Sanatate

Principalele greşeli de evitat în timpul unui interviu

Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul prin care trecem în această perioadă, mai ales atunci când nimeni nu ne sună, este imens. Acest moment de linişte totală, acumulat cu datoriile, grijile zilei de mâine, ne face să clacăm. Puţini sunt cei care reuşesc să îşi menţină optimismul. Oricât de mult ai încerca să te gândeşti că poate alţii o duc şi mai rău decât tine, nu te ajută.

Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul prin care trecem în această perioadă, mai ales atunci când nimeni nu ne sună, este imens. Acest moment de linişte totală, acumulat cu datoriile, grijile zilei de mâine, ne face să clacăm. Puţini sunt cei care reuşesc să îşi menţină optimismul. Oricât de mult ai încerca să te gândeşti că poate alţii o duc şi mai rău decât tine, nu te ajută.

Atunci când realitatea te loveşte nemilos şi copiii îţi spun că au nevoie de bani pentru cărţi sau facturile se strâng, toate gândurile de încurajare dispar cu desăvârşire. Pentru un moment eşti pierdut, simţindu-te prins în această neputinţă şi deodată telefonul îţi sună. Interviul mult dorit iată că ţi s-a oferit. Cum trebuie să reacţionezi de acum încolo, are însă cea mai mare importanţă:

Pasul I:

Uita de toată acea perioadă de aşteptare, neputinţă, frustrare şi stres de care am vorbit mai sus. Uit-o cu desăvârşire! Îngroap-o într-o cutie şi aruncă cheia undeva departe. De ce îţi spun acest lucru?
Oamenii tind să apeleze la momentele grele pentru a-şi aduce aminte de cât de greu le-a fost PÂNĂ SĂ OBŢINĂ ce şi-au dorit. După cum observi, am subliniat  „PÂNĂ SĂ OBŢINĂ” pentru a-ţi aduce aminte că tu încă nu ai obţinut acest loc de muncă şi astfel, dacă te vei gândi la acele momente, nu vei face decât să pari prea disperat.

Pasul II:

Acţionează cu mult tact, şi încearcă să nu arăţi acea disperare de care vorbeam mai sus. Dacă în urma interviul ţi se spune că vei fii contactat, aşteptată acest lucru şi nu bombarda cu zeci de telefoane şi mail-uri.

Pasul III:

Încearcă să dai dovadă de interes, entuziasm şi curiozitate. Te poţi documenta pe internet despre firma la care urmează să ai interviu. Aşa vei da dovadă de interes şi vei primi o bilă albă.
Atunci când ţi se oferă posibilitatea de a adresa întrebări, profita de acest lucru pentru a crea o conexiune. Lipsa ta de întrebări, te va face să pari lipsit de interes.

Pasul IV:

Menţine-ţi o atitudine pozitivă şi degajată oricât de greu ţi-ar fi să faci acest lucru. Atunci când în anunţul de angajare vei întâlni cerinţă de a face faţă la stres, trebuie să iei în calcul posibilitatea de a fi pus în situaţii dificile pentru a-ţi fi testată nervozitatea.

Pasul V:

Mai nou, mulţi candidaţi au început să dea dovadă de aroganţă în fata angajatorilor. Aceştia au perceput greşit ideea de a adopta o atitudine degajată şi au exagerat. Angajatorul nu te va angaja din acest motiv: Dacă tu nici nu ai fost angajat şi deja eşti arogant, ce se va întâmpla după angajare?

Pasul VI:

Punctualitatea este foarte importanta. Degeaba te vei scuza că ai întârziat, deoarece şansele de angajare ţi-au scăzut considerabil. Prin întârziere dai dovadă de lipsa de organizare şi gestionare a timpului, o condiţie fundamentală pe care trebuie să o îndeplinească orice angajat.

Pasul VII:

Evita să îţi bârfeşti foştii şefii. Bârfa foştilor şefi indică o atitudine negativistă şi mai există posibilitatea ca intervievatorul să cunoască persoană pe care o vorbeşti de rău.

Pasul VIII:

Lauda exagerată nu îşi găseşte locul, aşa că încearcă să îţi expui calităţile, însă cu măsură. Nici modestia nu este bună mai ales când trebuie să îl convingi pe angajator că eşti persoana de care are nevoie. Încearcă să găseşti cumva o cale de mijloc, fără a cădea în extreme.

Îţi doresc mult succes!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cea mai simplă reţetă de suc anti răceală Și cea mai bună! Această rețetă conține 3 ingrediente recunoscute pentru puterea de a combate răceală și gripă. Încearc-o și tu!
De ce este bine să mănânci leurdă Leurda este fără îndoială una dintre cele mai benefice plante ale primăverii, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Consum-o și tu pentru a avea o sănătate de fier!
Află ce plante vindecă abcesele dentare Cu toții am suferit la un moment dat din pricina unui abces dentar, așa că această informație îți va fi de mare folos pe viitor.
6 beneficii ale consumului moderat de cafea Cafeaua...cine nu adoră această licoare magică? Odată servită, te vrăjeşte şi nu ai cum să o mai înlături din viaţa ta. Imaginează-ţi cât de monoton ar arăta lumea fără cafea!
Multiplele beneficii ale consumului de caise Suntem în plin sezon, așa că de ce să nu profităm din plin de numeroasele beneficii ale acestora? Află de ce este bine să consumi caise.
Legătura dintre HPV şi cancer Ştiai că HPV-ul este un virus cu o familie largă de specii (grupuri), ce conţin la rândul lor mai multe tipuri de virus. De exemplu, există două tipuri majore de specii ce conţin 15 tipuri de HPV ce c...
Lista completă a E-urilor Vezi care sunt cele mai periculoase E-uri și în ce alimente le găsești pentru a te feri de ele! Ai grijă ce mănânci!
Horoscop săptămânal: 02-08 februarie 2015 Berbecii sunt plini de energie, în timp ce Peștii au parte de multe realizări pe plan profesional. Află ce-ți rezervă astrele!
Ştiaţi că busuiocul vă scapă de stres? În articol veţi vedea că aceasta este doar una dintre multiplele afecţiuni tratate de busuioc.
Cum să previi depresia în mod natural Chiar dacă simți că nu mai ai forțe și stările de depresie te doboră, ridică-te și dă dovadă de curaj și ambiție, învingându-le!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *