Familie, Sanatate

Deodorantul tău este toxic?

Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!

Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!

Pielea este cel mai mare „organ” al corpului nostru, aşa că tot ce aplicăm pe ea (chimicale, loţiuni, machiaj, deodorant, etc) va fi absorbit de către corp. Atunci când foloseşti deodorant, ingredientele toxice se scufundă în sistemul limfatic. Rolul limfei este acela de a prelua toxinele din corp şi de a le elimina, prevenind instalarea bolilor, aşa că este obligatorie menţinerea cât mai sănătoasă a acesteia.

Topul celor mai periculoase ingrediente este format din:

1. Aluminiu – este asociat cu apariţia cancerului de sân la femei, cancerului de prostată şi creşte riscul de apariţie al Alzheimer-ului.

2. Parabeni – aceştia ne distrug echilibrul hormonilor, ceea ce duce la apariţia pubertăţii precoce în rândul copiilor şi creşte riscul de apariţie a cancerului. Tot parabenii au fost asociaţi cu apariţia malformaţilor congenitale.

3. Propilenglicol – poate afecta sistemul nervos central, inima şi ficatul.

4. Ftalaţii (phthalates) – expunerea la acest component poate duce la naşteri premature, creşte riscul de apariţie a defectelor de naştere, distruge receptorii hormonilor şi în unele cazuri pot provoca şi mutaţii ale celulelor.

5. Triclosanul – poate perturba sistemul endocrin, împiedicând astfel hormonul tiroidian să funcţioneze normal. Un alt pericol constă în capacitatea acestuia de a penetra foarte uşor pielea, pătrunzând în fluxul sanguin. Într-o nouă lucrare ştiinţifică se indică faptul că triclosanul poate afecta funcţia musculară.

Este clar că nu există nici o diferenţă între produsele pentru uz intern şi produsele pentru uz extern, deoarece tot ce intră în contact cu pielea, din piele se duce în limfa, apoi îşi continuă traseul în sânge, organe şi sfârşeşte prin a ne îmbolnăvi.

Evită să foloseşti astfel de produse mai ales dacă eşti:

  • însărcinată sau te pregăteşti pentru acest lucru;
  • alăptezi;
  • ai cazuri de cancer în familie;
  • suferi de alergii.

Care este cea mai bună soluţie prin care să evităm aceste produse toxice?

  • documentaţi-vă cât mai bine despre fiecare ingredient ce se află în compoziţia deodorantului sau a antitranspirantului pe care îl folosiţi;
  • după ce v-aţi informat, citiţi eticheta produselor înainte de cumpărare;
  • apelaţi la deodorante cât mai naturale şi nu vă lăsaţi păcăliţi de etichetele frumos colorate, care ascund în realitate doar ingrediente toxice.

Surse: ambrozeea.blogspot.ro; Alternative Health Solutions.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Dove le arată unor mame cât de ușor le preiau fiicele toate complexele Această campanie ar trebui să pună un semn de întrebare tuturor părinților. Tu știi ce impact major au complexele tale asupra copiilor tăi?
Trucuri pentru cele mai reușite fotografii de nuntă Îți dorești să ai amintiri de neuitat de la nuntă? Vezi cum poți surprinde aceste momente unice din viață în cele mai reușite poze. Nu te lăsa doar pe mâna fotografului și vino și tu cu propunerile ta...
Puterea dragostei – un videoclip emoționant Tehnologia nu va înlocui niciodată o atingere, o îmbrățișare, un sărut...Acest videoclip îți va aduce cu siguranţă zâmbetul pe buze!
Multiplele beneficii ale consumului de caise Suntem în plin sezon, așa că de ce să nu profităm din plin de numeroasele beneficii ale acestora? Află de ce este bine să consumi caise.
Cum se îngrijește corect tocătorul din lemn Vezi care este cea mai bună metodă de curățare și îngrijire a tocătorului de lemn, astfel încât să elimini toate bacteriile și să-l faci să arate ca nou mult timp!
Remedii naturale pentru durerile de dinţi Te dor dinţii şi nu poţi ajunge în cel mai scurt timp la dentist? Metodele naturale îţi sar în ajutor şi astfel îţi pot fi de mare folos!
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Remedii naturiste care te scapă de durerile menstruale Durerile menstruale te fac să te gândești cu înfrigurare la perioada delicată a lunii? Scapă de ele cu ajutorul remediilor oferite de natură!
Află de ce nu mai ai chef de sex Ți-a scăzut considerabil libidoul și ajungi să te întrebi ce este în neregulă cu tine? Află care sunt cauzele acestei probleme și cum o poți remedia!
Ridichea neagră, cel mai bun remediu natural pentru gripă și răceală Dacă faci parte din rândul persoanelor care răcesc des, folosește ridichea neagră pe post de remediu natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *