Familie, Sanatate

Deodorantul tău este toxic?

Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!

Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!

Pielea este cel mai mare „organ” al corpului nostru, aşa că tot ce aplicăm pe ea (chimicale, loţiuni, machiaj, deodorant, etc) va fi absorbit de către corp. Atunci când foloseşti deodorant, ingredientele toxice se scufundă în sistemul limfatic. Rolul limfei este acela de a prelua toxinele din corp şi de a le elimina, prevenind instalarea bolilor, aşa că este obligatorie menţinerea cât mai sănătoasă a acesteia.

Topul celor mai periculoase ingrediente este format din:

1. Aluminiu – este asociat cu apariţia cancerului de sân la femei, cancerului de prostată şi creşte riscul de apariţie al Alzheimer-ului.

2. Parabeni – aceştia ne distrug echilibrul hormonilor, ceea ce duce la apariţia pubertăţii precoce în rândul copiilor şi creşte riscul de apariţie a cancerului. Tot parabenii au fost asociaţi cu apariţia malformaţilor congenitale.

3. Propilenglicol – poate afecta sistemul nervos central, inima şi ficatul.

4. Ftalaţii (phthalates) – expunerea la acest component poate duce la naşteri premature, creşte riscul de apariţie a defectelor de naştere, distruge receptorii hormonilor şi în unele cazuri pot provoca şi mutaţii ale celulelor.

5. Triclosanul – poate perturba sistemul endocrin, împiedicând astfel hormonul tiroidian să funcţioneze normal. Un alt pericol constă în capacitatea acestuia de a penetra foarte uşor pielea, pătrunzând în fluxul sanguin. Într-o nouă lucrare ştiinţifică se indică faptul că triclosanul poate afecta funcţia musculară.

Este clar că nu există nici o diferenţă între produsele pentru uz intern şi produsele pentru uz extern, deoarece tot ce intră în contact cu pielea, din piele se duce în limfa, apoi îşi continuă traseul în sânge, organe şi sfârşeşte prin a ne îmbolnăvi.

Evită să foloseşti astfel de produse mai ales dacă eşti:

  • însărcinată sau te pregăteşti pentru acest lucru;
  • alăptezi;
  • ai cazuri de cancer în familie;
  • suferi de alergii.

Care este cea mai bună soluţie prin care să evităm aceste produse toxice?

  • documentaţi-vă cât mai bine despre fiecare ingredient ce se află în compoziţia deodorantului sau a antitranspirantului pe care îl folosiţi;
  • după ce v-aţi informat, citiţi eticheta produselor înainte de cumpărare;
  • apelaţi la deodorante cât mai naturale şi nu vă lăsaţi păcăliţi de etichetele frumos colorate, care ascund în realitate doar ingrediente toxice.

Surse: ambrozeea.blogspot.ro; Alternative Health Solutions.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Multiplele beneficii ale consumului de caise Suntem în plin sezon, așa că de ce să nu profităm din plin de numeroasele beneficii ale acestora? Află de ce este bine să consumi caise.
Principalele greşeli de evitat în timpul unui interviu Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul pr...
Lipsa micului dejun duce la îngrăşare? Află tot ce trebuie să ştii despre importanţa micului dejun!
Horoscop săptămânal: 19 – 25 ianuarie 2015 Vezi ce-ți rezervă astrele în această săptămână!
Nu ne mai iubim ca la început…Ce e de făcut? Doar voi doi aveți puterea de a reaprinde flacăra iubirii. Este păcat să lăsați ca orgoliul să vă despartă! Nu renunțați la clipele frumoase petrecute împreună și luptați pentru relația voastră....
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Plante care cresc imunitatea Trecerea bruscă de la caldură la frig iţi poate da imunitatea peste cap. Află cum să previi acest lucru, cu ajutorul plantelor!
Horoscop săptămânal 20-26 octombrie 2014 Vărsătorii au parte de venituri suplimentare în timp ce racii se simt foarte încrezători în forțele proprii. Află mai multe!
De ce nu reuşeşti să slăbeşti – top 10 greşeli Află care sunt aceste greşeli pe care poate le faci şi tu!
Cele mai bune ceaiuri contra febrei Tu știi ce tip de ceai te scapă de febră?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *