Sanatate

Mersul pe jos – cea mai simplă modalitate de a te menţine în formă

Tradiţionala expresie „mersul pe jos face piciorul frumos”, este cât se poate de adevărată. Crezi însă că acesta este singurul beneficiu al mersului pe jos? În următorul articol vei vedea cât de benefică este mişcarea.

Tradiţionala expresie "mersul pe jos face piciorul frumos", este cât se poate de adevărată. Crezi însă că acesta este singurul beneficiu al mersului pe jos? În următorul articol vei vedea cât de benefică este mişcarea.

Trăim în aşa numitul secol al vitezei şi acum micile noastre plăceri se rezumă la acţiuni specifice sedentarismului: statul în faţa televizorului, navigatul pe internet, etc.

Dar la sănătatea noastră oare ne gândim? Suntem tot mai lipsiţi de vlagă şi energie şi nu ştim de unde provine toată această oboseală. Răspunsul constă în lipsa de mişcare. Sedentarismul combinat cu stresul reprezintă cei mai mari duşmani ai sănătăţii noastre.

Care sunt consecinţele sedentarismului?

Circulaţia sanguină devine din ce în ce mai lentă, articulaţiile devin rigide, acumulezi kilograme în plus. Nici cu psihicul nu vei sta prea bine şi astfel vei risca să faci depresie sau nevroză. Lipsa de mişcare iti scade şi puterea de concentrare şi astfel devii din ce în ce mai puţin eficientă.

Am ajuns ca în fiecare zi să stăm mai mult jos şi să mergem mai puţin. O mare vină o are avansarea tehnologiei. De ce să mergi la cumpărături, când găseşti tot ce îţi doreşti pe internet, la doar un click distanţă? De ce să îi comunici personal o sarcină colegului care se afla la 2 etaje distanţă de tine, când poţi să îl suni sau să îi trimiţi un mail?
Noi încercăm să ne adaptăm cât mai bine acestui secol al vitezei şi dorim să rezolvăm totul cât mai rapid, gândind că aşa suntem mai eficienţi. Trebuie să învăţăm să facem distincţie între necesitate şi comoditate. La job, poate eşti obligată să recurgi la mai multe artificii, pentru a rezolva cât mai multe sarcini, însă renunţa la acest obicei atunci când îţi termini programul de muncă.

Beneficiile mersului pe jos

  • Mersul pe jos întăreşte inima atât în cazul femeilor cât şi în al bărbaţilor;
  • Previne apariţia diabetului de tip 2;
  • Este benefic pentru oase;
  • Mersul pe jos îţi menţine creierul sănătos;
  • Îţi îmbunătăţeşte condiţia fizică;
  • Susţine viaţa sexuală, aşadar este de mare ajutor cuplurilor;
  • Mersul pe jos previne apariţia cancerului de col uterin şi mamar;
  • Ţine departe depresia şi stresul.

Trucuri prin care să faci mai multă mişcare

Chiar dacă simţi că nu ai timp suficient pentru sport şi te simţi presată de timp, poţi să apelezi la mai multe trucuri pentru a te mişca cât mai mult.

Foloseşte mai rar maşina personală in interes de serviciu sau pentru alte activitati, coboară din mijlocul de transport în comun cu 2 sau mai multe staţii mai devreme, joacă-te cât mai mult cu copii, atunci când faci curăţenie încearcă să foloseşti cât mai puţine aparate pentru a depune mai mult efort.

Daca alegi sa mergi pe jos alege un traseu cât mai relaxant şi vei observa cât de bine dispusă ajungi acasă. Atunci când îţi foloseşti maşina rişti să ajungi foarte stresată şi obosită, datorită aglomeraţiei din trafic şi a lipsei locurilor de parcare.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cât de sănătos este în realitate sucul de portocale? Ce trebuie să alegem: sucul sau fructul?
6 alimente ce îţi curăţă ficatul de toxine Acest articol nu se adresează doar persoanelor care au probleme cu ficatul. Cu toţii trăim într-un mediu plin de toxine şi stres, aşa că îmbolnăvirea ficatului nostru este doar o chestiune de timp....
Reţetă delicioasă de îngheţată cu migdale şi banane Această îngheţată pe lângă faptul că se prepară rapid, este naturală şi absolut delicioasă, conţine doar 2 ingrediente: banane şi migdale.
Metode eficiente de tratare a arsurilor solare Așa cum știm cu toții prevenirea este cea mai bună metodă, însă dacă din prea multă dorința de a căpăta un bronz rapid, ai uitat de loțiunea de protecție și de orarul indicat de expunere la soare, fol...
Alimente ce îţi accelerează metabolismul şi te ajută să slăbeşti Vezi care sunt alimentele cu puternică funcţie de accelerare a metabolismul ce te ajută să arzi caloriile de fiecare dată când le consumi.
Metalele grele – metode complete de prevenire şi eliminare din organism Chiar şi tu poţi fi intoxicat/ă, deoarece metalele grele pătrund în organism prin alimentaţie, apă, aer sau vaccin. Află ce simptome dau şi cum să le elimini în mod natural.
Micul dejun – 3 greşeli alimentare care te îngraşă Evită aceste trei mari greşeli, consumă zilnic intre 8 şi 10 pahare cu apă, şi silueta ta îţi va mulţumi!
De ce este atât de periculos consumul de zahăr? Vezi de ce nu este bine să consumi zahăr în cantități mari și care este doza zilnică permisă.
Cum să prepari o salată cu adevărat sănătoasă Folosește următoarele ingrediente dacă vrei ca salata preparată de tine să fie cât mai sănătoasă și să nu te îngrașe!
Care este importanţa micului dejun Vrei să ai parte de o zi plină de reușite? Atunci nu sari peste micul dejun! Energia pe care ți-o dă cea mai importantă masă a zilei este secretul oricărei zi de succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *