Sanatate

Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele!

Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii şi chiar al adulţilor, aceştia devenind din ce în ce mai violenţi şi agresivi.

Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii şi chiar al adulţilor, aceştia devenind din ce în ce mai violenţi şi agresivi.

Cauze ale apariţiei hiperactivităţii şi agresivităţii

Aceste cauze pot fi alimentare sau de altă natură.
Dieta joacă cel mai important rol în prevenirea acestor tipuri de tulburări comportamentale. Pe lângă produsele ce trebuie înlocuite sau eliminate, mai întâlnim şi alte cauze ale apariţiei hiperactivităţii şi agresivităţii:

 • Micul dejun neadecvat – Copiii care nu îşi încep ziua cu un mic dejun sănătos, cu alimente specifice vârstei lor, suferă de nervozitate, iritabilitate, oboseala şi chiar au un comportament agresiv.
 • Contaminare cu plumb – Un studiu al Universităţii din Pittsburg (SUA) a demonstrat că acei copii care au fost expuşi la o contaminare cu plumb prezintă un risc mai mare de a avea un comportament antisocial, delicvent şi agresiv. Aceasta contaminare se produce prin consumul de carne al animalelor şi peştilor crescuţi în zonele industriale contaminate cu plumb.

Creşteţi consumul de:

 • gemeni de grâu;
 • cereale integrale;
 • vitamina B1;

Reduceţi sau eliminaţi:

 •  zahărul alb;
 • aditivii;
 • carne;
 • dulciuri rafinate;
 • băuturile excitante.

Coloranţii au o influenţa foarte mare în apariţia comportamentul agresiv la copii. Un exemplu îl reprezintă tartrazina, aşa că evitaţi produsele ce conţin acest component.

Cum convingeţi copiii să consume mâncăruri sănătoase?

Am prezentat principalele alimente ce dau cele mai bune rezultate în lupta cu hiperactivitatea copiilor. Uşor de zis dar cum trebuie procedat în cazul copiilor care refuză aceste tipuri de alimente? Acest lucru este foarte posibil să se întâmple, deoarece nici măcar adulţii nu sunt dispuşi să renunţe aşa uşor la junk-food. Ce este însă de făcut?

 • Prima soluţie constă în prevenirea unei situaţii de a schimba dramatic regimul alimentar al copilului. Dacă îl învăţaţi de mic să mănânce sănătos, nu veţi întâmpina nici un fel de probleme pe viitor.
 •  A doua soluţie este în strânsă legătură cu prima. Cel mai bine vă puteţi obişnui copilul cu mâncarea sănătoasă, dacă şi dvs respectaţi acest obicei. Nu îi puteţi da copilului o farfurie plină cu broccoli şi alte legume şi dvs să consumaţi lângă el cartofi prăjiţi cu ceafa de porc. Copii sunt oglinda părinţilor şi tind să copieze întocmai toate acţiunile lor.
 • Realizaţi modele de mâncare interesante – aici puteţi apela la tot felul de trucuri, prin care să animaţi micul dejun şi să îl faceţi să pară mai vesel şi atrăgător. Jucaţi-vă cu alimentele, daţi frâu liber imaginaţiei şi luaţi-vă şi copiii să vă ajute. Rezultatele obţinute vor fi uimitoare!
whattimeisoclock.blogspot.com

whattimeisoclock.blogspot.com

Sursa art. „Sanatate prin alimentatie”- George Pamplona-Roger

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

De ce este bine să bem apă cu lămâie în fiecare dimineaţă? Află care sunt principalele beneficii ale consumului zilnic de apă cu lămâie! De asemenea, vezi de ce este bine să faci acest lucru la prima oră.
Află de ce este bine să mănânci urzici Cu acțiuni puternic revigorante și tonice, urzica este una dintre cele mai benefice plante medicinale. Vezi ce trebuie să știi despre această superplantă!
Cele mai bune rețete de smoothie-uri detoxifiante După Sărbători, smoothie-urile sunt ca o gură proaspătă de aer. Încearcă și tu următoarele patru rețete!
Lista alimentelor care topesc zaharurile din corp Nivelul crescut al zahărului în sânge cauzează cea mai frecventă boală: diabetul. Ai grijă ca tot ce pui în farfurie să îţi bucure şi organismul, nu doar gustul.
Află aici la ce se referă de fapt mâncatul sănătos Peste tot auzi vorbindu-se despre cât de benefic este mâncatul sănătos, însă tu ştii la ce se referă de fapt acest regim alimentar?
2 paşi esenţiali pentru o mai bună digestie "În general, omenirea odată cu îmbunătăţirea produselor culinare, mănâncă de două ori mai mult decât le cere natura" - Benjamin Franklin.
7 plante și condimente ce te scapă de stres și îți îmbunătățesc funcţiile creierului Farmacia naturii îți oferă niște plante și condimente numai bune pentru sănătatea ta. Profită din plin de ele!
8 exerciții ce te vor scăpa de grăsimea abdominală – videoclip Acest set de exerciții durează doar 10 minute, însă rezultatele obținute de pe urma lui sunt excelente!
Cum să îţi întăreşti rapid sistemul imunitar Metodele naturiste reprezintă una din cele mai bune metode de creştere a imunităţii. Nu vă lăsaţi înşelaţi de produsele frumos colorate din comerţ, ce se vor a avea functia de crestere a imunitatii!...
Alternative naturale la antibiotice În acest articol veți găsi 16 alternative naturale ale antibioticelor clasice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *