Sanatate

Pepenele galben – o adevărată sursă de apă vie

Îl cumperi zilnic din piețe și marketuri pentru că suntem în plin sezon. Îți place mirosul parfumat și gustul dulce al acestuia, însă te-ai gândit vreodată la beneficiile pe care ți le oferă?

Îl cumperi zilnic din piețe și marketuri pentru că suntem în plin sezon. Îți place mirosul parfumat și gustul dulce al acestuia, însă te-ai gândit vreodată la beneficiile pe care ți le oferă?

Despre pepenele roșu v-am vorbit aici, așa că acum o să îl aduc în discuție și pe cel galben. Suntem în plin de sezon şi ar fi păcat să nu profităm de numeroasele beneficii ale acestor fructe. O felie de pepene galben este ideală în zilele caniculare, mai ales că ne potolește setea imediat  și ne răcorește. Marele avantaj al pepenelui galben este că în comparație cu alte fructe conține mai puțin zahăr, aproape absolut deloc grăsimi (0,1%) și o cantitate onorabilă de proteine.

În cele ce urmează vă voi enumera afecțiunile tratate cu ajutorul pepenelui galben:

Bolile urinare – Consumul de pepene galben îmbunătățește funcția de filtrare a rinichilor, astfel că după orice porție consumată, rinichii pot elimina mai bine toxinele din corp. Acea „apă vie” din pepenele galben, denumită și în titlu, contribuie din plin la acest proces datorită mineralelor care se dizolvă în ea. Aşadar, pepenele galben este ideal în următoarele situații:

  • început de insuficiență renală (manifestată prin retenție de apă și producția scăzută de urină);
  • pietre la rinichi – datorită funcției alcalinizante pepene galben le dizolvă și le elimina;
  • infecții urinare.

Constipația cronică;

Hemoroizi;

Deshidratarea – cauzată de pierderi de minerale (diaree, transpirații excesivă și febra).

Anemia și covalescenţa – ține o cură cu pepene galben timp de câteva zile și vei vedea cât de revigorant și remineralizant este.

Guta și reumatismul;

Lipsa poftei de mâncare – în acest caz se recomandă consumul unei felii de pepene galben înainte de masă.

Ten uscat și cu probleme – se prepară o mască din pepene galben. Acesta se pasează cu o lingură și se aplică pe toată fața. Se lasă să acționeze timp de 10 – 15 minute după care se clătește cu apă călduță. În acest fel îți vei hidrata și îți vei regenera tenul până în profunzime.

Arsuri – durerile cauzate de acestea pot fi calmate cu ajutorul unor cataplasme cu pepene galben.

Atenție! Persoanele care observă că pepenele galben le produce indigestie trebuie să îl mănânce înainte sau între mese. Când este servit după masă, ca și desert, acesta diluează sucurile gastrice și aglomerează stomacul, producând astfel tulburări ale digestiei.

Sursa art: „Sănătatea prin alimentație” – Dr. George Pamplona-Roger, „Enciclopedia plantelor medicinale” – Rev. Femeia de azi, foto 4hdwallpapers.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rodia – fructul ce îţi curăţă arterele şi previne anemia Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de rodie. În articol, vei găsi tot ce trebuie să ştii despre acest fruct minune.
Cum să ai parte de un somn liniştit Spune nu insomniei şi nopţilor agitate, cu ajutorul metodelor naturale.
6 alimente ce îţi curăţă ficatul de toxine Acest articol nu se adresează doar persoanelor care au probleme cu ficatul. Cu toţii trăim într-un mediu plin de toxine şi stres, aşa că îmbolnăvirea ficatului nostru este doar o chestiune de timp....
Vitamina D – izvor de sănătate ce combate depresia? Studiile recent realizate au arătat că există o legătură directă între depresie şi deficienţa de vitamina D.
Deodorantul tău este toxic? Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!
Cei 5 paşi ai autoexaminării sânului Este esenţial să cunoaşteţi aceşti cinci paşi, deoarece pot demasca posibila existenţă a cancerului de sân.
Slăbire, slăbire şi iar slăbire! Dar de unde atâta slăbire? O femeie poate fi considerată frumoasă chiar dacă nu are trup de model! Eu spun NU dietelor restrictive, promovez sănătatea şi încurajez toate femeile (indiferent de greutate) să simtă bine în pielea ...
Tratamente cu uleiuri esenţiale pentru picioare şi glezne umflate Cine nu urăşte ca după o zi de muncă să primească drept "recompensă" nişte picioarele şi gleznele umflate? Din fericire uleiurile esenţiale ne sar în ajutor, aşa că încercaţi-le şi rezultatele vă vor ...
Ştiai că ceaiul de coji de nucă îţi tratează rapid răceală? Dar acestea nu sunt singurele beneficii. Învaţă cum să-ţi prepari şi tu câteva leacuri bătrâneşti pe bază de coji de nucă!
8 exerciții ce te vor scăpa de grăsimea abdominală – videoclip Acest set de exerciții durează doar 10 minute, însă rezultatele obținute de pe urma lui sunt excelente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *