Sanatate

Principalele greşeli de evitat în timpul unui interviu

Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul prin care trecem în această perioadă, mai ales atunci când nimeni nu ne sună, este imens. Acest moment de linişte totală, acumulat cu datoriile, grijile zilei de mâine, ne face să clacăm. Puţini sunt cei care reuşesc să îşi menţină optimismul. Oricât de mult ai încerca să te gândeşti că poate alţii o duc şi mai rău decât tine, nu te ajută.

Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul prin care trecem în această perioadă, mai ales atunci când nimeni nu ne sună, este imens. Acest moment de linişte totală, acumulat cu datoriile, grijile zilei de mâine, ne face să clacăm. Puţini sunt cei care reuşesc să îşi menţină optimismul. Oricât de mult ai încerca să te gândeşti că poate alţii o duc şi mai rău decât tine, nu te ajută.

Atunci când realitatea te loveşte nemilos şi copiii îţi spun că au nevoie de bani pentru cărţi sau facturile se strâng, toate gândurile de încurajare dispar cu desăvârşire. Pentru un moment eşti pierdut, simţindu-te prins în această neputinţă şi deodată telefonul îţi sună. Interviul mult dorit iată că ţi s-a oferit. Cum trebuie să reacţionezi de acum încolo, are însă cea mai mare importanţă:

Pasul I:

Uita de toată acea perioadă de aşteptare, neputinţă, frustrare şi stres de care am vorbit mai sus. Uit-o cu desăvârşire! Îngroap-o într-o cutie şi aruncă cheia undeva departe. De ce îţi spun acest lucru?
Oamenii tind să apeleze la momentele grele pentru a-şi aduce aminte de cât de greu le-a fost PÂNĂ SĂ OBŢINĂ ce şi-au dorit. După cum observi, am subliniat  „PÂNĂ SĂ OBŢINĂ” pentru a-ţi aduce aminte că tu încă nu ai obţinut acest loc de muncă şi astfel, dacă te vei gândi la acele momente, nu vei face decât să pari prea disperat.

Pasul II:

Acţionează cu mult tact, şi încearcă să nu arăţi acea disperare de care vorbeam mai sus. Dacă în urma interviul ţi se spune că vei fii contactat, aşteptată acest lucru şi nu bombarda cu zeci de telefoane şi mail-uri.

Pasul III:

Încearcă să dai dovadă de interes, entuziasm şi curiozitate. Te poţi documenta pe internet despre firma la care urmează să ai interviu. Aşa vei da dovadă de interes şi vei primi o bilă albă.
Atunci când ţi se oferă posibilitatea de a adresa întrebări, profita de acest lucru pentru a crea o conexiune. Lipsa ta de întrebări, te va face să pari lipsit de interes.

Pasul IV:

Menţine-ţi o atitudine pozitivă şi degajată oricât de greu ţi-ar fi să faci acest lucru. Atunci când în anunţul de angajare vei întâlni cerinţă de a face faţă la stres, trebuie să iei în calcul posibilitatea de a fi pus în situaţii dificile pentru a-ţi fi testată nervozitatea.

Pasul V:

Mai nou, mulţi candidaţi au început să dea dovadă de aroganţă în fata angajatorilor. Aceştia au perceput greşit ideea de a adopta o atitudine degajată şi au exagerat. Angajatorul nu te va angaja din acest motiv: Dacă tu nici nu ai fost angajat şi deja eşti arogant, ce se va întâmpla după angajare?

Pasul VI:

Punctualitatea este foarte importanta. Degeaba te vei scuza că ai întârziat, deoarece şansele de angajare ţi-au scăzut considerabil. Prin întârziere dai dovadă de lipsa de organizare şi gestionare a timpului, o condiţie fundamentală pe care trebuie să o îndeplinească orice angajat.

Pasul VII:

Evita să îţi bârfeşti foştii şefii. Bârfa foştilor şefi indică o atitudine negativistă şi mai există posibilitatea ca intervievatorul să cunoască persoană pe care o vorbeşti de rău.

Pasul VIII:

Lauda exagerată nu îşi găseşte locul, aşa că încearcă să îţi expui calităţile, însă cu măsură. Nici modestia nu este bună mai ales când trebuie să îl convingi pe angajator că eşti persoana de care are nevoie. Încearcă să găseşti cumva o cale de mijloc, fără a cădea în extreme.

Îţi doresc mult succes!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cele mai bune ceaiuri contra febrei Tu știi ce tip de ceai te scapă de febră?
4 măşti pe bază de miere pentru fiecare tip de ten Folosită ca şi mască, mierea ne ajută pielea să se cureţe şi să devină moale şi netedă
Cei 5 paşi ai autoexaminării sânului Este esenţial să cunoaşteţi aceşti cinci paşi, deoarece pot demasca posibila existenţă a cancerului de sân.
Slăbire, slăbire şi iar slăbire! Dar de unde atâta slăbire? O femeie poate fi considerată frumoasă chiar dacă nu are trup de model! Eu spun NU dietelor restrictive, promovez sănătatea şi încurajez toate femeile (indiferent de greutate) să simtă bine în pielea ...
Detoxifierea ficatului și scăderea colesterolului cu ajutorul turmericului În acest articol veți găsi două rețete de sucuri pe bază de turmeric, ideale pentru afecțiunile hepatice și nu numai.
Prunele – beneficii miraculoase asupra sănătății noastre Ne mențin cât mai tineri, ne ajută să slăbim și ne mențin ficatul cât mai sănătos, însă lista beneficilor prunelor nu se oprește aici.
Cum îți dai seama dacă peștele este proaspăt Fie că este dezlegare la pește sau pur și simplu dorești să mănânci mai sănătos, trebuie să te asiguri că peștele pe care urmează să-l cumperi este proaspăt! Iată cum!
Rodia – fructul ce îţi curăţă arterele şi previne anemia Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de rodie. În articol, vei găsi tot ce trebuie să ştii despre acest fruct minune.
Află ce plante vindecă abcesele dentare Cu toții am suferit la un moment dat din pricina unui abces dentar, așa că această informație îți va fi de mare folos pe viitor.
Alternative naturale la antibiotice În acest articol veți găsi 16 alternative naturale ale antibioticelor clasice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *