Sanatate

Lipsa micului dejun duce la îngrăşare?

Află tot ce trebuie să ştii despre importanţa micului dejun!

Află tot ce trebuie să ştii despre importanţa micului dejun!

Răspunsul la întrebarea din titlu este unul afirmativ. Dacă faci parte din rândul persoanelor care nu pot să mănânce dimineaţa, atunci ar fi bine să încerci să îţi schimbi acest obicei nesănătos. Poate vei spune că nu ai poftă de mâncare sau că eşti pe fugă, însă este imposibil ca din toată gama de alimente existente, să nu-ţi găseşti ceva pe plac.

Chiar dacă nu îţi este foame, include în micul dejun alimentele preferate, la început în cantităţi mai mici, şi vei vedea că pe parcurs te vei obişnui să consumi o cantitate normală. Ba mai mult, primul lucru pe care îl vei face atunci când te trezeşti, va fi să mănânci. Multe persoane aflate la dietă, aleg să sară peste o masă crezând, eronat, că acest lucru le ajută să slălbească. Cea mai mare greşeală este că de obicei aleg să sară peste cea mai importantă masă a zilei, şi anume: micul dejun.

Ceea ce trebuie să ştii, este că atunci când sari peste micul dejun nu ai suficientă energie pentru a-ţi desfăşura activităţile şi ai tendinţa de a mânca mai mult în timpul zilei, mai ales seara. Un studiu a demonstrat că este adevărata această teorie, şi că într-adevăr persoanele care sar peste micul dejun au tendinţa de a mânca excesiv şi nesănătos la celelalte mese şi astfel ajung să se îngraşe cu până la 13 kg pe an.

Dacă facem acest calcul pentru 5 ani, rezultatul ne va speria cu siguranţă! Pe lângă faptul că îţi pune în pericol silueta, săritul peste micul dejun va ajunge să îţi afecteze, în cele din urmă, şi sănătatea. În plus, persoanele care nu obişnuiesc să mănânce dimineaţa, înfrunte probleme de concentrare, sunt nervoase, irascibile şi în cele din urmă cad pradă obiceiurilor nesănătoase: consumă cafea pe stomacul gol, fumează, etc.

Aşadar, concluzia este una cât se poate de simplă: dacă vrei să fii o persoană cât mai sănătoasă şi ţii la silueta ta, nu sări niciodată peste micul dejun!

Sursa foto: www.iknowtoday.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cele mai bune rețete de smoothie-uri detoxifiante După Sărbători, smoothie-urile sunt ca o gură proaspătă de aer. Încearcă și tu următoarele patru rețete!
Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.
4 tipuri de peşte contaminat cu mercur Află dacă peştele tău preferat se află pe această listă.
Plante medicinale indicate în caz de amigdalită Una dintre cele mai cunoscute afecțiuni cauzată de gripă și răceală este amigdalita. Vezi cum poți ameliora semnificativ durerile cauzate de aceasta!
Cum să mănânci sănătos şi săţios de post Cine spune că trebuie să te înfometezi în perioada postului? Poţi mânca sănătos şi pe săturate, aşa că încearcă următoarele reţete, care sunt pur şi simplu delicioase!
14 remedii naturale pentru diverse afecțiuni Știai că sucul de pepene roșu te scapă de durerile de cap cauzate de caniculă?
Remedii naturale pentru respirația urât mirositoare Respirația urât mirositoare sau halena este o problemă care ne dă bătăi de cap și ne face să ne fie rușine să mai vorbim. Remediile naturale îi vin însă de hac! Iată care sunt acestea!
Cum să facem față mai ușor caniculei Pentru a nu vă expune pericolelor cauzate de temperaturile extreme din aceste zile, respectați sfaturile date de specialiști.
Ghimbirul – planta medicinală ce înlocuieşte medicamentele Află cât şi când să foloseşti ghimbirul, ca înlocuitor pentru medicamente.
Cum previn legumele crucifere apariția cancerului Vezi ce legume fac parte din familia cruciferelor și ce legătură au acestea cu prevenția cumplitei maladii. Include-le și tu cât mai des în meniul zilnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *