Sanatate

Pepenele galben – o adevărată sursă de apă vie

Îl cumperi zilnic din piețe și marketuri pentru că suntem în plin sezon. Îți place mirosul parfumat și gustul dulce al acestuia, însă te-ai gândit vreodată la beneficiile pe care ți le oferă?

Îl cumperi zilnic din piețe și marketuri pentru că suntem în plin sezon. Îți place mirosul parfumat și gustul dulce al acestuia, însă te-ai gândit vreodată la beneficiile pe care ți le oferă?

Despre pepenele roșu v-am vorbit aici, așa că acum o să îl aduc în discuție și pe cel galben. Suntem în plin de sezon şi ar fi păcat să nu profităm de numeroasele beneficii ale acestor fructe. O felie de pepene galben este ideală în zilele caniculare, mai ales că ne potolește setea imediat  și ne răcorește. Marele avantaj al pepenelui galben este că în comparație cu alte fructe conține mai puțin zahăr, aproape absolut deloc grăsimi (0,1%) și o cantitate onorabilă de proteine.

În cele ce urmează vă voi enumera afecțiunile tratate cu ajutorul pepenelui galben:

Bolile urinare – Consumul de pepene galben îmbunătățește funcția de filtrare a rinichilor, astfel că după orice porție consumată, rinichii pot elimina mai bine toxinele din corp. Acea „apă vie” din pepenele galben, denumită și în titlu, contribuie din plin la acest proces datorită mineralelor care se dizolvă în ea. Aşadar, pepenele galben este ideal în următoarele situații:

  • început de insuficiență renală (manifestată prin retenție de apă și producția scăzută de urină);
  • pietre la rinichi – datorită funcției alcalinizante pepene galben le dizolvă și le elimina;
  • infecții urinare.

Constipația cronică;

Hemoroizi;

Deshidratarea – cauzată de pierderi de minerale (diaree, transpirații excesivă și febra).

Anemia și covalescenţa – ține o cură cu pepene galben timp de câteva zile și vei vedea cât de revigorant și remineralizant este.

Guta și reumatismul;

Lipsa poftei de mâncare – în acest caz se recomandă consumul unei felii de pepene galben înainte de masă.

Ten uscat și cu probleme – se prepară o mască din pepene galben. Acesta se pasează cu o lingură și se aplică pe toată fața. Se lasă să acționeze timp de 10 – 15 minute după care se clătește cu apă călduță. În acest fel îți vei hidrata și îți vei regenera tenul până în profunzime.

Arsuri – durerile cauzate de acestea pot fi calmate cu ajutorul unor cataplasme cu pepene galben.

Atenție! Persoanele care observă că pepenele galben le produce indigestie trebuie să îl mănânce înainte sau între mese. Când este servit după masă, ca și desert, acesta diluează sucurile gastrice și aglomerează stomacul, producând astfel tulburări ale digestiei.

Sursa art: „Sănătatea prin alimentație” – Dr. George Pamplona-Roger, „Enciclopedia plantelor medicinale” – Rev. Femeia de azi, foto 4hdwallpapers.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Ce trebuie să mănânci ca să ai energie Lipsa de energie te sabotează şi nu te lasă să-ţi desfăşori activităţile? Iată care sunt alimentele care pun oboseala pe fugă!
2 paşi esenţiali pentru o mai bună digestie "În general, omenirea odată cu îmbunătăţirea produselor culinare, mănâncă de două ori mai mult decât le cere natura" - Benjamin Franklin.
Alimente ce duc ușor la apariția toxiinfecției alimentare Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:
Usturoiul încolţit – pericol sau beneficiu pentru sănătate? De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?
Cele mai bune ceaiuri contra febrei Tu știi ce tip de ceai te scapă de febră?
De ce este bine să mănânci leurdă Leurda este fără îndoială una dintre cele mai benefice plante ale primăverii, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Consum-o și tu pentru a avea o sănătate de fier!
Cum îți dai seama dacă peștele este proaspăt Fie că este dezlegare la pește sau pur și simplu dorești să mănânci mai sănătos, trebuie să te asiguri că peștele pe care urmează să-l cumperi este proaspăt! Iată cum!
Multiplele beneficii ale păpădiei pentru o sănătate de fier Aflaţi ce afecţiuni, în afară de cele hepatice, tratăm cu ajutorul păpădiei şi cum trebuie să o consumăm pentru efecte maxime.
Rodia – fructul ce îţi curăţă arterele şi previne anemia Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de rodie. În articol, vei găsi tot ce trebuie să ştii despre acest fruct minune.
Ştiai că ceaiul de coji de nucă îţi tratează rapid răceală? Dar acestea nu sunt singurele beneficii. Învaţă cum să-ţi prepari şi tu câteva leacuri bătrâneşti pe bază de coji de nucă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *