Familie, Sanatate

Deodorantul tău este toxic?

Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!

Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!

Pielea este cel mai mare „organ” al corpului nostru, aşa că tot ce aplicăm pe ea (chimicale, loţiuni, machiaj, deodorant, etc) va fi absorbit de către corp. Atunci când foloseşti deodorant, ingredientele toxice se scufundă în sistemul limfatic. Rolul limfei este acela de a prelua toxinele din corp şi de a le elimina, prevenind instalarea bolilor, aşa că este obligatorie menţinerea cât mai sănătoasă a acesteia.

Topul celor mai periculoase ingrediente este format din:

1. Aluminiu – este asociat cu apariţia cancerului de sân la femei, cancerului de prostată şi creşte riscul de apariţie al Alzheimer-ului.

2. Parabeni – aceştia ne distrug echilibrul hormonilor, ceea ce duce la apariţia pubertăţii precoce în rândul copiilor şi creşte riscul de apariţie a cancerului. Tot parabenii au fost asociaţi cu apariţia malformaţilor congenitale.

3. Propilenglicol – poate afecta sistemul nervos central, inima şi ficatul.

4. Ftalaţii (phthalates) – expunerea la acest component poate duce la naşteri premature, creşte riscul de apariţie a defectelor de naştere, distruge receptorii hormonilor şi în unele cazuri pot provoca şi mutaţii ale celulelor.

5. Triclosanul – poate perturba sistemul endocrin, împiedicând astfel hormonul tiroidian să funcţioneze normal. Un alt pericol constă în capacitatea acestuia de a penetra foarte uşor pielea, pătrunzând în fluxul sanguin. Într-o nouă lucrare ştiinţifică se indică faptul că triclosanul poate afecta funcţia musculară.

Este clar că nu există nici o diferenţă între produsele pentru uz intern şi produsele pentru uz extern, deoarece tot ce intră în contact cu pielea, din piele se duce în limfa, apoi îşi continuă traseul în sânge, organe şi sfârşeşte prin a ne îmbolnăvi.

Evită să foloseşti astfel de produse mai ales dacă eşti:

  • însărcinată sau te pregăteşti pentru acest lucru;
  • alăptezi;
  • ai cazuri de cancer în familie;
  • suferi de alergii.

Care este cea mai bună soluţie prin care să evităm aceste produse toxice?

  • documentaţi-vă cât mai bine despre fiecare ingredient ce se află în compoziţia deodorantului sau a antitranspirantului pe care îl folosiţi;
  • după ce v-aţi informat, citiţi eticheta produselor înainte de cumpărare;
  • apelaţi la deodorante cât mai naturale şi nu vă lăsaţi păcăliţi de etichetele frumos colorate, care ascund în realitate doar ingrediente toxice.

Surse: ambrozeea.blogspot.ro; Alternative Health Solutions.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să facem față mai ușor caniculei Pentru a nu vă expune pericolelor cauzate de temperaturile extreme din aceste zile, respectați sfaturile date de specialiști.
Alimente ce îţi accelerează metabolismul şi te ajută să slăbeşti Vezi care sunt alimentele cu puternică funcţie de accelerare a metabolismul ce te ajută să arzi caloriile de fiecare dată când le consumi.
Ceaiuri răcoritoare ideale pentru zilele caniculare În ciuda faptului că trăiesc pe meleaguri extrem de călduroase, arabilor nu le lipsesc ceaiurile din rutina zilnică. Vezi de ce este bine să bei și tu ceai pe timp canicular!
Află ce plante vindecă abcesele dentare Cu toții am suferit la un moment dat din pricina unui abces dentar, așa că această informație îți va fi de mare folos pe viitor.
Cum se îngrijește corect tocătorul din lemn Vezi care este cea mai bună metodă de curățare și îngrijire a tocătorului de lemn, astfel încât să elimini toate bacteriile și să-l faci să arate ca nou mult timp!
Cum să îţi îmbunătăţeşti circulaţia sângelui Ţi se umfla mâinile şi picioarele datorită retenţiei apei, şi simţi furnicături şi înţepături la nivelul acestora? Află că acestea sunt simptomele comune ale unei circulaţii deficitară a sângelui....
Beneficiile vitaminei C pentru organism Este cea mai populară dintre vitamine, însă îşi merită acest renume datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă organismului.
Horoscop săptămânal 4-10 august 2014 Află tot ce îţi rezervă astrele!
Plante medicinale indicate în caz de amigdalită Una dintre cele mai cunoscute afecțiuni cauzată de gripă și răceală este amigdalita. Vezi cum poți ameliora semnificativ durerile cauzate de aceasta!
Cum să slăbeşti sănătos după Sărbători Eşti o pofticioasă şi nu te-ai putut abţine să nu guşti câte puţin din toate pregătirile de Sărbători, şi acum observi cu înfrigurare că te-ai îngrăşat? Nu te impacienta! Urmează aceste simple sfaturi...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *