Sanatate

Scapă de constipație cu ajutorul crușinului

Folosit cu succes în medicina naturistă datorită proprietăților sale puternic laxative, crușinul este fără îndoială unul dintre cei mai temuți dușmani ai constipației. Vezi cum trebuie să-l administrezi pentru cele mai bune rezultate!

Folosit cu succes în medicina naturistă datorită proprietăților sale puternic laxative, crușinul este fără îndoială unul dintre cei mai temuți dușmani ai constipației. Vezi cum trebuie să-l administrezi pentru cele mai bune rezultate!

Dacă ai probleme cu tranzitul intestinal și constipația nu-ți permite să ai o viață normală consumă timp de 7 zile ceai din scoarţă de crușin.

Iată ce afecțiuni mai tratează:

Afecțiunile bilei

Administrată sub formă de decoct, scoarța de crușin ajută la buna funcționare a vezicii biliare. Pentru cele mai bune efecte se recomandă consumul zilnic a unei căni de decoct din scoarță de crușin, timp de o săptămână. În acest fel procesul de digestie îți va fi ușurat, deoarece bila îți va funcționa mai bine și astfel constipația nu îți va mai cauza probleme.

Obezitatea

Aşa cum era de aşteptat, având în vedere faptul că tratează constipația, scoarța de crușin luptă și cu obezitatea. Pentru cele mai bune efecte se recomandă a se consuma câte un vârf de cuțit cu pulbere de crușin, de preferat dimineața.

Durerile de cap

Persoanele care au probleme cu tranzitul intestinal acuză des și dureri de cap. Un alt beneficiu al scoarței de crușin este acela că reușește să combată migrenele cauzate de constipație.

Ajută la curățarea tenului cu probleme

Mai exact, tenul cu aspect încărcat și tern este curățat cu ajutorul infuziei de crușin.

Mod de administrare:

Infuzie

Peste o linguriță de plantă mărunțită se toarnă o cană de apă clocotită (200-250 ml). Se lasă la infuzat pentru aproximativ 15 minute după care se strecoară și se consumă ușor călduță.

Decoct

O linguriță de plantă mărunțită se fierbe în 250 ml de apă, la foc mic, timp de 5-10 minute. La final decoctul se strecoară și se consumă călduț.

Atât în cazul infuziei cât și a decoctului se recomandă consumul seara, înainte de culcare.

Sub formă de pulbere

Așa cum spuneam și mai sus, scoarță de crușin se poate administra și ca atare, sub formă de pulbere. Se recomandă consumul unei cântați mici (un vârf de cuțit de pulbere) pentru afecțiunile amintite mai sus.

Atenție!

Ceaiul din scoarță de crușin este interzis persoanelor care suferă de cancer colono-rectal, boala Crohn, colite ulceroase, ocluzii intestinale sau apendicită. Tratamentul pe bază de scoarță de crușin nu trebuie să se folosească mai mult de 7 zile! Nici femeile însărcinate sau care alăptează nu au voie să îl consume, iar în această listă vom include și copii sub 12 ani.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Vitamina D – izvor de sănătate ce combate depresia? Studiile recent realizate au arătat că există o legătură directă între depresie şi deficienţa de vitamina D.
Smoothie din iaurt grecesc și fructe de pădure Slăbește rapid cu ajutorul acestui smoothie delicios și extrem de ușor de preparat!
Cum să prepari un must natural și delicios la blender De ce să bem must doar la culesul viilor, când putem să îl preparăm în orice zi și la blender? În acest fel putem beneficia mai mult timp de proprietățile multiple ale acestui suc delicios!
Cum să facem față mai ușor caniculei Pentru a nu vă expune pericolelor cauzate de temperaturile extreme din aceste zile, respectați sfaturile date de specialiști.
Usturoiul încolţit – pericol sau beneficiu pentru sănătate? De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?
Cele mai bune rețete de smoothie-uri detoxifiante După Sărbători, smoothie-urile sunt ca o gură proaspătă de aer. Încearcă și tu următoarele patru rețete!
Tratamente cu uleiuri esenţiale pentru picioare şi glezne umflate Cine nu urăşte ca după o zi de muncă să primească drept "recompensă" nişte picioarele şi gleznele umflate? Din fericire uleiurile esenţiale ne sar în ajutor, aşa că încercaţi-le şi rezultatele vă vor ...
7 situaţii în care câştigi timp dar îţi afectezi sănătatea Eşti pe fugă? De cele mai multe ori sari peste nişte obiceiuri doar ca să fii gata la timp? Te gândeşti că nu e mare lucru, dar tu ştii cât de rău îţi faci?
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele! Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *