Sanatate

Multiplele beneficii ale păpădiei pentru o sănătate de fier

Aflaţi ce afecţiuni, în afară de cele hepatice, tratăm cu ajutorul păpădiei şi cum trebuie să o consumăm pentru efecte maxime.

Aflaţi ce afecţiuni, în afară de cele hepatice, tratăm cu ajutorul păpădiei şi cum trebuie să o consumăm pentru efecte maxime.

Ce părţi ale păpădiei se folosesc şi când se recoltează?

Părţile folosite sunt rădăcina, frunzele, tijele şi florile. Pentru a beneficia din plin de toate proprietăţile acestei plante, recoltarea se face în felul următor:

  • rădăcina – martie, aprilie, septembrie;
  • frunzele şi tijele – martie, mai;
  • florile – aprilie, mai.

Un alt aspect important de reţinut este că frunzele de păpădie sunt foarte bogate în minerale şi vitamine, de aceea este recomandat ca în fiecare primăvară să urmăm o cură cu suc din tije sau frunze de păpădie pentru a ne detoxifica şi remineraliza corpul.

Ce afecţiuni tratează păpădia?

Insuficienţa hepatică, hepatita cronică – aşa cum probabil cunoşteaţi păpădia este unul dintre cei mai buni prieteni ai ficatului, acţionând asemeni unui drenor hepatic. Se consumă zilnic 5-6 tulpini de plantă, sau sub formă de decoct preparat din rădăcină. Acest decoct se prepară prin fierberea unei linguriţe cu rădăcină într-o cană cu apă, timp de 10 minute.

Lipsa poftei de mâncare – în acest caz este indicat consumul de salate din tije sau frunze de păpădie.

Acneea – o cură cu păpădie ajută de asemenea la eliminarea toxinelor din organism, răspunzătoare printre altele şi de apariţia acneei.

Reumatism şi gută – aceste afecţiuni sunt tratate cu ajutorul păpădiei datorită proprietăţilor depurative pe care le deţine.

Tulburări ale circulaţiei – administrarea acesteia sub formă de infuzie, ajută la normalizarea circulaţiei sangvine şi la subţirea sângelui.

Alte afecţiuni tratate cu ajutorul păpădiei: constipaţia, balonarea, litiaza biliară, obezitatea şi anemia. Sucul de păpădie aplicat sub formă de cataplasme reprezintă un remediu excelent în îndepărtarea negilor.

Cum se administrează păpădia?

Infuzie – se pun la infuzat în două căni cu apă fiartă, două linguriţe de plante, timp de 10 minute. Infuzia este excelentă în tratarea anemiei şi a obezităţii.

Tinctură – în 200 ml de alcool, se lasă la macerat timp de două săptămâni 2-3 linguri cu păpădie uscată. După ce trec 15 zile, se filtrează şi se depozitează în sticluţe mici, de culoare închisă. Se iau câte 15 picături de 3 ori pe zi.

Suc de frunze – se dau la blender sau robot cât mai multe frunze verzi. Sucul obţinut se diluează cu puţină apă şi se consumă ca atare.

Macerat la rece – se adăugă într-o jumătate de litru de apă, o mână de păpădie şi se lasă la macerat peste noapte. A doua zi, se poate consuma toată cantitatea astfel obţinută.

Salată – aceasta se prepară atât din frunze, cât şi din tulpini şi reprezintă o excelentă modalitate de detoxifiere.

Sursă: Rev. Sănătatea de azi – „Enciclopedia plantelor medicinale” & foto

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Alternative naturale la antibiotice În acest articol veți găsi 16 alternative naturale ale antibioticelor clasice.
Cum îți dai seama dacă peștele este proaspăt Fie că este dezlegare la pește sau pur și simplu dorești să mănânci mai sănătos, trebuie să te asiguri că peștele pe care urmează să-l cumperi este proaspăt! Iată cum!
Micul dejun – 3 greşeli alimentare care te îngraşă Evită aceste trei mari greşeli, consumă zilnic intre 8 şi 10 pahare cu apă, şi silueta ta îţi va mulţumi!
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
7 plante și condimente ce te scapă de stres și îți îmbunătățesc funcţiile creierului Farmacia naturii îți oferă niște plante și condimente numai bune pentru sănătatea ta. Profită din plin de ele!
Top 7 alimente pentru un abdomen plat Abdomenul plat este visul oricarei persoane. Cheia obtinerii acestuia, o reprezinta o serie de alimente imbinate cu exercitii fizice.
Cât de sănătos este în realitate sucul de portocale? Ce trebuie să alegem: sucul sau fructul?
De ce este bine să mănânci salată verde Știai că salata verde calmează nervii și induce rapid o senzație de sațietate? Însă, beneficiile acesteia nu se opresc aici! Află tot ce trebuie să știi despre salata verde.
Cele mai bune ceaiuri contra febrei Tu știi ce tip de ceai te scapă de febră?
Beneficiile nebănuite ale semințelor de pepene roșu Seminţele de pepene roşu sunt un izvor de sănătate. Află de ce este bine să le consumi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *