Sanatate

Multiplele beneficii ale păpădiei pentru o sănătate de fier

Aflaţi ce afecţiuni, în afară de cele hepatice, tratăm cu ajutorul păpădiei şi cum trebuie să o consumăm pentru efecte maxime.

Aflaţi ce afecţiuni, în afară de cele hepatice, tratăm cu ajutorul păpădiei şi cum trebuie să o consumăm pentru efecte maxime.

Ce părţi ale păpădiei se folosesc şi când se recoltează?

Părţile folosite sunt rădăcina, frunzele, tijele şi florile. Pentru a beneficia din plin de toate proprietăţile acestei plante, recoltarea se face în felul următor:

  • rădăcina – martie, aprilie, septembrie;
  • frunzele şi tijele – martie, mai;
  • florile – aprilie, mai.

Un alt aspect important de reţinut este că frunzele de păpădie sunt foarte bogate în minerale şi vitamine, de aceea este recomandat ca în fiecare primăvară să urmăm o cură cu suc din tije sau frunze de păpădie pentru a ne detoxifica şi remineraliza corpul.

Ce afecţiuni tratează păpădia?

Insuficienţa hepatică, hepatita cronică – aşa cum probabil cunoşteaţi păpădia este unul dintre cei mai buni prieteni ai ficatului, acţionând asemeni unui drenor hepatic. Se consumă zilnic 5-6 tulpini de plantă, sau sub formă de decoct preparat din rădăcină. Acest decoct se prepară prin fierberea unei linguriţe cu rădăcină într-o cană cu apă, timp de 10 minute.

Lipsa poftei de mâncare – în acest caz este indicat consumul de salate din tije sau frunze de păpădie.

Acneea – o cură cu păpădie ajută de asemenea la eliminarea toxinelor din organism, răspunzătoare printre altele şi de apariţia acneei.

Reumatism şi gută – aceste afecţiuni sunt tratate cu ajutorul păpădiei datorită proprietăţilor depurative pe care le deţine.

Tulburări ale circulaţiei – administrarea acesteia sub formă de infuzie, ajută la normalizarea circulaţiei sangvine şi la subţirea sângelui.

Alte afecţiuni tratate cu ajutorul păpădiei: constipaţia, balonarea, litiaza biliară, obezitatea şi anemia. Sucul de păpădie aplicat sub formă de cataplasme reprezintă un remediu excelent în îndepărtarea negilor.

Cum se administrează păpădia?

Infuzie – se pun la infuzat în două căni cu apă fiartă, două linguriţe de plante, timp de 10 minute. Infuzia este excelentă în tratarea anemiei şi a obezităţii.

Tinctură – în 200 ml de alcool, se lasă la macerat timp de două săptămâni 2-3 linguri cu păpădie uscată. După ce trec 15 zile, se filtrează şi se depozitează în sticluţe mici, de culoare închisă. Se iau câte 15 picături de 3 ori pe zi.

Suc de frunze – se dau la blender sau robot cât mai multe frunze verzi. Sucul obţinut se diluează cu puţină apă şi se consumă ca atare.

Macerat la rece – se adăugă într-o jumătate de litru de apă, o mână de păpădie şi se lasă la macerat peste noapte. A doua zi, se poate consuma toată cantitatea astfel obţinută.

Salată – aceasta se prepară atât din frunze, cât şi din tulpini şi reprezintă o excelentă modalitate de detoxifiere.

Sursă: Rev. Sănătatea de azi – „Enciclopedia plantelor medicinale” & foto

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

14 remedii naturale pentru diverse afecțiuni Știai că sucul de pepene roșu te scapă de durerile de cap cauzate de caniculă?
De ce apar cârceii și cum scăpăm de ei în mod natural Află cum să scapi rapid de aceste crampe musculare care îți perturbă somnul sau care nu te lasă să înoți.
Cum te scapă apa de migrenă Migrena poate fi un semn de deshidratare cronică. Află care sunt semnele acesteia și cum se transformă apa în cel mai bun remediu natural!
Vitamina D – izvor de sănătate ce combate depresia? Studiile recent realizate au arătat că există o legătură directă între depresie şi deficienţa de vitamina D.
Lămâia, ghimbirul și propolisul te scapă de răceală Atunci când simți că răceala nu se lasă doborâtă atât de ușor, apelează cu mare încredere la produsele oferite de natură. Ia medicamente doar cu recomandarea medicului specialist.
Cum să îţi întăreşti rapid sistemul imunitar Metodele naturiste reprezintă una din cele mai bune metode de creştere a imunităţii. Nu vă lăsaţi înşelaţi de produsele frumos colorate din comerţ, ce se vor a avea functia de crestere a imunitatii!...
Metode eficiente de tratare a arsurilor solare Așa cum știm cu toții prevenirea este cea mai bună metodă, însă dacă din prea multă dorința de a căpăta un bronz rapid, ai uitat de loțiunea de protecție și de orarul indicat de expunere la soare, fol...
Beneficiile nebănuite ale boabelor de muștar Pe lângă faptul că sunt eficiente în tratarea răcelii, boabele de muștar luptă cu multe alte afecțiuni. Vezi care sunt toate maladiile ținute la distanță cu ajutorul muștarului!
5 alimente sănătoase care te relaxează şi te scapă de stres Aceste alimente contribuie la menţinerea unei stări bune de dispoziţie şi sănătate şi ţin departe efectele dăunătoare ale stresului.
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *