Sanatate

De ce este bine să mâncăm cireșe

Știai că cireșele ajută la pierderea în greutate și ne purifică sângele? Lista beneficiilor nu se oprește însă aici.

Știai că cireșele ajută la pierderea în greutate și ne purifică sângele? Lista beneficiilor nu se oprește însă aici.

Cine nu iubește cireșele? Culoarea roșie a acestora, gustul dulce și irezistibil ne fac să ne gândim întotdeauna cu plăcere la ele. Această senzație de fericire este produsă probabil și datorită amintirilor din copilărie pe care ni le stârnesc aceste fructe.

Cantitatea mare de potasiu, vitamina C și fibră, conținută de cireșe, le transformă în niște puternice arme de luptă cu obezitatea și diabetul. Iată tot ce trebuie să știi despre aceste delicioase fructe:

 • Au proprietăți diuretice, antioxidante și anticancerigene – totul se datorează prezenței flavonoizilor.
 • Au efecte ușor laxative și ajută în slăbire – cireșele au un conținut crescut de fibre, ceea ce le face eficiente în cazurile de constipație cronică sau obezitate.
 • Efectul diuretic și depurativ al cireșelor, însoțit de lipsa aproape completă de sodiu și grăsimi, ajută la pierderea în greutate.
 • Și diabeticii tolerează bine cantitățile controlate de cireșe, datorită faptului că jumătate din zaharurile lor o constituie fructoza. Ca și în cazul tuturor curelor cu fructe, și cea cu cireșe este recomandată diabeticilor, doar sub stricta supraveghere a medicului specialist.
 • Cireșele ajută la eliminarea tuturor rezidurilor și toxinelor din organism.
 • Consumul de cireșe sau de suc natural de cireșe (preparat în casă) ajuta în caz de reumatism, dacă se consuma de-a lungul unei zile.
 • Cireșele ajută la ameliorarea stărilor de neliniște, acționând ca un sedativ al sistemului nervos.
 • Consumul crescut de cireșe, folosite astfel pe post de tratament, este recomandat pentru toate tipurile de afecțiuni cronice: artită, gută, arterioscleroză, stop cardiac, convalescență și cancer.

Iată cum trebuie să le folosești pentru efecte maxime:

 • Proaspete – la fel de bun este și sucul preparat din fructe proaspete zdrobite. Acesta ajută la eliminarea toxinelor, curățând astfel ficatul.
 • Infuzie de codițe – infuzia de cozi de cireșe este indicată pentru litiaza urinară și biliară, și se prepară din câteva codițe uscate puse la infuzat într-o cană cu apă clocotită.
 • Apa de clei – cleiul de pe scoarța copacului, dizolvat în puțină apă, se poate folosi pentru tratarea pecinginilor.

Sursă art. „Sănătatea prin alimentație”, Dr. George Pamplona-Roger, „Enciclopedia plantelor medicinale”, Sănătatea de azi.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum te scapă apa de migrenă Migrena poate fi un semn de deshidratare cronică. Află care sunt semnele acesteia și cum se transformă apa în cel mai bun remediu natural!
Lista cu 100 de alimente ce au calorii negative Dorești să slăbești sănătos? Nimic mai simplu! Include aceste alimente în dieta zilnică.
Legătura dintre HPV şi cancer Ştiai că HPV-ul este un virus cu o familie largă de specii (grupuri), ce conţin la rândul lor mai multe tipuri de virus. De exemplu, există două tipuri majore de specii ce conţin 15 tipuri de HPV ce c...
Care este dieta recomandată pentru o inimă sănătoasă Cine spune că micile schimbări în bine nu pot aduce mari beneficii organismului nostru?
Sănătatea din farfurie – Ce sunt fibrele și cum ne mențin ele sănătoși? Pe lângă faptul că ne ajută să slăbim sănătos, fibrele țin și bolile grave la distanță. Află care sunt alimentele cu cel mai mare conținut de fibre.
Află cum poţi scăpa de dureri cu ajutorul uleiurilor esenţiale Aflaţi care sunt aceste uleiuri, ce dureri combat şi cum se folosesc.
11 tipuri de ceaiuri renale indicate pentru litiaza renală sau pietre la rinichi Puterea vindecătoare a plantelor te scapă de pietrele de la rinichi. Apelează la ele ori de câte ori ai nevoie. Nu te costă nimic, pentru că natura ți le oferă gratis!
8 semne ce arată că ai lipsă de vitamina D Beneficiile vitaminei D sunt foarte importante: oase puternice, îmbunătăţeşte starea de spirit şi mai ales te ajută să slăbeşti. Semnele unei deficienţe de vitamina D sunt un pic mai silenţioase. Dacă...
De ce este bine să mâncăm struguri? Pe lângă faptul că ne revigorează inima și ne îmbunătățesc fluxul sangvin, strugurii mai au și alte beneficii fabuloase. Află care sunt acestea!
Ai auzit de „Miracle Drink” – băutura miraculoasă care previne apariția și dezvolt... Această băutură este consumată de foarte mult timp de chinezi. Iată o rețetă simplă și ieftină a longevității lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *