Familie, Sanatate

Deodorantul tău este toxic?

Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!

Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!

Pielea este cel mai mare „organ” al corpului nostru, aşa că tot ce aplicăm pe ea (chimicale, loţiuni, machiaj, deodorant, etc) va fi absorbit de către corp. Atunci când foloseşti deodorant, ingredientele toxice se scufundă în sistemul limfatic. Rolul limfei este acela de a prelua toxinele din corp şi de a le elimina, prevenind instalarea bolilor, aşa că este obligatorie menţinerea cât mai sănătoasă a acesteia.

Topul celor mai periculoase ingrediente este format din:

1. Aluminiu – este asociat cu apariţia cancerului de sân la femei, cancerului de prostată şi creşte riscul de apariţie al Alzheimer-ului.

2. Parabeni – aceştia ne distrug echilibrul hormonilor, ceea ce duce la apariţia pubertăţii precoce în rândul copiilor şi creşte riscul de apariţie a cancerului. Tot parabenii au fost asociaţi cu apariţia malformaţilor congenitale.

3. Propilenglicol – poate afecta sistemul nervos central, inima şi ficatul.

4. Ftalaţii (phthalates) – expunerea la acest component poate duce la naşteri premature, creşte riscul de apariţie a defectelor de naştere, distruge receptorii hormonilor şi în unele cazuri pot provoca şi mutaţii ale celulelor.

5. Triclosanul – poate perturba sistemul endocrin, împiedicând astfel hormonul tiroidian să funcţioneze normal. Un alt pericol constă în capacitatea acestuia de a penetra foarte uşor pielea, pătrunzând în fluxul sanguin. Într-o nouă lucrare ştiinţifică se indică faptul că triclosanul poate afecta funcţia musculară.

Este clar că nu există nici o diferenţă între produsele pentru uz intern şi produsele pentru uz extern, deoarece tot ce intră în contact cu pielea, din piele se duce în limfa, apoi îşi continuă traseul în sânge, organe şi sfârşeşte prin a ne îmbolnăvi.

Evită să foloseşti astfel de produse mai ales dacă eşti:

  • însărcinată sau te pregăteşti pentru acest lucru;
  • alăptezi;
  • ai cazuri de cancer în familie;
  • suferi de alergii.

Care este cea mai bună soluţie prin care să evităm aceste produse toxice?

  • documentaţi-vă cât mai bine despre fiecare ingredient ce se află în compoziţia deodorantului sau a antitranspirantului pe care îl folosiţi;
  • după ce v-aţi informat, citiţi eticheta produselor înainte de cumpărare;
  • apelaţi la deodorante cât mai naturale şi nu vă lăsaţi păcăliţi de etichetele frumos colorate, care ascund în realitate doar ingrediente toxice.

Surse: ambrozeea.blogspot.ro; Alternative Health Solutions.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Remedii naturale pentru durerile de dinţi Te dor dinţii şi nu poţi ajunge în cel mai scurt timp la dentist? Metodele naturale îţi sar în ajutor şi astfel îţi pot fi de mare folos!
Salată verde cu ton și dressing de lămâie Această salată este extrem de gustoasă, se prepară rapid și este de ajutor persoanelor care doresc să slăbească sănătos!
Principalele greşeli de evitat în timpul unui interviu Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul pr...
Sucul de afine – rețete simple, rezultate maxime Știai că aceste sucuri pe lângă faptul că sunt delicioase și foarte ușor de preparat îți mențin inima, ficatul, rinichii și ochii sănătoși?
Cum să îţi îmbunătăţeşti circulaţia sângelui Ţi se umfla mâinile şi picioarele datorită retenţiei apei, şi simţi furnicături şi înţepături la nivelul acestora? Află că acestea sunt simptomele comune ale unei circulaţii deficitară a sângelui....
Pepenele galben – o adevărată sursă de apă vie Îl cumperi zilnic din piețe și marketuri pentru că suntem în plin sezon. Îți place mirosul parfumat și gustul dulce al acestuia, însă te-ai gândit vreodată la beneficiile pe care ți le oferă?...
Horoscop săptămânal 1-7 septembrie 2014 Să vedem ce ne rezervă astrele în această săptămână.
Cum să îţi întăreşti rapid sistemul imunitar Metodele naturiste reprezintă una din cele mai bune metode de creştere a imunităţii. Nu vă lăsaţi înşelaţi de produsele frumos colorate din comerţ, ce se vor a avea functia de crestere a imunitatii!...
Află de ce este bine să mănânci urzici Cu acțiuni puternic revigorante și tonice, urzica este una dintre cele mai benefice plante medicinale. Vezi ce trebuie să știi despre această superplantă!
Tratamente simple pe care le poţi realiza acasă Cu ajutorul unor produse aflate la îndemna oricui, poţi să scapi de: mâncărimea cauzată de înţepăturile de ţânţari, iritaţii, acnee, arsuri minore, senzaţia de greaţă, răceală sau toxiinfecţie aliment...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *