Sanatate

Pepenele galben – o adevărată sursă de apă vie

Îl cumperi zilnic din piețe și marketuri pentru că suntem în plin sezon. Îți place mirosul parfumat și gustul dulce al acestuia, însă te-ai gândit vreodată la beneficiile pe care ți le oferă?

Îl cumperi zilnic din piețe și marketuri pentru că suntem în plin sezon. Îți place mirosul parfumat și gustul dulce al acestuia, însă te-ai gândit vreodată la beneficiile pe care ți le oferă?

Despre pepenele roșu v-am vorbit aici, așa că acum o să îl aduc în discuție și pe cel galben. Suntem în plin de sezon şi ar fi păcat să nu profităm de numeroasele beneficii ale acestor fructe. O felie de pepene galben este ideală în zilele caniculare, mai ales că ne potolește setea imediat  și ne răcorește. Marele avantaj al pepenelui galben este că în comparație cu alte fructe conține mai puțin zahăr, aproape absolut deloc grăsimi (0,1%) și o cantitate onorabilă de proteine.

În cele ce urmează vă voi enumera afecțiunile tratate cu ajutorul pepenelui galben:

Bolile urinare – Consumul de pepene galben îmbunătățește funcția de filtrare a rinichilor, astfel că după orice porție consumată, rinichii pot elimina mai bine toxinele din corp. Acea „apă vie” din pepenele galben, denumită și în titlu, contribuie din plin la acest proces datorită mineralelor care se dizolvă în ea. Aşadar, pepenele galben este ideal în următoarele situații:

  • început de insuficiență renală (manifestată prin retenție de apă și producția scăzută de urină);
  • pietre la rinichi – datorită funcției alcalinizante pepene galben le dizolvă și le elimina;
  • infecții urinare.

Constipația cronică;

Hemoroizi;

Deshidratarea – cauzată de pierderi de minerale (diaree, transpirații excesivă și febra).

Anemia și covalescenţa – ține o cură cu pepene galben timp de câteva zile și vei vedea cât de revigorant și remineralizant este.

Guta și reumatismul;

Lipsa poftei de mâncare – în acest caz se recomandă consumul unei felii de pepene galben înainte de masă.

Ten uscat și cu probleme – se prepară o mască din pepene galben. Acesta se pasează cu o lingură și se aplică pe toată fața. Se lasă să acționeze timp de 10 – 15 minute după care se clătește cu apă călduță. În acest fel îți vei hidrata și îți vei regenera tenul până în profunzime.

Arsuri – durerile cauzate de acestea pot fi calmate cu ajutorul unor cataplasme cu pepene galben.

Atenție! Persoanele care observă că pepenele galben le produce indigestie trebuie să îl mănânce înainte sau între mese. Când este servit după masă, ca și desert, acesta diluează sucurile gastrice și aglomerează stomacul, producând astfel tulburări ale digestiei.

Sursa art: „Sănătatea prin alimentație” – Dr. George Pamplona-Roger, „Enciclopedia plantelor medicinale” – Rev. Femeia de azi, foto 4hdwallpapers.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Scapă în mod natural de indigestie Ştiai că doar câteva de picături de acid clorhidric au puterea de a distruge orice ţesut din organismul uman, cauzând o durere intensă şi omorând toate celulele cu care intră în contact?
Cum să mănânci sănătos şi săţios de post Cine spune că trebuie să te înfometezi în perioada postului? Poţi mânca sănătos şi pe săturate, aşa că încearcă următoarele reţete, care sunt pur şi simplu delicioase!
Sănătatea din farfurie – Ce sunt fibrele și cum ne mențin ele sănătoși? Pe lângă faptul că ne ajută să slăbim sănătos, fibrele țin și bolile grave la distanță. Află care sunt alimentele cu cel mai mare conținut de fibre.
Principalele greşeli de evitat în timpul unui interviu Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul pr...
Deodorantul tău este toxic? Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!
7 modalităţi de îmbunătăţire a funcţiei ficatului La baza unei bune funcţionari a ficatului stau detoxifierea si consumul de legume crucifere. Ce sunt însă aceste legume crucifere şi cum ne ajută ele ficatul?
Cum să ai parte de un somn liniştit Spune nu insomniei şi nopţilor agitate, cu ajutorul metodelor naturale.
Cum previn legumele crucifere apariția cancerului Vezi ce legume fac parte din familia cruciferelor și ce legătură au acestea cu prevenția cumplitei maladii. Include-le și tu cât mai des în meniul zilnic!
Sfaturi pentru a avea ochi sanatosi Sfaturile referitoare la sănătatea ochilor sunt multiple. Cel mai mult contează dacă decidem să le respectăm sau nu.
Lămâia, ghimbirul și propolisul te scapă de răceală Atunci când simți că răceala nu se lasă doborâtă atât de ușor, apelează cu mare încredere la produsele oferite de natură. Ia medicamente doar cu recomandarea medicului specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *