Sanatate

De ce este bine să mâncăm căpșuni

Căpșunile sunt cele mai antioxidante fructe și sunt recomandate mai ales pentru persoanele care au probleme cu circulația sângelui. Lista beneficiilor nu se oprește însă aici!

Căpșunile sunt cele mai antioxidante fructe și sunt recomandate mai ales pentru persoanele care au probleme cu circulația sângelui. Lista beneficiilor nu se oprește însă aici!

Căpșuna are un indice caloric extrem de mic (doar 30kcal/100 g), mai scăzut chiar și față de cel al pepenelui verde (care conține 32 kcal/100g). Acest mare beneficiu transformă parfumatul fruct într-un bun aliat al siluetei. Căpșunile au de asemenea un conținut scăzut de grăsimi, sodiu și proteine. Găsim în schimb în conținutul acestora, o cantitate mare de vitamina C, Potasiu și Fibre.

Culoarea căpșunilor este dată de niște pigmenți vegetali, ce acționează asemeni unor puternici antioxidanți. Un studiu efectuat în SUA, a arătat că dintre toate fructele, căpșuna se situează pe primul loc, în ceea ce privește capacitatea antioxidantă, fiind urmată de prune, portocale și apoi de struguri. Această capacitate antioxidantă se datorează în mare parte pigmenților vegetali ce îi dau culoarea roșie (așa cum am menționat și mai sus), vitaminei C și bioflavonoizilor. Iată ce trebuie să mai știi despre aceste fructe:

Căpșunile evită apariția arteriosclerozei

Acest lucru se datorează conținutului crescut de antioxidanți, care au funcția de neutralizare a efectelor generate de radicalii liberi. Astfel, căpșunile nu permit acumularea de colesterol pe pereții venelor și le ajută să fie cât mai sănătoase, datorită conținutului bogat de potasiu mineral și celui scăzut de grăsimi și sodiu.

Căpșunile trebuie să facă parte din dieta persoanelor care suferă de arterioscleroză, angină pectorală, celor care au suferit atacuri de cord și în cazurile de circulația a sângelui deficitară.

Căpșunile țin la distanță guta și artrita urică

Căpșunile au funcție diuretică și astfel îmbunătățesc eliminarea de acid uric prin urină.

Căpșunile ajută la buna funcționare a tranzitului intestinal

Constipația este tratată cu ajutorul căpșunilor, datorită cantității crescute de fibre vegetale solubile ce facilitează o bună funcționare a tranzitului.

Căpșunile ne mențin mai tineri

Tot conținutul crescut de antioxidanți este răspunzător și de menținerea tenului cât mai neted și lipsit de riduri. Căpșunile stimulează regenerarea celulară, luptă cu acneea, ne curăță tenul de impurități și îi conferă luminozitate și strălucire. Măștile pe bază de căpșuni sunt ideale pentru menținerea unui ten cât mai tânăr, așa că nu ezita să le folosești.

Căpșunile mai sunt utile și în caz de hemoroizi, ascită, boli ale ficatului (ciroză sau hepatită cronică) și cancer (datorită funcției puternic antioxidante).

Vă mulțumim pentru vizită și vă mai așteptăm cu drag pe pagina noastră!

Sursă articol: „Sănătatea prin alimentație”, Dr. George Pamplona-Roger, foto: Pixabay.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum se distinge mierea naturală de cea artificială? Peste tot auzi vorbindu-se despre beneficiile mierii pentru sănătate, însă cum verificăm dacă aceasta este cu adevărat naturală şi nu un produs falsificat, ce ne poate face mai mult rău decât bine?...
De ce nu reuşeşti să slăbeşti – top 10 greşeli Află care sunt aceste greşeli pe care poate le faci şi tu!
Mersul pe jos – cea mai simplă modalitate de a te menţine în formă Tradiţionala expresie "mersul pe jos face piciorul frumos", este cât se poate de adevărată. Crezi însă că acesta este singurul beneficiu al mersului pe jos? În următorul articol vei vedea cât de benef...
Sucul de afine – rețete simple, rezultate maxime Știai că aceste sucuri pe lângă faptul că sunt delicioase și foarte ușor de preparat îți mențin inima, ficatul, rinichii și ochii sănătoși?
Sănătatea din farfurie – Ce sunt fibrele și cum ne mențin ele sănătoși? Pe lângă faptul că ne ajută să slăbim sănătos, fibrele țin și bolile grave la distanță. Află care sunt alimentele cu cel mai mare conținut de fibre.
Cum previn legumele crucifere apariția cancerului Vezi ce legume fac parte din familia cruciferelor și ce legătură au acestea cu prevenția cumplitei maladii. Include-le și tu cât mai des în meniul zilnic!
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Află cum să alungi stresul din viaţa ta Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm....
De ce este bine să mâncăm migdale Revigorează sistemul nervos , cardiovascular și reduc nivelul colesterolului, însă beneficiile migdalelor nu se opresc aici. Află tot ce trebuie să știi despre aceste super nuci!
Ce tip de tocător de legume este mai ferit de bacterii, cel lemn sau cel de plastic? Ştiai că tocătorul de legume este un adevărat focar de apariţie a microbilor, dacă nu este dezinfectat corespunzător? Una din cele mai întâlnite bacterii de pe tocătoare este Salmonela. Tu ce fel de t...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *