Sanatate

Multiplele beneficii ale păpădiei pentru o sănătate de fier

Aflaţi ce afecţiuni, în afară de cele hepatice, tratăm cu ajutorul păpădiei şi cum trebuie să o consumăm pentru efecte maxime.

Aflaţi ce afecţiuni, în afară de cele hepatice, tratăm cu ajutorul păpădiei şi cum trebuie să o consumăm pentru efecte maxime.

Ce părţi ale păpădiei se folosesc şi când se recoltează?

Părţile folosite sunt rădăcina, frunzele, tijele şi florile. Pentru a beneficia din plin de toate proprietăţile acestei plante, recoltarea se face în felul următor:

  • rădăcina – martie, aprilie, septembrie;
  • frunzele şi tijele – martie, mai;
  • florile – aprilie, mai.

Un alt aspect important de reţinut este că frunzele de păpădie sunt foarte bogate în minerale şi vitamine, de aceea este recomandat ca în fiecare primăvară să urmăm o cură cu suc din tije sau frunze de păpădie pentru a ne detoxifica şi remineraliza corpul.

Ce afecţiuni tratează păpădia?

Insuficienţa hepatică, hepatita cronică – aşa cum probabil cunoşteaţi păpădia este unul dintre cei mai buni prieteni ai ficatului, acţionând asemeni unui drenor hepatic. Se consumă zilnic 5-6 tulpini de plantă, sau sub formă de decoct preparat din rădăcină. Acest decoct se prepară prin fierberea unei linguriţe cu rădăcină într-o cană cu apă, timp de 10 minute.

Lipsa poftei de mâncare – în acest caz este indicat consumul de salate din tije sau frunze de păpădie.

Acneea – o cură cu păpădie ajută de asemenea la eliminarea toxinelor din organism, răspunzătoare printre altele şi de apariţia acneei.

Reumatism şi gută – aceste afecţiuni sunt tratate cu ajutorul păpădiei datorită proprietăţilor depurative pe care le deţine.

Tulburări ale circulaţiei – administrarea acesteia sub formă de infuzie, ajută la normalizarea circulaţiei sangvine şi la subţirea sângelui.

Alte afecţiuni tratate cu ajutorul păpădiei: constipaţia, balonarea, litiaza biliară, obezitatea şi anemia. Sucul de păpădie aplicat sub formă de cataplasme reprezintă un remediu excelent în îndepărtarea negilor.

Cum se administrează păpădia?

Infuzie – se pun la infuzat în două căni cu apă fiartă, două linguriţe de plante, timp de 10 minute. Infuzia este excelentă în tratarea anemiei şi a obezităţii.

Tinctură – în 200 ml de alcool, se lasă la macerat timp de două săptămâni 2-3 linguri cu păpădie uscată. După ce trec 15 zile, se filtrează şi se depozitează în sticluţe mici, de culoare închisă. Se iau câte 15 picături de 3 ori pe zi.

Suc de frunze – se dau la blender sau robot cât mai multe frunze verzi. Sucul obţinut se diluează cu puţină apă şi se consumă ca atare.

Macerat la rece – se adăugă într-o jumătate de litru de apă, o mână de păpădie şi se lasă la macerat peste noapte. A doua zi, se poate consuma toată cantitatea astfel obţinută.

Salată – aceasta se prepară atât din frunze, cât şi din tulpini şi reprezintă o excelentă modalitate de detoxifiere.

Sursă: Rev. Sănătatea de azi – „Enciclopedia plantelor medicinale” & foto

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

5 alimente sănătoase care te relaxează şi te scapă de stres Aceste alimente contribuie la menţinerea unei stări bune de dispoziţie şi sănătate şi ţin departe efectele dăunătoare ale stresului.
Fructe ce te ajută să slăbeşti sănătos În general fructele sunt asociate cu un regim de viaţă sănătos, însă sunt anumite tipuri care ne ajută să slăbim mai repede.
Multiplele beneficii ale socului pentru sănătate Socul este un remediu extraordinar pe care natura ni-l oferă din abundenţă şi mai ales gratis! De ce să nu profităm din plin de beneficiile acestuia?
Cum să prepari un must natural și delicios la blender De ce să bem must doar la culesul viilor, când putem să îl preparăm în orice zi și la blender? În acest fel putem beneficia mai mult timp de proprietățile multiple ale acestui suc delicios!
Remedii naturiste care te scapă de durerile menstruale Durerile menstruale te fac să te gândești cu înfrigurare la perioada delicată a lunii? Scapă de ele cu ajutorul remediilor oferite de natură!
7 situaţii în care câştigi timp dar îţi afectezi sănătatea Eşti pe fugă? De cele mai multe ori sari peste nişte obiceiuri doar ca să fii gata la timp? Te gândeşti că nu e mare lucru, dar tu ştii cât de rău îţi faci?
Lista alimentelor care topesc zaharurile din corp Nivelul crescut al zahărului în sânge cauzează cea mai frecventă boală: diabetul. Ai grijă ca tot ce pui în farfurie să îţi bucure şi organismul, nu doar gustul.
Horoscop săptămânal 11-17 august 2014 Oare ce ne mai rezervă astrele în această săptămână?
Usturoiul încolţit – pericol sau beneficiu pentru sănătate? De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?
Plante care cresc imunitatea Trecerea bruscă de la caldură la frig iţi poate da imunitatea peste cap. Află cum să previi acest lucru, cu ajutorul plantelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *