Sanatate

Rodia – fructul ce îţi curăţă arterele şi previne anemia

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de rodie. În articol, vei găsi tot ce trebuie să ştii despre acest fruct minune.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de rodie. În articol, vei găsi tot ce trebuie să ştii despre acest fruct minune.

Viitorul ramurii de medicină ce se ocupă cu prevenirea şi tratarea bolilor de inimă, nu se va mai găsi în cabinetele medicale, ci mai degrabă în bucătăria sau în grădina ta.

Cum este posibil acest lucru?

Un nou studiu publicat în revista Atherosclerosis, confirmă faptul că extractul de rodie poate preveni sau inversa îngroşarea progresivă a arterelor coronare, cauzată de acumularea grăsimilor cunoscută sub numele de ateroscleroza.

Rodia este bogată în vitaminele C, E şi B6, conţinând însă şi cantităţi semnificative din vitaminele B1, B2 şi niacina. Mineralele cele mai abundente sunt potasiu, cuprul şi fierul.

Ce componentele nutritive conţine?

Taninele – se găsesc în cantităţi destul de mici. Aceste tanine au un rol astringent au antiinflamator asupra mucoasei tractului digestiv. Se găsesc în acele membrane care separa sacii cu seminţe sau în coaja fructului.

Acidul citric – împreună cu alţi acizi organici, conferă rodiei acel gust plăcut dulce-amărui. Aceşti acizi au efecte benefice asupra intestinului, contribuind la refacerea florei intestinale.

Antocianinele – sunt nişte pigmenţi vegetali roşiatici sau albăstrui, ce aparţin grupei flavonoizilor. Au funcţie antiseptică şi antiinflamatoare în tractul digestiv şi acţionează ca antioxidanţi puternici în interiorul celulelor, ceea ce duce la oprirea procesului de îmbătrânire şi degenerare canceroasă. Antocianinele, au de asemenea şi un rol diuretic.

Peletierina – este un puternic vermifug (elimină paraziţii intestinali) şi se regăseşte în principal în coaja rădăcinilor de rodiu.

Ştiu ca toate aceste denumire pot fi dificile, însă ceea ce trebuie reţinut este că împreună, acestea îi conferă rodiei următoarele proprietăţi:

  • astringenta;
  • antiinflamatoare;
  • vermifuga (dacă se consuma şi membranele interne);
  • remineralizanta;
  • alcalinizanta;
  • depurativa.

Ce afecţiuni tratează rodia?

Arterioscleroza – acest lucru este posibil datorită conţinutul său bogat în flavonizi şi vitamine antioxidante (C şi E), care curăţă arterele, stopează procesul de îmbătrânire arterială şi ajuta în cazul fluxului sangvin arterial redus. Toate aceste proprietăţi fac din rodie un excelent „tratament” de prevenire a atacului de cord, ce păstrează eficient sănătatea cardiacă.

Anemie – aceasta afecţiune este cauzată de lipsa de fier. Rodia ne ajută în acest sens, deoarece conţine o cantitate importantă de cupru, care facilitează absorbţia fierului de către organism.

Hipertensiune – fiind foarte bogată în potasiu şi lipsindu-i aproape în totalitate sodiul, rodia este excelentă pentru persoanele care suferă de hipertensiune.

Dereglări metabolice – rodiile sunt foarte utile în cazurile de gută, exces de acid uric şi obezitate, datorită efectului alcalinizant şi depurativ pe care îl are.

Dereglări intestinale – rodia, este indicată în cazuri de diaree infecţioasă, datorită funcţiei sale astringente şi antiinflamatoare asupra tractului digestiv. Este de asemenea foarte eficientă în cazuri de flatulenta (exces de gaze) sau crampe intestinale.

Exces de acid gastric – prin funcţia să astringenta, rodia diminuează producerea de suc gastric şi astfel estompează inflamarea stomacului.

Moduri de consumare:

1. Naturale: rodiile se depozitează foarte uşor, deoarece dacă sunt ţinute într-un loc uscat şi răcoros, pot rezista până la şase luni. Membranele interne care separa sacii nu se consumă din cauza gustului amar, excepţie făcând persoanele ce au problemele de ordin parazitar.

2. Suc: sucul de rodii este foarte aromat şi răcoritor. Acesta se obţine foarte uşor cu ajutorul storcătorului de fructe.

3. Grenadina: este un sirop ce se obţine prin fierberea sucului de rodie cu zahăr. Depozitat în condiţii corespunzătoare, se poată păstra mai multe luni. Se foloseşte diluat cu apă, ca şi băutură, fie pentru salatele de fructe.Sursa art.: „Sănătatea prin alimentaţie” – autor dr. George D. Pamplona-Roger.

Sursa art.: „Sănătatea prin alimentaţie” – autor dr. George D. Pamplona-Roger.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Suc natural pentru slăbire rapidă şi sănătoasă Acest suc revigorant arde rapid grăsimile şi de asemenea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ţinându-ne astfel senzaţia de foame sub control.
Horoscop săptămânal 18-24 august 2014 Află ce-ți rezervă astrele în această săptămână. Unele zodii au parte de schimbări atât pe plan profesional, cât și personal. Află dacă faci parte din acestea!
14 remedii naturale pentru diverse afecțiuni Știai că sucul de pepene roșu te scapă de durerile de cap cauzate de caniculă?
4 măşti pe bază de miere pentru fiecare tip de ten Folosită ca şi mască, mierea ne ajută pielea să se cureţe şi să devină moale şi netedă
De ce este bine să mâncăm struguri? Pe lângă faptul că ne revigorează inima și ne îmbunătățesc fluxul sangvin, strugurii mai au și alte beneficii fabuloase. Află care sunt acestea!
Horoscop săptămânal 8-14 septembrie 2014 Să vedem ce schimbari aduce Luna Plină din Peşti. Sa fie unele bune sau rele?
Suc natural pentru îmbunătățirea digestiei Nu stai prea bine la capitolul digestie? Următorul smoothie verde te va ajuta să-ți refaci flora intestinală și să te bucuri de un tranzit normal.
Metalele grele – metode complete de prevenire şi eliminare din organism Chiar şi tu poţi fi intoxicat/ă, deoarece metalele grele pătrund în organism prin alimentaţie, apă, aer sau vaccin. Află ce simptome dau şi cum să le elimini în mod natural.
Multiplele beneficii ale consumului de caise Suntem în plin sezon, așa că de ce să nu profităm din plin de numeroasele beneficii ale acestora? Află de ce este bine să consumi caise.
Legătura dintre HPV şi cancer Ştiai că HPV-ul este un virus cu o familie largă de specii (grupuri), ce conţin la rândul lor mai multe tipuri de virus. De exemplu, există două tipuri majore de specii ce conţin 15 tipuri de HPV ce c...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *