îți place mirosul parfumat și gustul dulce al acestuia, însă te-ai gândit vreodată la beneficiile pe care ți le oferă?...
Horoscop zilnic – 24 septembrie 2014 Să aflăm ce ne rezervă astrele astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *