Sanatate

Sfaturi pentru a avea ochi sanatosi

Sfaturile referitoare la sănătatea ochilor sunt multiple. Cel mai mult contează dacă decidem să le respectăm sau nu.

Sfaturile referitoare la sănătatea ochilor sunt multiple. Cel mai mult contează dacă decidem să le respectăm sau nu.

Ochiul reprezintă unul dintre cele mai incredibile organe ale corpului, datorită celor trei funcţii pe care le îndeplineşte simultan:

  •  cerceteaza câmpul vizual;
  •  pentru a focaliza un obiect în funcţie de distanţă la care se afla, îşi schimbă curba cristalinului;
  •  pupila este închisă sau deschisă în funcţie de puterea luminii.

Pe lângă îndeplinirea cu succes a acestor sarcini, ochiul transmite continuu informaţii creierului prin nervul optic. S-a calculat că viteza de transmitere a acestor informaţii este echivalentă cu 100 de Mb pe secundă. Astăzi doar cele mai performante conexiuni de internet  reuşesc cu greu să egaleze această viteză de transmitere.
Credeţi însă că ochiul nu are nevoie de nimic pentru a îndeplini cu succes aceste funcţii si in acelasi timp sa ramana sanatos? Poate el să realizeze toate aceste sarcini fără ajutorul nostru? Răspunsul este categoric: nu!
Ochiul, că orice organ al corpului nostru, este asemeni unui motor ce are nevoie de un anumit tip de combustibil să funcţioneze. Atunci când se produc dezechilibre şi ne îmbolnăvim, totul se produce datorită nerespectării acestei reguli. Astfel, ai greşit tipul de „combustibil” punând într-un motor diesel, benzină.
De fapt, ochiul tău pentru a functiona optim si sanatos, are nevoie de nişte substanţe ce se găsesc în anumite alimente şi de o cantitate mică de oxigen.
Aceste substanţe sunt:

  •  Vitamina A: Este necesară pentru crearea rodopsinei (pigment sensibil la lumina ce se întâlneşte în celulele retinei), şi pentru buna funcţionare a retinei;
  •  Vitaminele C şi E: Sunt antioxidanţi ce se găsesc în aproape toate fructele şi legumele, în nuci şi seminţe oleaginoase şi mai ales în germenii de la cereale. Aceşti antioxidanţi sunt de o importanţă maximă, lipsa lor ducând la apariţia cataractei sau şi mai rău la pierderea vederii.
  •  Carotenoizii: Sunt pigmenţi naturali ce se întâlnesc în plante şi în alimentele de bază. Funcţionează ca antioxidanţi şi previn degenerescenta maculară a retinei.

Un fruct sanatos, ce conţine aproape toate aceste substante: carotenoizi, vitamina C şi alţi antioxidanţi ce protejează reţină, este portocala. Aceasta mai conţine şi flavonoizi, a căror funcţia este aceea de protejare a capilarelor şi îmbunătăţire a fluxului sanguin către retină.
Pe langa portocale mai poti consuma: morcovi, broccoli, spanac si oua.
Sursa art. „Sanatate prin alimentatie”- George Pamplona-Roger

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să îţi întăreşti rapid sistemul imunitar Metodele naturiste reprezintă una din cele mai bune metode de creştere a imunităţii. Nu vă lăsaţi înşelaţi de produsele frumos colorate din comerţ, ce se vor a avea functia de crestere a imunitatii!...
Cea mai simplă reţetă de suc anti răceală Și cea mai bună! Această rețetă conține 3 ingrediente recunoscute pentru puterea de a combate răceală și gripă. Încearc-o și tu!
De ce este bine să bem apă cu lămâie în fiecare dimineaţă? Află care sunt principalele beneficii ale consumului zilnic de apă cu lămâie! De asemenea, vezi de ce este bine să faci acest lucru la prima oră.
Prunele – beneficii miraculoase asupra sănătății noastre Ne mențin cât mai tineri, ne ajută să slăbim și ne mențin ficatul cât mai sănătos, însă lista beneficilor prunelor nu se oprește aici.
Fructe ce te ajută să slăbeşti sănătos În general fructele sunt asociate cu un regim de viaţă sănătos, însă sunt anumite tipuri care ne ajută să slăbim mai repede.
Top 7 alimente pentru un abdomen plat Abdomenul plat este visul oricarei persoane. Cheia obtinerii acestuia, o reprezinta o serie de alimente imbinate cu exercitii fizice.
Dr. Oz: Armele secrete de combatere a celulitei Dacă ai încercat toate metodele de combatere a celulitei şi nu ai obţinut rezultatele dorite, nu trebuie să îţi pierzi speranţa. Dr. Oz sustine ca există numeroase puternice arme, ce te pot ajuta să c...
Ce să mănânci pentru a scăpa de acnee Află care este lista alimentelor indicate și interzise în caz de acnee!
Lista cu 100 de alimente ce au calorii negative Dorești să slăbești sănătos? Nimic mai simplu! Include aceste alimente în dieta zilnică.
Ai auzit de „Miracle Drink” – băutura miraculoasă care previne apariția și dezvolt... Această băutură este consumată de foarte mult timp de chinezi. Iată o rețetă simplă și ieftină a longevității lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *