Sanatate

De ce este bine să mâncăm migdale

Revigorează sistemul nervos , cardiovascular și reduc nivelul colesterolului, însă beneficiile migdalelor nu se opresc aici. Află tot ce trebuie să știi despre aceste super nuci!

Revigorează sistemul nervos , cardiovascular și reduc nivelul colesterolului, însă beneficiile migdalelor nu se opresc aici. Află tot ce trebuie să știi despre aceste super nuci!

Migdalele au făcut parte din dieta noastră încă din timpuri străvechi, tocmai datorită multiplelor beneficii pe care le oferă organismului. Ceea ce trebuie să știm în mare despre migdale este că au un conținut mare de proteine, grăsimi, carbohidrați (un conținut mai mic în comparație cu proteinele și grăsimile conținute), vitamine (în special vitamina E), minerale (în special calciu și fosfor) și oligoalimente (zinc, mangan, cupru).

Tocmai datorită acestui conținut, migalele, sunt unele dintre cele mai folositoare nuci, în special în următoarele cazuri:

Tulburări ale sistemului nervos

Mai exact, atunci când alegi să consumi migdale, ții la distanță stresul, depresia și stările generale de oboseală (fizică sau psihică). Acest lucru se datorează echilibrului potrivit dintre ionii de calciu, magneziu și potasiu, ce ajută astfel la menținerea tonusului muscular și previn stările de iritabilitate nervoasă. De cele mai multe ori lipsa de calciu din sânge, este cea care produce stările de nervozitate. Pe lângă aceste beneficii, consumul regulat de migdale ajută la tonifierea mușchilor și astfel sunt indicate pentru atleți și alte persoane ce au activitate fizică intensă.

Nivelul ridicat al colesterolului

Ne-am gândi că un conținut atât de ridicat de grăsimi ar duce la creșterea nivelului de colesterol, însă situația stă total opus și mai mult, îl scade. Acest lucru este valabil și în cazul nucilor.

Bolile cardiace și arterioscleroza

Conținutul crescut de calciu și vitamina E, al migdalelor, ajută la menținerea cât mai sănătoasă a sistemului cardiovascular. Mai mult, vitamina E, este un antioxidant atât de puternic, încât poate preveni formarea de plăci arteriosclerotice pe artere.

Boli ale oaselor

Conținutul ridicat de minerale: calciu, fosfor și magneziu este deosebit de important în menținerea sănătății oaselor. Fiind alcalinizante, migdalele, ajută la retenția de calciu și împiedică pierderea acestuia prin urină. Așadar, toate aceste calități transformă cu siguranță migdala într-un aliment ideal pentru persoanele care suferă de osteoporoza sau de demineralizarea oaselor.

Diabet

O altă afecțiune ținută în frâu cu ajutorul migdalelor, este diabetul. Acest lucru se datorează conținutului scăzut de carbohidrați și datorită calității proteinelor și grăsimilor deținute.

Femeile însărcinate sau care alăptează

Datorită conținutului ridicat în nutrienți (în special de minerale esențiale pentru dezvoltarea fătului), migdalele sunt ideale atât pentru femeile însărcinate, cât și pentru cele care alăptează. Este demonstrat că migdalele pot să sporească secreția de lapte la mamele care alăptează.

Pentru a beneficia din plin de beneficiile migdalelor trebuie să le consumi hidratate în apă (în care să adaugi și un praf de sare) deoarece în acest fel se vor activa niște enzime care dezactivează inhibatorii de enzime și acid fitic (ce poate împiedica absorbția mineralelor în tractul intestinal). Migdalele se pun la hidratat de seara până a doua zi, după care se usucă bine în deshidrator sau în cuptor.

În final trebuie să menționăm că în ciuda faptului că au un număr mare de calorii (589 la 100 g de porție crudă comestibilă) beneficiile migdalelor ne fac să ignorăm acest lucru și trebuie să să încercăm să le consumăm cât mai des.

Sursă : articol: „Sănătatea prin alimentație”, dr. George Pamplona-Roger.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Alimente ce combat nervozitatea Pentru a-şi îndeplini funcţiile creierul are nevoie de două substanţe: glucoza şi oxigen. Funcţiile superioare: gândirea, memoria şi autocontrolul, necesită însă mulţi alţi nutrienţi.
Ştiai că ceaiul de coji de nucă îţi tratează rapid răceală? Dar acestea nu sunt singurele beneficii. Învaţă cum să-ţi prepari şi tu câteva leacuri bătrâneşti pe bază de coji de nucă!
Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.
Lista cu 100 de alimente ce au calorii negative Dorești să slăbești sănătos? Nimic mai simplu! Include aceste alimente în dieta zilnică.
Lista completă a E-urilor Vezi care sunt cele mai periculoase E-uri și în ce alimente le găsești pentru a te feri de ele! Ai grijă ce mănânci!
Află aici la ce se referă de fapt mâncatul sănătos Peste tot auzi vorbindu-se despre cât de benefic este mâncatul sănătos, însă tu ştii la ce se referă de fapt acest regim alimentar?
Videoclip emoţionant – prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte Aceste femei şi-au ras părul în spirit de solidaritate cu prietena lor bolnavă de cancer. Toată această întâmplare a fost filmată şi transpusă într-un videoclip ce te va lăsa fără cuvinte....
Cum sa-ti accelerezi metabolismul in timp record Metabolismul devine mai lent odata cu inaintarea in varsta asa ca o persoana, cu cat este mai tanara, cu atat are metabolismul mai rapid. Cea mai buna solutie pentru accelerarea metabolismului in timp...
Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea I Stiai ca durerile menstruale si sangerarea gingiilor pot fi cauzate si de stres?
Reţetă delicioasă de îngheţată cu migdale şi banane Această îngheţată pe lângă faptul că se prepară rapid, este naturală şi absolut delicioasă, conţine doar 2 ingrediente: banane şi migdale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *