Sanatate

Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele!

Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii şi chiar al adulţilor, aceştia devenind din ce în ce mai violenţi şi agresivi.

Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii şi chiar al adulţilor, aceştia devenind din ce în ce mai violenţi şi agresivi.

Cauze ale apariţiei hiperactivităţii şi agresivităţii

Aceste cauze pot fi alimentare sau de altă natură.
Dieta joacă cel mai important rol în prevenirea acestor tipuri de tulburări comportamentale. Pe lângă produsele ce trebuie înlocuite sau eliminate, mai întâlnim şi alte cauze ale apariţiei hiperactivităţii şi agresivităţii:

 • Micul dejun neadecvat – Copiii care nu îşi încep ziua cu un mic dejun sănătos, cu alimente specifice vârstei lor, suferă de nervozitate, iritabilitate, oboseala şi chiar au un comportament agresiv.
 • Contaminare cu plumb – Un studiu al Universităţii din Pittsburg (SUA) a demonstrat că acei copii care au fost expuşi la o contaminare cu plumb prezintă un risc mai mare de a avea un comportament antisocial, delicvent şi agresiv. Aceasta contaminare se produce prin consumul de carne al animalelor şi peştilor crescuţi în zonele industriale contaminate cu plumb.

Creşteţi consumul de:

 • gemeni de grâu;
 • cereale integrale;
 • vitamina B1;

Reduceţi sau eliminaţi:

 •  zahărul alb;
 • aditivii;
 • carne;
 • dulciuri rafinate;
 • băuturile excitante.

Coloranţii au o influenţa foarte mare în apariţia comportamentul agresiv la copii. Un exemplu îl reprezintă tartrazina, aşa că evitaţi produsele ce conţin acest component.

Cum convingeţi copiii să consume mâncăruri sănătoase?

Am prezentat principalele alimente ce dau cele mai bune rezultate în lupta cu hiperactivitatea copiilor. Uşor de zis dar cum trebuie procedat în cazul copiilor care refuză aceste tipuri de alimente? Acest lucru este foarte posibil să se întâmple, deoarece nici măcar adulţii nu sunt dispuşi să renunţe aşa uşor la junk-food. Ce este însă de făcut?

 • Prima soluţie constă în prevenirea unei situaţii de a schimba dramatic regimul alimentar al copilului. Dacă îl învăţaţi de mic să mănânce sănătos, nu veţi întâmpina nici un fel de probleme pe viitor.
 •  A doua soluţie este în strânsă legătură cu prima. Cel mai bine vă puteţi obişnui copilul cu mâncarea sănătoasă, dacă şi dvs respectaţi acest obicei. Nu îi puteţi da copilului o farfurie plină cu broccoli şi alte legume şi dvs să consumaţi lângă el cartofi prăjiţi cu ceafa de porc. Copii sunt oglinda părinţilor şi tind să copieze întocmai toate acţiunile lor.
 • Realizaţi modele de mâncare interesante – aici puteţi apela la tot felul de trucuri, prin care să animaţi micul dejun şi să îl faceţi să pară mai vesel şi atrăgător. Jucaţi-vă cu alimentele, daţi frâu liber imaginaţiei şi luaţi-vă şi copiii să vă ajute. Rezultatele obţinute vor fi uimitoare!
whattimeisoclock.blogspot.com

whattimeisoclock.blogspot.com

Sursa art. „Sanatate prin alimentatie”- George Pamplona-Roger

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Remedii naturale pentru respirația urât mirositoare Respirația urât mirositoare sau halena este o problemă care ne dă bătăi de cap și ne face să ne fie rușine să mai vorbim. Remediile naturale îi vin însă de hac! Iată care sunt acestea!
Reţete de sucuri care îţi curăţă grăsimile de pe artere – rodia este ingredientul secret... Pe lângă acest beneficiu, rodia previne apariţia cancerului, a anemiei, a depresiei şi îţi protejează ficatul de acţiunea nocivă a toxinelor.
Ce trebuie să mănânci ca să ai energie Lipsa de energie te sabotează şi nu te lasă să-ţi desfăşori activităţile? Iată care sunt alimentele care pun oboseala pe fugă!
Cum sa-ti accelerezi metabolismul in timp record Metabolismul devine mai lent odata cu inaintarea in varsta asa ca o persoana, cu cat este mai tanara, cu atat are metabolismul mai rapid. Cea mai buna solutie pentru accelerarea metabolismului in timp...
Alergiile de primăvară – metode de prevenire si tratare naturală Nasul îţi curge şi îţi este înfundat, ai gâtul inflamat, strănuţi, ochii îţi sunt roşii şi înlăcrimaţi? Dacă da, suferi de alergie de primăvară! Află cum să o tratezi rapid şi eficient....
Lista completă a E-urilor Vezi care sunt cele mai periculoase E-uri și în ce alimente le găsești pentru a te feri de ele! Ai grijă ce mănânci!
Metode eficiente de tratare a arsurilor solare Așa cum știm cu toții prevenirea este cea mai bună metodă, însă dacă din prea multă dorința de a căpăta un bronz rapid, ai uitat de loțiunea de protecție și de orarul indicat de expunere la soare, fol...
Care este dieta recomandată pentru o inimă sănătoasă Cine spune că micile schimbări în bine nu pot aduce mari beneficii organismului nostru?
8 semne ce arată că ai lipsă de vitamina D Beneficiile vitaminei D sunt foarte importante: oase puternice, îmbunătăţeşte starea de spirit şi mai ales te ajută să slăbeşti. Semnele unei deficienţe de vitamina D sunt un pic mai silenţioase. Dacă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *