Sanatate

Principalele greşeli de evitat în timpul unui interviu

Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul prin care trecem în această perioadă, mai ales atunci când nimeni nu ne sună, este imens. Acest moment de linişte totală, acumulat cu datoriile, grijile zilei de mâine, ne face să clacăm. Puţini sunt cei care reuşesc să îşi menţină optimismul. Oricât de mult ai încerca să te gândeşti că poate alţii o duc şi mai rău decât tine, nu te ajută.

Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul prin care trecem în această perioadă, mai ales atunci când nimeni nu ne sună, este imens. Acest moment de linişte totală, acumulat cu datoriile, grijile zilei de mâine, ne face să clacăm. Puţini sunt cei care reuşesc să îşi menţină optimismul. Oricât de mult ai încerca să te gândeşti că poate alţii o duc şi mai rău decât tine, nu te ajută.

Atunci când realitatea te loveşte nemilos şi copiii îţi spun că au nevoie de bani pentru cărţi sau facturile se strâng, toate gândurile de încurajare dispar cu desăvârşire. Pentru un moment eşti pierdut, simţindu-te prins în această neputinţă şi deodată telefonul îţi sună. Interviul mult dorit iată că ţi s-a oferit. Cum trebuie să reacţionezi de acum încolo, are însă cea mai mare importanţă:

Pasul I:

Uita de toată acea perioadă de aşteptare, neputinţă, frustrare şi stres de care am vorbit mai sus. Uit-o cu desăvârşire! Îngroap-o într-o cutie şi aruncă cheia undeva departe. De ce îţi spun acest lucru?
Oamenii tind să apeleze la momentele grele pentru a-şi aduce aminte de cât de greu le-a fost PÂNĂ SĂ OBŢINĂ ce şi-au dorit. După cum observi, am subliniat  „PÂNĂ SĂ OBŢINĂ” pentru a-ţi aduce aminte că tu încă nu ai obţinut acest loc de muncă şi astfel, dacă te vei gândi la acele momente, nu vei face decât să pari prea disperat.

Pasul II:

Acţionează cu mult tact, şi încearcă să nu arăţi acea disperare de care vorbeam mai sus. Dacă în urma interviul ţi se spune că vei fii contactat, aşteptată acest lucru şi nu bombarda cu zeci de telefoane şi mail-uri.

Pasul III:

Încearcă să dai dovadă de interes, entuziasm şi curiozitate. Te poţi documenta pe internet despre firma la care urmează să ai interviu. Aşa vei da dovadă de interes şi vei primi o bilă albă.
Atunci când ţi se oferă posibilitatea de a adresa întrebări, profita de acest lucru pentru a crea o conexiune. Lipsa ta de întrebări, te va face să pari lipsit de interes.

Pasul IV:

Menţine-ţi o atitudine pozitivă şi degajată oricât de greu ţi-ar fi să faci acest lucru. Atunci când în anunţul de angajare vei întâlni cerinţă de a face faţă la stres, trebuie să iei în calcul posibilitatea de a fi pus în situaţii dificile pentru a-ţi fi testată nervozitatea.

Pasul V:

Mai nou, mulţi candidaţi au început să dea dovadă de aroganţă în fata angajatorilor. Aceştia au perceput greşit ideea de a adopta o atitudine degajată şi au exagerat. Angajatorul nu te va angaja din acest motiv: Dacă tu nici nu ai fost angajat şi deja eşti arogant, ce se va întâmpla după angajare?

Pasul VI:

Punctualitatea este foarte importanta. Degeaba te vei scuza că ai întârziat, deoarece şansele de angajare ţi-au scăzut considerabil. Prin întârziere dai dovadă de lipsa de organizare şi gestionare a timpului, o condiţie fundamentală pe care trebuie să o îndeplinească orice angajat.

Pasul VII:

Evita să îţi bârfeşti foştii şefii. Bârfa foştilor şefi indică o atitudine negativistă şi mai există posibilitatea ca intervievatorul să cunoască persoană pe care o vorbeşti de rău.

Pasul VIII:

Lauda exagerată nu îşi găseşte locul, aşa că încearcă să îţi expui calităţile, însă cu măsură. Nici modestia nu este bună mai ales când trebuie să îl convingi pe angajator că eşti persoana de care are nevoie. Încearcă să găseşti cumva o cale de mijloc, fără a cădea în extreme.

Îţi doresc mult succes!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să scapi de colesterolul mărit Ai probleme cu nivelul colesterolului? Nu te impacienta şi află ce metode de abordare trebuie să urmezi.
De ce este bine să mâncăm cireșe Știai că cireșele ajută la pierderea în greutate și ne purifică sângele? Lista beneficiilor nu se oprește însă aici.
Cine are dreptate în războiul dintre vegetarieni și carnivori? Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.
De ce este bine să mănânci leurdă Leurda este fără îndoială una dintre cele mai benefice plante ale primăverii, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Consum-o și tu pentru a avea o sănătate de fier!
Top 5 shake-uri verzi ce ajută la slăbire Căutaţi o băutură delicioasă şi sănătoasă care să vă ajute să slăbiţi cât mai rapid? Atunci acest articol vă va fi de mare folos!
De ce este bine să mâncăm struguri? Pe lângă faptul că ne revigorează inima și ne îmbunătățesc fluxul sangvin, strugurii mai au și alte beneficii fabuloase. Află care sunt acestea!
Prunele – beneficii miraculoase asupra sănătății noastre Ne mențin cât mai tineri, ne ajută să slăbim și ne mențin ficatul cât mai sănătos, însă lista beneficilor prunelor nu se oprește aici.
Cum să îţi menţii inima cât mai sănătoasă Alimentaţia şi stilul de viaţă sunt de o importanţă vitală în menţinerea sănătăţii inimii.
Videoclip emoţionant – prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte Aceste femei şi-au ras părul în spirit de solidaritate cu prietena lor bolnavă de cancer. Toată această întâmplare a fost filmată şi transpusă într-un videoclip ce te va lăsa fără cuvinte....
Ce să mănânci pentru a scăpa de acnee Află care este lista alimentelor indicate și interzise în caz de acnee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *